Senior Projectleider Gebiedsontwikkeling

Ben jij een ervaren Projectleider Gebiedsontwikkeling op zoek naar een uitdaging? Dan hebben wij binnen de gemeente Assen iets interessants voor je! Er is namelijk een plek vrij voor een Senior Projectleider Gebiedsontwikkeling. In deze functie krijg je de kans een belangrijke rol te spelen in de ontwikkeling van de dynamische hoofdstad van de provincie Drenthe en jouw toekomstige werkplek: Assen! Assen maakt samen met Groningen deel uit van 1 van de 5 metropoolregio's van Nederland: regio Groningen-Assen. Zij vormen een groeikern en fungeren als de economische motor van het Noorden. Assen is een levendige stad middenin het groen en een geschikte plek voor ondernemers en bedrijven. We werken hard aan de ontwikkeling van onze wijken en bedrijventerreinen. We hebben de ambitie om te groeien naar 80.000 inwoners, die wij een goed thuis willen bieden. Met de ruimte om je te ontwikkelen, maar ook om te ontspannen. Wij staan voor een aantal grote opgaven, zoals de ontwikkeling van binnenstadlocaties, de Havenkade, de Stadsboulevard en diverse gebiedsontwikkelingen in de woonwijken. In de komende jaren worden er maar liefst 3000 nieuwe woningen in Assen gebouwd! Als Senior Projectleider Gebiedsontwikkeling ga jij de leiding nemen over een aantal projecten. Het is een veelzijdige functie waarin je jouw expertise volledig kunt benutten. Jij bent verantwoordelijk voor het coördineren van projectteams, zowel intern als extern. In deze functie zorg jij ervoor dat de projectdoelen binnen de gestelde tijd en budget worden behaald. Je stelt een solide projectplan op, houdt de voortgang scherp in de gaten en stuurt bij waar dat nodig is. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beheer van de projectbudgetten, los je eventuele knelpunten op en rapporteer je regelmatig aan het management en de opdrachtgevers. Het aansturen van multidisciplinaire teams is voor jou geen probleem! Jij weet als geen ander hoe je met verschillende partijen moet samenwerken en belangen samenbrengt. Je spreekt de taal van de ondernemers en projectontwikkelaars en legt de verbindingen. En je weet de betrokkenen te enthousiasmeren om mee te werken aan de realisatie van de projecten. Je bent gedreven, resultaatgericht en kunt goed omgaan met stress. Als projectleider maak je deel uit van het team Projecten (en Gebiedsgericht Werken). In dit team werken projectleiders, projectsecretarissen, -secretaresses en programmamanagers samen aan de ontwikkeling van de stad Assen.

Wij vragen

Een afgeronde HBO-opleiding, liefst in de richting van Bouwkunde, Planologie, Ruimtelijke Ordening of iets vergelijkbaars. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in het leiden en managen van complexe gebiedsontwikkelingsprojecten. Je bent innovatief en hebt oog voor duurzaamheid in de uitvoering van je projecten.

Wij bieden

  • Een uitdagende functie binnen een ambitieuze gemeente, waarin je een waardevolle bijdrage levert aan de ontwikkeling van Assen.
  • Binnen Gemeente Assen is er veel ruimte voor jouw ontwikkeling en wordt je de kans geboden om te groeien krijgt vrijheid in de uitvoering van je werk en de verdeling van je tijd. Bovendien werk je binnen een gezellige omgeving, alle deuren staan open en je kunt bij iedereen terecht.
  • Wij bieden een vaste aanstelling voor 36 uur per week. De werktijden mag je flexibel indelen en zowel werken vanuit huis als op kantoor. Je ontvangt een marktconform salaris, de inschaling is afhankelijk van de ervaring en kennis die je meebrengt.
  • En je hebt een Individueel Keuzebudget (IKB) te besteden van 17,5 % van je jaarsalaris. Het IKB kun je uit laten betalen als extra salaris, of gebruiken om extra verlofuren te kopen, zodat je meer vrije tijd hebt. Of inzetten voor de aanschaf van een tablet of fiets. Daarnaast hebben we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een ruim opleidingsbudget.

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse? Reageer dan voor 13 januari 2024 via Vooruit in Drenthe: https://www.vooruitindrenthe.nl/organisaties/42fc974b-72f2-4b81-b106-cd8f26ff1bfd
Deze vacature wordt gelijktijdig intern, binnen de samenwerkingsverbanden en extern opengesteld. Bij de selectie van kandidaten handelen wij volgens onze selectieprocedure waar bij gelijke geschiktheid interne kandidaten voorrang hebben.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ronald de Lange, Teammanager Projecten en Gebiedsgericht werken via 06 209 575 01.

Contact Informatie
Contactpersoon sollicitatie: Pieter Nieman, HR Adviseur via 14 0592 of p.nieman@assen.nl
Contactpersoon vacature: Ronald de Lange, Teammanager Projecten en Gebiedsgericht Werken via 06-20957501 of r.lange@assen.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Competenties

  • Mondelinge communicatie
  • Omgevingsbewustzijn
  • Overtuigingskracht
  • Samenwerken
  • Schriftelijke communicatie
  • Stressbestendigheid