2 leden voor de onafhankelijke commissie bezwaarschriften

De gemeente Borger-Odoorn is op zoek naar:

2 leden voor de onafhankelijke commissie bezwaarschriften

Per 1 januari 2023

 

De commissie adviseert het college van burgemeester en wethouders, de burgemeester en de gemeenteraad over de te nemen beslissingen op bezwaarschriften. De commissie behandelt alle soorten bezwaarschriften, met uitzondering van bezwaren die zich richten tegen besluiten op het gebied van personeelsaangelegenheden en belastingwetgeving. Een hoorzitting van de commissie bezwaarschriften wordt in het gemeentehuis gehouden door een voorzitter en twee leden. De commissie wordt ondersteund door een ambtelijk secretaris.

De functie
De commissie houdt gemiddeld twee keer per maand op de maandagavond een hoorzitting. De hoorzittingen worden verdeeld onder de leden. De taken bestaan uit het vooraf bestuderen van de stukken, het deelnemen aan de hoorzittingen en de beraadslagingen en het beoordelen van het commissieadvies.

Functie-eisen

  • afgeronde juridische opleiding op HBO of universitair niveau;
  • bekend met het functioneren van het lokale bestuur en inzicht in ambtelijke en bestuurlijke verhoudigen; 
  • uitstekende sociale, communicatieve en analytische vaardigheden;
  • in staat om bemiddelend op te treden maar ook tot het vormen van een onafhankelijk oordeel; 
  • volgt de ontwikkelingen op de verschillende rechtsgebieden nauwgezet en breed georiënteerd ten aanzien van de verschillende rechtsgebieden; 
  • affiniteit met de ontwikkelingen op het gebied van het sociaal domein en het fysiek domein is noodzakelijk; 
  • actuele kennis van en ruime ervaring met de Algemene wet bestuursrecht;
  • kennis van en inzicht in het functioneren van het openbaar bestuur, bij voorkeur van een gemeentelijke organisatie;
  • niet werkzaam bij of verbonden aan de gemeente Borger-Odoorn waardoor belangenverstrengeling of anderszins strijdigheid kan ontstaan, ook politieke binding met de gemeente Borger-Odoorn is niet toegestaan.   

   

Wat bieden wij? 
Voor bovengenoemde taken (incl. voorbereidende werkzaamheden) wordt voor een commissielid een vergoeding van € 175,00 bruto per avond toegekend. Daarnaast wordt een reiskostenvergoeding van € 0,37 per km toegekend. 

Solliciteren? 
Ben je enthousiast geraakt voor deze functie? Ga dan naar www.vooruitindrenthe.nl, klik op de vacature en upload vóór 30 november je brief en cv. De sollicitatiegesprekken zijn op woensdag 7 december 2022 in het gemeentehuis in Exloo.

Wil je meer informatie? 
Neem dan contact op met mevrouw P. Lok-Huigen of mevrouw P. Fischer (secretarissen van de commissie bezwaarschriften) via telefoonnummer 14 0591.