Regisseur Bedrijfsvoering NMD

NMD-samenwerking

NMD-samenwerking is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld en Tynaarlo. Samen kopen we ondersteuning in op basis van de Jeugdwet en Wmo. Daarnaast organiseren we gezamenlijk het contractmanagement en het toezicht op zowel kwaliteit als rechtmatigheid. NMD-samenwerking draagt bij aan het realiseren van duurzame en betaalbare ondersteuning voor de inwoners die het nodig hebben van de vijf NMD-gemeenten.
Wij zijn ambitieus in onze doelstellingen. De ondersteuning voor de inwoners moet betaalbaar zijn, van goede kwaliteit zijn en passend blijven. Om aan deze ambities te voldoen gaat onze samenwerking verder professionaliseren. Om dit vorm te geven zijn we op zoek naar een Regisseur Bedrijfsvoering.
Meer informatie over NMD-samenwerking: www.nmdsamenwerking.nl
Ben jij die gedreven professional en wil je met ons aan de slag om NMD-samenwerking verder te ontwikkelen? Lees dan hieronder meer over deze vacature.

Organisatie en governance

Binnen NMD-samenwerking kennen wij drie ambtelijke teams die de inkoopsamenwerking vormen: team Beleid, team Bedrijfsvoering en het Contractteam. Als Regisseur Bedrijfsvoering ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen het team Bedrijfsvoering.
Het team Bedrijfsvoering is verantwoordelijk voor de ondersteuning van de samenwerking. Het team is volledig nieuw opgezet en bestaat naast de Regisseur Bedrijfsvoering uit de Programmasecretaris, de Communicatieadviseur, de Juridisch Adviseur, de Secretariaatsmedewerker en de Informatiemanagers. Jij vertegenwoordigt het team Bedrijfsvoering in het afstemmingsoverleg met de overige Regisseurs en Programmamanager.

Bij NMD-samenwerking hebben we drie kernwaarden geformuleerd die we belangrijk vinden:

Samenwerken
Wij zijn er goed in om ons met anderen te focussen op een gezamenlijk doel. Hierin zorgen wij dat we optimaal gebruik maken van onze eigen talenten en die van collega’s. Wij waarderen elkaar en streven naar een goede sfeer. Het gezamenlijk doel staat voorop en gaat voor het eigen belang. Samen werken groeit naar samenwerken!
Wendbaar
De huidige maatschappij verwacht/verlangt veel van een samenwerking als deze. Invloeden van buiten (overheid, markt, individu) en zeker ook van binnen (aangesloten gemeenten, medewerkers) maken dat NMD-samenwerking een slagvaardige samenwerking moet zijn. Luisteren naar de omgeving, inspelen op te verwachten en aangekondigde ontwikkelingen (antennes), maar ook onaangekondigde ontwikkelingen, worden onmisbare competenties. Door de gekozen structuur en uiteraard onze ‘menskracht’ kunnen wij dit en zijn wij klaar voor wat er komen gaat.
Betrouwbaar
Juist voor een organisatie als NMD-samenwerking is betrouwbaarheid een essentiële waarde. Gemeenten moeten belangrijke onderwerpen durven over te dragen en dat kan alleen als er voldoende vertrouwen is. Wij zijn eerlijk, integer en aanspreekbaar op ons gedrag. Wij worden gekenmerkt als open, transparant en toegankelijk voor anderen.
Jij, als Regisseur Bedrijfsvoering met affiniteit voor financiën, bent verantwoordelijk voor de advisering van de Programmamanager, regiegroep en de bestuurders. Als Regisseur Bedrijfsvoering heb je een bijzondere positie. Jij bent onze schakel tussen de vijf financiële afdelingen van de lokale gemeenten, NMD-samenwerking en de Informatiemanagers en zorgt ervoor dat een ieder over de juiste gegevens kan beschikken. Jij hebt een duidelijke visie op het datagedreven werken. NMDsamenwerking is een intensieve samenwerking en er wordt dagelijks geïnvesteerd in de organisatie. Samen met jou gaan we NMD-samenwerking verder professionaliseren. 

Specifieke competenties voor deze functie:

Verbinden
Als belangrijkste competentie zien we de rol als verbinder. Binnen de inkoopsamenwerking is het noodzakelijk dat er goede contacten liggen tussen de financieel specialisten van de vijf gemeenten en NMD-samenwerking. Alleen op deze manier kunnen we zorgen voor de juiste cijfers en data. Daarnaast is het belangrijk dat je de diverse disciplines in het team Bedrijfsvoering met elkaar verbindt en zorgt dat er een goed team komt te staan waarop de inkoopsamenwerking kan bouwen.

Analytisch vermogen
Je bent goed in staat om hoofd- bijzaken te onderscheiden waardoor je snel tot de kern van het vraagstuk komt. Ook overzie je de consequenties van bepaalde keuzes.

Verder heb jij onder andere de volgende taken:

Adviseren:

 • Controleren en bewaken van doel- en rechtmatigheid van de uitgaven ten behoeve van de interne samenwerking en voorstellen doen ter verbetering
 • Adviseren over financiële gevolgen van nieuwe aanbestedingen
 • Adviseren en ondersteunen van het bestuurlijk overleg/een bestuurder in specifieke dossiers met veel financiële impact op verzoek van de Programmamanager
 • Adviseren vanuit cijfers ten aanzien van beleidsontwikkeling en inkoopstrategie

Rapporteren en analyseren:

 • Verantwoordelijk voor het opleveren van de bestuursrapportages
 • Opstellen van de werkbegroting
 • Samen met de Programmasecretaris verzorgen van de eindafrekening voor deelnemende gemeenten
 • Samen met de Financieel Specialisten van de vijf gemeenten datagedreven zorgdragen voor de juiste financiële cijfers, analyses en data

Wij vragen

 • Een relevante HBO+ opleiding
 • Een professionele adviseur met scherpe en overtuigende adviezen zowel mondeling als schriftelijk
 • Politieke en organisatorische sensitiviteit

Wij bieden

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.372,- bruto per maand (functieschaal 11) op basis van een fulltime dienstverband (36 uur)
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een laptop, telefoon en de mogelijkheid om je werkuren flexibel in te delen (thuis en op kantoor)
 • Individueel keuzebudget met in totaal 17,05% aan extra salariscomponent
 • Een tijdelijke opdracht tot 31 oktober 2024 met een werkweek van 32 – 36 uur. Verlenging is mede afhankelijk van de ontwikkelingen binnen de NMD- samenwerking

Interesse? Reageer dan snel!

Heb je interesse? Reageer voor 19 oktober 2022 via Vooruit in Drenthe:
https://vacatures.vooruitindrenthe.nl/organisatie/178


Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Sara Boxem (Programmamanager NMD-samenwerking). Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06- 15 94 14 41.


Competenties

 • Analytisch vermogen
 • Mondelinge communicatie
 • Omgevingsbewustzijn
 • Overtuigingskracht


Contact Informatie
Contactpersoon sollicitatie: Henriëtte Rus / HR adviseur / 14 0592 / h.rus@assen.nl
Contactpersoon vacature: Sara Boxem / Programmamanager NMD / 06-15 941441 /s.boxem@nmdsamenwerking.nl