Raadsadviseur

Wil jij werken in het politieke hart van de gemeente? Wil jij meedenken, adviseren, sparren, communiceren en vergaderen voor en met de gemeenteraad? Ben jij op zoek naar een functie met veel afwisseling, vrijheid en verantwoordelijkheid? Dan zoeken wij jou! 

De gemeenteraad van Borger-Odoorn bestaat uit 21 leden met 8 politieke partijen en wordt ondersteund door de griffie. Voor onze griffie zoeken we een: 

Raadsadviseur 

32 uur per week  

 

Over de functie 

De griffie is in ontwikkeling en samen willen we werken aan verdere optimalisatie van de griffie en de gemeenteraad. Als raadsadviseur  ga je, als onderdeel van de griffie, samen vanuit een stabiele basis aan de slag met het door ontwikkelen van de griffie en de raad.  Zo mag je als commissiegriffier aan de slag met het ondersteunen van de voorzitter, maar ook het voorbereiden van vergaderingen, zoals de agendacommissie. Maar je denkt ook samen met de griffier na over de strategische ontwikkelingen zoals het verder brengen van de participatie met de inwoners, nog meer positioneren van de gemeenteraad en bij voorbeeld de raadscommunicatie. Je zoekt de samenwerking met de gemeentelijke organisatie als het gaat om de voorbereiding van bijeenkomsten, aanlevering van de stukken, planning van de onderwerpen en de afhandeling van de moties en toezeggingen, omdat we samen met de organisatie willen werken voor het lokale bestuur en de inwoners van Borger-Odoorn. Kortom, een afwisselende en uitdagende functie met een leuke organisatie en gemeenteraad! Dit zie je terug in je functie, waarbij je: 
 

  • de vergaderingen voorbereidt, ondersteunt en mede deelneemt. Je ondersteunt de raad ook bij activiteiten zoals hoorzittingen, raadsonderzoeken en rekenkameronderzoeken; 
  • optreedt als commissiegriffier van verschillende commissies, waaronder in ieder geval de commissie financiën en algemene raadscommissie;  
  • vervanger bent van de griffier als plaatsvervangend griffier; 
  • de raad adviseert over de in te zetten raadsinstrumenten, maar ook over (nieuwe) vormen van overleg tussen burgers en de plaatselijke politiek (communicatiebeleid, vormen van burgerparticipatie); 
  • verbetertrajecten initieert inzake bestuurlijke vernieuwing en deze projecten aanjaagt; 
  • sparringpartner bent van de griffier voor de strategische ontwikkeling van de raad; 
  • de gemeenteraad adviseert over juridische aspecten rond de reglementen van de gemeenteraad en haar commissies en de benoeming en ontslag van raadsleden en hun plaatsvervangers begeleidt; 
  • samen met de griffiemedewerker verantwoordelijk bent voor de dagelijkse gang van zaken van de organisatie en uitvoering van secretariële, administratieve en logistieke ondersteuning van de raad.  

Wat breng jij mee? 

Je hebt minimaal aantoonbaar HBO werk- en denkniveau mét ervaring in het werken in een complexere werkomgeving. Je hebt ervaring in het adviseren en begeleiden van complexe situaties, waarbij je gevoel hebt voor de politiek-bestuurlijke context. Daarnaast heb je affiniteit en/of kennis met gemeentelijke financiën.

Als persoon heb je daadkracht en ben je pro-actief om eigenstandig keuzes te maken. We zoeken een stevige adviseur, die durft te adviseren en ook buiten de kaders kijkt. En tot slot ben je natuurlijk ook een organisatietalent!   

Gezien alle bijeenkomsten van de raad in de avond plaatsvinden, heb je geen moeite met flexibele werktijden. Je bent dan ook gemiddeld één avond in de week beschikbaar.  

Wat wij bieden?  

Afhankelijk van ervaring, opleiding en deskundigheid een salaris tussen € 3.406,- en € 5.736,- bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur per week. De functie is in eerste instantie tijdelijk, met uitzicht op vast.   
 
Boven op je salaris krijg je een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je jaarsalaris. Met dit budget stel je naar eigen wens een deel van je arbeidsvoorwaarden samen. Bijvoorbeeld extra vakantiedagen of extra geld door maandelijkse uitbetaling van je budget.  

 
Daarnaast kan je rekenen op een informele, open en collegiale werkomgeving. Met veel afwisseling, vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. En mogelijkheid je verder te ontwikkelen en een goede balans te vinden tussen werk en privé. 

Ben je enthousiast en herken je jezelf in het profiel? 

Laat ons in je motivatiebrief weten waarom jij de ideale kandidaat bent voor deze functie. Solliciteren kan digitaal tot 20 maart 2023 met een motivatiebrief en curriculum vitae via www.vooruitindrenthe.nl. 

Een Discover potentieel analyse (gericht op gedrag, drijfveren en talenten) zal onderdeel uitmaken van de procedure.  

Informatie 

Heb je nog vragen over de vacature? Dan kun je je richten tot Indra Oosting, interim griffier via (06) 46 231 104 of per mail via i.oosting@borger-odoorn.nl. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Karen Halmingh, P&O adviseur. Zij is te bereiken via (06) 21 849 283. I.v.m. vakantie zijn zowel Indra als Karen weer bereikbaar vanaf 6 maart.