Maaier met een ecologisch hart

Assen is gekozen als de groenste stad van Nederland en daar zijn we trots op! Bijna 60% van de oppervlakte van Assen is groen en jij kunt bijdragen aan een nog groener Assen waar biodiversiteit en natuurlijk beheren heel belangrijk gevonden wordt. Heb jij ervaring met het beheer van kruidenrijke velden en vind je het leuk om met machines te werken? Druk op de sollicitatiebutton!

Team

Het team Groenbeheer is verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van groen in de stad, de sportvelden, begraafplaatsen en natuurterreinen. We doen dat met mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt vanuit een sociale doelstelling en met een aantal aannemers. In totaal bestaat onze buitendienst uit ongeveer 9 teams die in de wijken werken. Daarnaast bestaat het interne team uit Coördinatoren, Beheerspecialisten en Beheeradviseurs op het gebied van groen.

Je werkt als een duo zelfstandig bij het beheren van ons extensieve gras en overlegt hierover met de Beheerspecialisten en Beheeradviseurs.

Jouw competenties

 • Omgevingsbewust: Je bent je ervan bewust dat je optreden in de stad afstraalt op de gemeente. Je vervult een signaalfunctie als het gaat om eventuele gebreken die je waarneemt in de openbare ruimte;
 • Samenwerken: Je levert een actieve bijdrage aan het samenwerken om gezamenlijke doelen te bereiken. Je deelt informatie en draagt bij aan een positief werkklimaat;
 • Professioneel: Je leert op eigen initiatief kennis en vaardigheden op je vakgebied bij en deelt deze met je collega’s. Bij de uitoefening van je werk toon je respect.

Jij

Bent samen met één andere collega verantwoordelijk voor het beheer van een deel van het extensieve gras in de gemeente Assen. Je kan werken met bijvoorbeeld een laag zwaartepunt trekker of vingerbalk. Je zorgt zelf voor het dagelijkse onderhoud (bijvoorbeeld smeren, aan- en afkoppelen en mesjes vervangen) van de machines die je gebruikt.

Jij hebt specifieke kennis van het beheer van extensief gras en kan werken op basis van Kleurkeur van de Vlinderstichting. In periodes dat er geen maaiwerk is, bereid je je eigen werkzaamheden voor de komende periode voor. Je moet kunnen beoordelen welke planten en dieren er voorkomen in de percelen en hier zelfstandig je maaiwerkzaamheden op aanpassen.

Je kunt goed communiceren, je gaat in gesprek met inwoners bij het uitvoeren van je werkzaamheden en je kunt, bij inwonersinitiatieven, samenwerken met bewonersgroepen.

Als er tijdelijk geen werkzaamheden zijn in het maaibeheer, werk je bijvoorbeeld in de wijkgroepen. Je draait, voor zover nodig, wachtdiensten voor de gladheidsbestrijding en bent beschikbaar voor uitvoerende werkzaamheden bij storingen en calamiteiten.

Wij vragen

 • Opleidingsniveau MBO, gericht op ecologisch maaibeheer/groenbeheer;
 • Ervaring in het werken met machines voor het maaibeheer;
 • Zorgvuldig kunnen werken;
 • Ervaring in het werken met bewoners;
 • VCA;
 • Rijbewijs B, BE en T;
 • Kleurkeur basis;
 • Bestendig beheer niveau 1.

Wij bieden

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 3.481,- bruto per maand (functieschaal 6) bij een voltijd dienstverband (36 uur);
 • Individueel keuzebudget met in totaal 17,05% aan extra salaris voor o.a.: Fiets en fietsaccessoires, tablet/laptop en sportvoorzieningen;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een ruim opleidingsbudget en doorgroeimogelijkheden;
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 12 maanden met een werkweek van 32 tot 36 uur. Als je goed functioneert wordt dit omgezet naar een vast dienstverband.

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse? Reageer dan vóór 21 februari 2024 via Vooruit in Drenthe:

https://www.vooruitindrenthe.nl/organisaties/42fc974b-72f2-4b81-b106-cd8f26ff1bfd

 Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Marcel Neef, Teammanager Groenbeheer via 06-46922172.

Contactpersoon sollicitatie:

HR Adviseur - Esther van Dongen, bereikbaar op telefoonnummer 06-55215880 of via emailadres e.dongen@assen.nl

Contactpersoon vacature:

Teammanager Groenbeheer - Marcel Neef, bereikbaar op telefoonnummer 06-46922172 of via emailadres m.neef@assen.nl