WABO vergunningverlener

Wij zijn op zoek naar een actieve WABO vergunningverlener, 36 uur per week

Wat ga je doen?

Als WABO vergunningverlener werk je bij ons in een klein cluster vergunningverleners binnen het Klantcontactcentrum. Je informeert en begeleidt onze klanten binnen de regels naar de benodigde vergunningen. Het proces begint vaak met een regierol waarbij je vanuit het principeverzoek (vooroverleg), ook in overleg met onze interne en externe adviseurs, de aanvrager verder helpt en zoekt naar mogelijkheden. Je hebt een politieke antenne en weet hier integer mee om te gaan. Je bent van nature een teamspeler, communiceert goed en bent sociaal vaardig.

Met de invoering van de Omgevingswet in 2022 zal van jou nog meer dan nu een faciliterende en adviserende rol gevraagd worden. Wij verwachten van jou dat je meedenkt met de inwoner/aanvrager, zonder daarbij het algemeen belang uit het oog te verliezen. Dat vraagt van jou dat je integraal denkt (ja, mits), flexibel kunt zijn en communicatief sterk bent richting aanvrager, bewoner en bestuur. Je draagt dus bij aan het gemeenschappelijk resultaat door optimale afstemming met anderen. En brengt daarbij advies uit op grond van vakmanschap met betrekking tot de vergunningaanvraag. In je werk stel je het maatschappelijke effect voorop en houd je rekening met de juridische en economische effecten. Je benadert je werk met enthousiasme en een brede blik. Je bent iemand die op de hoogte is van de ontwikkelingen rondom het omgevingsrecht.

Zoekt actief de verbinding met collega’s, partners en betrokkenen. Weet en erkent wat er leeft en welke gevoeligheden er spelen en maakt deze bespreekbaar. Motiveert anderen om input te leveren en maakt hier ruimte voor.

Wat zijn de werkzaamheden?

 • Het informeren en voorlichten in de eerste lijn
 • Het toetsen op volledigheid van aanvragen van vergunningen
 • Het toetsen van een bouwplan op hoofdlijnen aan het Bouwbesluit 2012
 • Het inwinnen van specialistische adviezen
 • Het interpreteren en toepassen van deze adviezen
 • In overleg met de initiatiefnemer te komen tot een gewenst resultaat
 • Het formuleren en opstellen van beschikkingen
 • Het toepassen van termijnbewaking
 • Het zorgvuldig bijhouden van de informatie in onze geautomatiseerde systemen
 • Het geven van advies bij handhavingsverzoeken in het fysieke domein en in bezwaarprocedures
 • Meedenken en meewerken aan de invoering van de Omgevingswet in 2022 

Wat vragen wij van jou?

Een passie voor klantgerichte dienstverlening. En uiteraard breng je kennis en ervaring mee op het gebied van vergunningverlening en omgevingsrecht. Je bent goed in staat te werken in een (klein) team en bent flexibel en durft buiten kaders te denken. Je steekt graag de handen uit de mouwen. Je hebt uiteraard kennis van en ervaring met de omgevingsvergunning. Ook heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Je kunt je snel digitale systemen eigen maken.

Opleidingsniveau

 • Een afgeronde technische, juridische en/of ruimtelijke ordening opleiding HBO binnen het vakgebied en affiniteit met het beleidsveld Wabo VTH en aanvullende opleidingen op het gebied van omgevingsrecht/ ABW 1en 2 gevolgd
 • Recentelijk tenminste 5 jaar werkervaring als medewerker vergunningen bij een gemeentelijke instantie.

Vaardigheden en competenties

 • Klantgericht
 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Zorgvuldig en nauwkeurig
 • Resultaatgericht
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden
 • Flexibel
 • Besluitvaardig.

Wat bieden wij je?

Een informele, open en collegiale werkomgeving met korte lijnen. Je krijgt de ruimte, vrijheid en eigen verantwoordelijkheid om zelfstandig aan de slag te gaan. Bij ons heb je de mogelijkheid je verder te ontwikkelen en een goede balans te vinden tussen werk en privé.

Afhankelijk van je kennis en ervaring bieden wij een salaris tussen € 2.756,- en € 4.048,- bruto per maand (functieschaal 9) bij een dienstverband van 36 uur per week.

Naast het salaris heb je een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% per maand. Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen en maak je de keuzes die bij jou passen. Zoals bijvoorbeeld maandelijkse uitbetaling van je vakantiegeld, extra verlof kopen of je reiskosten met fiscaal voordeel uit laten betalen. Daarnaast werken we deels thuis en deels op kantoor.

Waar kom je te werken?

De gemeente Borger-Odoorn, met ruim 25.000 inwoners en zo’n 200 medewerkers, is een groene plattelandsgemeente met veel openbare ruimte, bossen en natuur en een hoog ambitieniveau. De collega’s werken in hoofdzaak op twee locaties: het gemeentehuis in Exloo en de gemeentewerf in 2e Exloërmond. Verantwoordelijkheden liggen tot laag in de organisatie. Vandaar dat we aansturen via opgavegericht werken waarbij we tegelijkertijd met onze afdelingen bouwen aan (meer) zelforganisatie. Wij werken regionaal samen met de gemeenten Emmen en Coevorden en zijn de eerste Drentse gemeente met het internationale Cittaslow-keurmerk. Cittaslow staat onder meer voor genieten op een plezierige, gastvrije manier in een menselijk tempo. Dit doen we ook binnen de organisatie.

Onze missie is Samen Ontspannen Durven. Dat staat voor integraliteit en onderlinge samenwerking (met elkaar en met onze inwoners), ontspannen in je werk staan (ook in drukke tijden) en durven staan voor wat je nodig hebt. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.borger-odoorn.nl.

Geïnteresseerd?

Wil je solliciteren en herken je je in bovenstaand profiel? Reageer dan digitaal vóór vrijdag 6 augustus aanstaande. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 9 t/m 13 augustus a.s. 
 Solliciteren doe je digitaal via www.vooruitindrenthe.nl. Klik hier om direct naar deze vacature te gaan. Dit is de enige manier waarop je je motivatie en cv kunt insturen. Een Discover potentieel analyse kan deel uitmaken van de procedure.

Informatie

Heb je nog vragen over de vacature? Mail deze dan aan Hilde Timmermans (). Bellen mag uiteraard ook via 140591. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met het team P&O. Zij zijn op hetzelfde telefoonnummer te bereiken of via .