Beleidsadviseur Onderwijshuisvesting

‘De gemeente Coevorden is een organisatie die betrokken is bij de omgeving en waar met elkaar gelachen én hard gewerkt wordt. Waar mensen werken in een mooie mix van jong en oud en diverse achtergronden. Waar je kunt leren, groeien en ontwikkelen. En waar je veel verantwoordelijkheid krijgt vanaf dag één.’

 

Pak jij je kans in Coevorden? Je bent van harte welkom!

 

Wij zoeken een:

Beleidsadviseur onderwijshuisvesting

32-36 uur

(Voor de periode van 1 jaar, met de intentie tot een vast dienstverband )

Team economie en leefbaarheid

Het team economie en leefomgeving bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste en vooruitstrevende medewerkers die werken in drie clusters: economie, leefbaarheid en veiligheid. In de functie van beleidsadviseur onderwijshuisvesting werk je nauw samen met de andere collega’s van het cluster leefbaarheid. Zij werken aan de taken op het gebied van wonen, cultuur, sport, leefstijl en bewegen en gebiedsgericht werken.   

Wat ga je doen?

Als onze adviseur onderwijshuisvesting ben jij het eerste aanspreekpunt voor (beleids-) ontwikkelingen van onderwijshuisvesting. Je werkt voor en samen met collega’s, bestuurders en andere stakeholders. Je bent eveneens aanspreekpunt voor schoolbesturen en je adviseert deze en onze bestuurders in de opgaven die zij hebben en de keuzes die ze moeten maken.

De komende jaren ligt er een flinke opgave rondom nieuwbouw, renovatie en uitbreiding van onderwijslocaties. Jij voelt je verantwoordelijk voor de realisatie hiervan, samen met je collega’s binnen ons eigen team, maar ook met de collega’s binnen het sociaal en ruimtelijk domein.

Wie zoeken we?

Je bent een proactieve adviseur met een zakelijke inslag en hebt oog voor trends en ontwikkelingen binnen het werkveld (en daar buiten). Je denkt graag in kansen en verliest de realiteit en de complexiteit van de vraagstukken niet uit het oog. Integraal werken met collega’s en belanghebbenden is voor jou vanzelfsprekend. HBO werk en denkniveau is een vereiste en je bent sterk in mondelinge en schriftelijke communicatie. Beschik je daarnaast ook over één of meerdere onderstaande wensen, dan is dat zeker een pré:

  • Je kent de rol en verantwoordelijkheid van de gemeente en schoolbesturen;
  • Je kent de randvoorwaarden voor een toekomstgerichte onderwijshuisvesting;
  • Je kent de besluitvormingsprocessen en ervaring met het opstellen van beleidsnota's;
  • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving op gebied van onderwijshuisvesting (wettelijke taak gemeente en vertaling hiervan in verordening en IHP's);
  • Je hebt kennis van vastgoedontwikkeling (initiatief-definitiefase);
  • Je hebt kennis van Integrale Kind centra en Multifunctionele accommodaties.

 Wat bieden we?

Je werkt binnen een organisatie die volop in beweging is en zich blijft ontwikkelen en verbeteren! We stimuleren ook jóuw ontwikkeling. Je krijgt de mogelijkheid om opleidingen te volgen, via onze eigen academie of bij een instituut naar keuze. Je krijgt veel ruimte om mee te denken én om je ideeën uit te voeren. We werken zowel vanuit huis als op kantoor en je kan je uren flexibel indelen, afgestemd op jouw werkpakket én persoonlijke voorkeur. Een goede thuiswerkplek vinden wij belangrijk. We zorgen voor goede voorzieningen die jij nodig hebt om thuis te werken.  

Het gaat om een functie waarbij je 32 tot 36 uur per week beschikbaar bent. Afhankelijk van je kennis en ervaring krijg je een salaris conform schaal 10. Dat is maximaal € 4.671, - bruto bij een fulltime dienstverband. We binden je graag aan onze organisatie. Na een jaarcontract is onze intentie dan ook je een vast contract aan te bieden. Je ontvangt 144 wettelijke en 43,2 bovenwettelijke vakantie-uren bij een fulltime dienstverband. 

Een greep uit ons brede pakket aanvullende arbeidsvoorwaarden: een pensioenregeling via het ABP, betaald ouderschapsverlof en een Individueel Keuze Budget van 17,05 % van het jaarsalaris. Dit budget kun je op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je er extra verlofdagen mee kopen, je kunt verlofsparen en je kunt het inzetten voor de fietsregeling. Je mag het budget natuurlijk ook laten uitbetalen. Bij ons krijg je bovendien nog een reiskostenregeling, een thuiswerkvergoeding én een persoonlijk budget van € 850 per jaar. 

Pak jij deze kans?

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Judith Veldman, teamleider Economie en Leefbaarheid, via telefoonnummer 06-31694238 of met Janneke Berends, HR-adviseur, via telefoonnummer 06-31743819. Wij ontvangen je motivatiebrief en je CV graag via Vooruit in Drenthe. Je kunt tot en met 25 maart 2023 reageren. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 4 april 2023.

Wil je meer weten over werken bij de Gemeente Coevorden en hoe collega’s werken bij ons ervaren? Kijk dan op www.coevorden.nl/vacatures