Adviseur klimaat en duurzaamheid

‘De gemeente Coevorden is een organisatie die betrokken is bij de omgeving en waar met elkaar gelachen én hard gewerkt wordt. Waar mensen werken in een mooie mix van jong en oud en diverse achtergronden. Waar je kunt leren, groeien en ontwikkelen. En waar je veel verantwoordelijkheid krijgt vanaf dag één.’

 

Pak jij je kans in Coevorden? Je bent van harte welkom!

 

Wij zoeken een:

   Adviseur klimaat en duurzaamheid
                         32-36 uur per week

   (Voor de periode van 1 jaar, met de intentie tot een vast dienstverband )

Programma duurzaamheid

In 2020 is de visie op duurzaamheid vastgesteld en er zijn diverse ontwikkelingen op dit thema gaande. Gezien de complexiteit van duurzaamheid is gekozen voor een programmatische aanpak. Dit programma moet zorgen voor samenhang in de aanpak, prioritering en het bewaken van het bereiken van de doelstellingen. Duurzaamheid is verweven in werkzaamheden door de hele gemeentelijke organisatie. Je maakt deel uit van het programmateam Duurzaamheid. Het programmateam stuurt samen met de programmamanager op koers en resultaten. In het programma leveren collega’s uit diverse teams hun bijdrage. Voor het eigen karakter van duurzaamheid zoeken we een adviseur klimaat en duurzaamheid.

 Wat ga je doen?

Door het programmateam duurzaamheid wordt gewerkt vanuit het programmaplan. Als adviseur duurzaamheid sta jij klaar om vragen vanuit de organisatie en vanuit de samenleving te beantwoorden. Je staat in nauw contact en werkt goed samen met diverse collega’s en programmateamleden. Je toetst de vragen en initiatieven aan het gemeentelijk beleid en vraagt door naar de achtergrond en de kern van het vraagstuk.

 Je werkt op operationeel niveau samen met de beleidsadviseur aan de uitvoering van het programmaplan. In eerste instantie lever je een bijdrage aan het uitvoeren van één van de vier pijlers uit het programma Groene Leefomgeving, Energietransitie, Circulaire Economie en Duurzame gemeentelijke organisatie. Je kunt worden ingezet bij verschillende projecten die voortkomen uit het programma, denk aan aardgasvrije wijken, klimaatadaptatie. Stakeholders en inwoners ondersteunen en adviseren op het gebied van duurzame projecten. Dit kunnen zijn belangengroepen, het Drents Energieloket, leveranciers, en dienstverleners zoals bouwers, installateurs e.d. Concrete taken zijn o.a.:

-    Het leveren van een bijdrage aan de uitvoering van de agenda energietransitie;

-    Het ondersteunen en faciliteren van initiatieven en projecten van inwoners en organisaties op dit gebied vanuit de gemeentelijke rol en ambities;

-    De uitvoering van interne gemeentelijke initiatieven, maatregelen en acties om de duurzaamheid van de gemeente als organisatie te bevorderen;

-    Samen met de beleidsmedewerker klimaat en duurzaamheid het vertegenwoordigen van de gemeente in diverse interne- en externe (lokale- en regionale) overlegsituaties.

Wie zoeken we?

  • Je beschikt over minimaal een HBO werk- en denkniveau en uit je opleiding en achtergrond blijkt aantoonbare affiniteit met vraagstukken over duurzaamheid;
  • Je bent initiatiefrijk, communicatief en op samenwerking gericht;
  • Je hebt oog voor maatschappelijke ontwikkelingen en voor onze rol als lokale overheid;
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
  • Je hebt een flexibele werkinstelling en je pakt gemakkelijk werkzaamheden op;
  • Je bent innovatief en durft door te pakken.

 Wat bieden we?

Je werkt binnen een organisatie die volop in beweging is en zich blijft ontwikkelen en verbeteren! We stimuleren ook jóuw ontwikkeling. Je krijgt de mogelijkheid om opleidingen te volgen, via onze eigen academie of bij een instituut naar keuze. Je krijgt veel ruimte om mee te denken én om je ideeën uit te voeren. We werken zowel vanuit huis als op kantoor (50/50) en je kan je uren flexibel indelen, afgestemd op jouw werkpakket én persoonlijke voorkeur. Een goede thuiswerkplek vinden wij belangrijk. We zorgen voor goede voorzieningen die jij nodig hebt om thuis te werken.

Het gaat om een functie waarbij je minimaal 32 uur en maximaal 36 uur per week beschikbaar bent. Afhankelijk van je kennis en ervaring krijg je een salaris conform salarisschaal 9. Dat is maximaal € 4.208 bruto bij een fulltime dienstverband. We binden je graag aan onze organisatie. Na een jaarcontract is onze intentie dan ook je een vast contract aan te bieden. Je ontvangt 144 wettelijke vakantie-uren bij een fulltime dienstverband. Daarnaast zijn er 43,20 bovenwettelijke vakantie-uren.

Een greep uit ons brede pakket aanvullende arbeidsvoorwaarden: een pensioenregeling via het ABP, betaald ouderschapsverlof, thuiswerkvergoeding én een Individueel Keuze Budget van 17,05% van het jaarsalaris. Dit budget kan je op verschillende manieren gebruiken, zoals voor het kopen van extra verlofdagen of verlofsparen. Ook kan je, naast de reiskostenvergoeding, gebruik maken van de uitruilregeling reiskostenvergoeding en fietsregeling.

 Pak jij deze kans?

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Eddy Schottert, programmamanager Duurzaamheid, via telefoonnummer 06-11596538 of met Janneke Berends, HR-adviseur, via telefoonnummer 06-31743819. Wij ontvangen je motivatiebrief en je CV graag via Vooruit in Drenthe. Klik hier om te solliciteren. Je kunt tot en met 22 januari 2023 reageren. De gesprekken vinden plaats op woensdag 1 februari 2022.

 Wil je meer weten over werken bij de Gemeente Coevorden en hoe collega’s werken bij ons ervaren? Kijk dan op www.coevorden.nl/vacatures.