Salarisadministrateur

Onze collega in de functie van salarisadministrateur en functioneel beheer gaat zich volledig richten op het functioneel beheer. Daarom zoeken we een nieuwe collega voor de salarisadministratie voor ons team P&O!  

 Salarisadministrateur
20 - 24 uur per week

Jij werkt graag met cijfers. Cijfers geven inzicht en duidelijkheid en daar houd jij van!

Dit mooie vak vraagt oplettendheid, scherpte en goede concentratie. Je werkplek middenin een natuurlijke omgeving is de oase van rust wanneer je geconcentreerd aan een opdracht wilt werken. Behoefte om even te sparren met collega’s of samen ergens de schouders onder te zetten? In een oogwenk sta je weer op de werkvloer tussen je collega’s; zelfstandigheid en samenwerken gaan hand in hand bij ons!

Wie zijn wij?

De gemeente Borger-Odoorn is een groene plattelandsgemeente met veel openbare ruimte, bossen en natuur en een hoog ambitieniveau. De gemeente telt ruim 25.000 inwoners en zo’n 200 medewerkers. Die werken in hoofdzaak op het gemeentehuis in Exloo en de gemeentewerf in 2e Exloërmond. De verantwoordelijkheden liggen tot laag in de organisatie. We werken opgavegericht (samen met inwoners, ondernemers en professionals). Dat betekent denken in kansen en niet in problemen én handelen vanuit mogelijkheden en niet vanuit regels. Tegelijkertijd bouwen we met onze afdelingen aan (meer) zelforganisatie. De teams zijn gezamenlijk resultaatverantwoordelijk, realiseren zelf teamdoelen en bepalen zelf hóe ze dat doen (veel regelruimte en bevoegdheden). Wij werken regionaal samen met de gemeenten Emmen en Coevorden.

Borger-Odoorn is de eerste Drentse gemeente met het internationale Cittaslow-keurmerk; genieten op een plezierige, gastvrije manier in een menselijk tempo.

Borger-Odoorn heeft als belangrijkste doel uit te groeien naar een wendbare organisatie, een swingende tent! Hiervoor omarmen wij zelforganisatie, stellen wij werkgeluk centraal en werken wij vanuit de bedoeling. 

Wat ga je doen?

Als professional word jij graag breed ingezet op de salarisadministratie. Dat ziet er bij ons als volgt uit:

Je bent samen met de medewerker salarisadministratie verantwoordelijk voor de volledige uitvoering van de salarisadministratie. Ook specialistische berekeningen en overige fiscale en boekhoudkundige taken horen daarbij. Je administreert in het personeels- en salarissysteem Beaufort/Youforce en werkt met het programma Pardon. Je maakt betalingsopdrachten en zorgt voor de juiste en tijdige afdrachten. Jouw salarisoutput voldoet aan de fiscale en sociale wet- en regelgeving en je controleert hierbij op een juiste toepassing van de (lokale) arbeidsvoorwaardelijke- en CAO regelingen. Je verzorgt de journaalposten en de aansluiting met de financiële administratie. Ook lever je de gegevens aan voor de personeelsbegroting.

Je bent alert en signaleert afwijkingen. De HR adviseurs hechten veel waarde aan je advies over fiscale gevolgen van nieuw beleid en maatwerkoplossingen. Daarnaast ontwikkel je geautomatiseerde rapporten en verzorg je rapportages op aanvraag. Je bent aanspreekpunt voor vragen van medewerkers, HR-adviseurs en managers over onder andere het personeelssysteem, salarissen, en verlof. Je bent bovendien contactpersoon voor de accountant, belastinginspecteur en controleur van het pensioenfonds.

We doen een beroep op je creativiteit; je denkt mee over verbeteringen in en voor het team. Het optimaliseren en verbeteren van de (digitale) werkprocessen binnen de salarisadministratie is aan de orde van de dag.

Wat breng je ons?

Je bent als salarisadministrateur kundig, integer, nauwkeurig en allround inzetbaar. Je ziet wat er gedaan moet worden en bent daarin zelfsturend. Zelfstandig werken is voor jou geen probleem. Je toont initiatieven en brengt graag je creativiteit in de praktijk. Je vindt het prettig om vóór en mét anderen te werken. Je communiceert op een duidelijke en plezierige manier met anderen.

Daarnaast beschik je over:

  • minimaal een afgeronde Mbo-opleiding én praktijkdiploma Loonadministratie;
  • werkervaring als Salarisadministrateur in de afgelopen 3 jaar;
  • organisatorische kwaliteiten;
  • digitale vaardigheden en meedenkkracht voor het digitaliseren van werkprocessen.

Je hebt een streepje voor als:

  • je ervaring hebt met het salarispakket Beaufort/Youforce;
  • je kennis hebt van de CAO gemeenten en/of de Rechtspositie politieke ambtsdragers.

Wat bieden wij je?

Een informele, open en collegiale werkomgeving met korte lijnen. Je krijgt de ruimte, vrijheid en eigen verantwoordelijkheid om zelfstandig aan de slag te gaan. Bij ons heb je de mogelijkheid je verder te ontwikkelen en een goede balans te vinden tussen werk en privé.


Afhankelijk van je kennis en ervaring bieden wij een salaris tussen € 2.250,- en € 3.732,- bij een dienstverband van 36 uur per week.

Naast het salaris heb je een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% per maand. Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen en maak je de keuzes die bij jou passen. Zoals bijvoorbeeld maandelijkse uitbetaling van je vakantiegeld, extra verlof kopen of je reiskosten met fiscaal voordeel uit laten betalen.


Geïnteresseerd?  
Reageer dan met jouw motivatiebrief en curriculum vitae vóór 5 oktober via Vooruit in Drenthe op www.vooruitindrenthe.nl  

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 12 oktober. Een Discover potentieel analyse is onderdeel van de procedure. Het gesprek hierover vindt plaats op 17 oktober, waarna een 2e verdiepingsgesprek zal plaatsvinden op 25 oktober in combinatie met een klikgesprek met ons team P&O. 

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Zijn er intern geen passende kandidaten dan worden de externe sollicitaties in het proces betrokken. Intern zijn de BOCE gemeenten (Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen).   


Informatie  
Wil je meer weten voordat je gaat solliciteren? We nemen graag tijd voor jou en je vragen! Voor vragen over de vacature, kun je bellen met Stieneke Oosting (salarisadministrateur/functioneel beheerder), 06- 3111 6699. Bij vragen over de procedure, kunnen je bellen met Karen Halmingh (P&O adviseur), 06-2184 9283. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.