Beleidsadviseur Volksgezondheid

Wil jij bijdragen aan het welzijn van de inwoners van gemeente Borger-Odoorn? Aan een samenleving waarin iedereen meetelt en mee kan doen? Jij kunt het verschil maken!

Wij zoeken voor de afdeling sociaal domein een enthousiaste

Beleidsadviseur Volksgezondheid

(32 uur p.w.)

Over functie

Als beleidsadviseur ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en het evalueren van het beleid van onze organisatie op het gebied van volksgezondheid. Je bent een sparringpartner voor je collega’s in je cluster. Je bent adviseur van het college en bent in staat daarin stevig en duidelijk je visie te verwoorden.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Als beleidsmedewerker gezondheid werk je in breed verband samen op het gebied van preventie in en rond  het sociaal domein
 • Als accountmanager van de GGD werk je aan een goede balans tussen relatiebeheer en het maken van en sturen op het nakomen van zakelijke afspraken
 • Je neemt deel aan diverse regionale samenwerkingsverbanden op het gebied van gezondheid
 • Je verricht diverse en uiteenlopende werkzaamheden op het gebied van het gezondheid en drank en horecabeleid
 • Budgetbeheer

Wat breng jij mee

 • Je hebt aantoonbaar HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt 1-2 jaar recente en relevante werkervaring in het sociaal domein
 • Je bent in staat bredere verbanden te zien tussen jouw werkzaamheden en die van interne en externe partners
 • Je werkt integraal en vanuit de bedoeling
 • Je kan snel schakelen en je aanpassen aan verschillende situaties is voor jou geen opgave
 • Je bent een teamspeler en hebt goede communicatieve vaardigheden
 • Je hebt politiek en bestuurlijk sensitiviteit
 • Je bent omgevingsbewust
 • Je bent een stevige gesprekspartner voor het bestuur en partner organisaties

Waar je komt te werken

Gemeente Borger-Odoorn

Bij de gemeente Borger-Odoorn (ruim 25.000 inwoners en 250 medewerkers) nemen we Cittaslow, Global Goals en werken vanuit de bedoeling als uitgangspunten mee in ons werk. De organisatie heeft korte lijnen, verantwoordelijkheden zijn laag belegd en je krijgt vrijheid om zaken op te pakken. Regionaal werken we samen met de gemeenten Emmen en Coevorden.

We zijn de eerste Drentse gemeente met het internationale Cittaslow-keurmerk. Cittaslow staat onder meer voor genieten op een plezierige, gastvrije manier in een menselijk tempo. Dit doen we ook binnen de organisatie. Onze missie is Samen Ontspannen Durven. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.borger-odoorn.nl.

Afdeling

Met 38 collega’s gedreven collega’s werk je op de afdeling Sociaal Domein, welke is verdeeld in 4 clusters. In deze functie maak je deel uit van het cluster Onderwijs, Gezondheid en Sport. De afdeling werkt zelforganiserend en geeft ruimte aan de professionals.

Kwaliteiten als verbinden, teamspeler en humor passen goed op deze afdeling!

 

Wat wij bieden

Afhankelijk van ervaring, opleiding en deskundigheid een salaris tussen €2.973,- en €4.494,- bruto per maand (functieschaal 10, prijspeil oktober 2020) bij een dienstverband van 36 uur per week.

Bovenop je salaris krijg je een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je jaarsalaris. Met dit budget stel je naar eigen wens een deel van je arbeidsvoorwaarden samen. Bijvoorbeeld extra vakantiedagen of extra geld door maandelijkse uitbetaling van je budget.

Daarnaast kan je rekenen op een informele, open en collegiale werkomgeving. Met ruimte, vrijheid en eigen verantwoordelijkheid om zelfstandig aan de slag te gaan. En mogelijkheid je verder te ontwikkelen en een goede balans te vinden tussen werk en privé.

Ben je enthousiast en herken je jezelf in het profiel?

Laat ons in je motivatie weten waarom jij de ideale kandidaat bent voor deze functie. Solliciteren kan digitaal tot 20 december 2021 via www.vooruitindrenthe.nl.

De eerste gesprekken staan gepland op maandag 10 januari 2022. Word je geselecteerd voor het tweede gesprek? Dan vindt deze plaats op donderdag 20 januari 2022. Tussen het eerste en tweede gesprek vragen we je een Discover potentieel analyse te maken. Deze wordt voor het tweede gesprek met jou besproken. 

Zolang het mogelijk is vinden de gesprekken plaats in het gemeentehuis te Exloo. We hanteren de adviezen en richtlijnen van het RIVM.

Informatie

Heb je nog vragen over de vacature? Mail deze dan aan Mark Hoving m.hoving@borger-odoorn.nl Bellen mag uiteraard ook via 14 0591. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met het team P&O. Zij zijn op hetzelfde telefoonnummer te bereiken of via peno@borger-odoorn.nl.