Programmamanager Energietransitie

De gemeente Assen heeft een stevige ambitie om als gemeentelijke organisatie in 2030 energieneutraal te zijn en als hele gemeente in 2050.
Wij zoeken daarom een gedreven, creatieve en resultaatgerichte Programmamanager die met ons deze ambitie gaat waarmaken.

Team

Energietransitie raakt verschillende domeinen in de organisatie en daarom is er een sterke verwevenheid met de lijnorganisatie. Binnen het programma zijn er verschillende projecten. Je collega’s zijn o.a. de projectleiders uit de lijnorganisatie. Daarnaast mag je samenwerken met andere specialisten op het gebied van verduurzaming. Je werkt dus niet met één team, maar afhankelijk van de opgave met steeds wisselende teams en jij bent daarin steeds de spil!

Jouw competenties

 • Politieke sensitiviteit;
 • Doel- en resultaat gericht;
 • Proactief;
 • Coachende manier van leiding geven;
 • Sterk analytisch vermogen;
 • Samenwerkingsgericht.

Jij

Energietransitie is een stevige opgave waar je als Programmamanager op moet sturen. Je bent verantwoordelijk voor de aansturing zowel op inhoud als proces. Je stuurt op de gestelde doelen en treedt voor een groot deel van de projecten op als opdrachtgever. Je bent de verbinder tussen de verschillende opgaven uit het programma die worden uitgevoerd door de lijnorganisatie en zorgt voor de interactie met andere gemeentelijke programma’s zoals de omgevingsvisie.

Je hebt kennis van energietransitie en kan energievraagstukken vanuit verschillende perspectieven inzichtelijk maken. Je hebt ervaring met de implicaties van verduurzamingsopgaven. Je hebt een stevig netwerk, kan goed samenwerken en samenwerkingen ontwikkelen is daarom je natuurlijke basis. Je kan makkelijk schakelen tussen en acteren op verschillende niveaus om succesvolle ontwikkelingen van de grond te krijgen.

Het programma bestaat op dit moment uit verschillende projecten zoals ontwikkeling van zonneparken, verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed en pilot aardgasvrijewijk. Er wordt een warmtevisie opgesteld en in regionaal verband gewerkt aan een Regionale Energie Strategie. In samen-werking met bedrijven en andere overheden wordt gezocht naar nieuwe energiebronnen zoals waterstof en het slim koppelen van energie infra-structuur.

Wij vragen

 • Ruime ervaring in programma- en projectmanagement en opdracht-geverschap;
 • Kennis en ervaring met het onderwerp energietransitie;
 • Ruime ervaring om te opereren op de snijvlakken bestuur/ambtelijke organisatie en programma/lijnorganisatie;
 • Academisch werk- en denkniveau.

Wij bieden

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.872,- bruto per maand (functieschaal 12) op basis van een fulltime dienstverband
  (36 uur per week);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaardn, zoals een thuiswerkregeling, een ruim opleidingsbudget en doorgroeimogelijkheden;
 • Individueel keuzebudget met in totaal 17,05% aan extra salaris-component voor o.a. fiets en fietsaccessoires, tablet/laptop en sportvoorzieningen;
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met een werkweek van 36 uur met uitzicht op een vaste arbeidsovereenkomst.

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse? Reageer dan vóór 17 januari 2022 via Vooruit in Drenthe:
https://vacatures.vooruitindrenthe.nl/organisatie/178.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern, binnen de samenwerkingsverbanden en extern opengesteld. Bij de selectie van kandidaten handelen wij volgens onze selectieprocedure waar bij gelijke geschiktheid interne kandidaten voorrang hebben.

Contactpersoon sollicitatie:

HR-adviseur – Esther van Dongen, bereikbaar op telefoonnummer +31655741155 of via email e.dongen@assen.nl.

Contactpersoon vacature:

Teammanager - Else Deddens, bereikbaar op telefoonnummer +31592366817 of via email e.deddens@assen.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.