Beleidsmedewerker energietransitie

Wat verwachten wij van jou? 

Je jaagt het realiseren van de lokale doelstellingen uit de RES 2.0 en de warmtetransitievisie aan. Je hebt veel oog voor wat er in de samenleving aan initiatieven en kansen ligt en weet deze te benutten. Zowel daar waar het gaat om grootschalige opwek als om verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Je bent een pionier en bruggenbouwer, die innovatieve ideeën weet te vertalen naar praktische en haalbare oplossingen. Met jouw vakkundigheid en inzicht ben je in staat om de energietransitie in onze gemeente daadwerkelijk vorm te geven en resultaten te boeken. Je weet welke instrumenten of netwerken je in kunt zetten om tot resultaten te komen en trekt hierin samen met anderen op.

Je vertaalt beleid eenvoudig naar uitvoering en haalt in de uitvoering op wat beleidsmatig nodig is. Je brengt creativiteit en innovativiteit met je mee en bent met jouw doortastendheid en daadkracht in staat projecten van beleid naar uitvoering te brengen waardoor je direct impact hebt op de duurzame ontwikkeling van onze gemeente. Je legt makkelijk verbinding en bent je bewust van de bestuurlijke context waarin je werkt.  

Wie zoeken wij? 

Je beleeft er plezier aan dat nog niet alles uitgekristalliseerd is en je met ons mee kunt bouwen. Je hebt relevante werkervaring opgedaan, HBO/WO werk- en denkniveau en je bent iemand die een bijdrage wil leveren aan de maatschappij. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van duurzaamheid en energietransitie.

Wat bieden wij?

  • Dit krijg je er automatisch bij als je een baan krijgt bij de gemeente Aa en Hunze:
  • Een goed salaris, de functie is ingedeeld in schaal 10 van de salaristabel uit de Cao Gemeenten. Dit betekent een salaris van maximaal € 5009,- bruto per maand (peildatum 2-1-2023) bij een fulltime dienstverband);
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals dienstreisvergoeding, uitgebreide studiefaciliteiten en gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget van 17,05% (onder andere opgebouwd uit vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Dit extra salariscomponent kun je naar eigen wens en flexibel inzetten;
  • Verschillende faciliteiten om je kwaliteiten en kennis verder te ontwikkelen;
  • Een fijn inwerkprogramma, inclusief de mogelijkheid tot een Discover-potentieel analyse. Hiermee krijg je een persoonlijk profiel (gedrag, drijfveren en talenten) en vergroot je het inzicht in je kwaliteiten, vaardigheden en ontwikkelmogelijkheden;
  • Een dynamische en interessante werkomgeving met hele leuke collega’s (al zeggen we het zelf);
  • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.

Werken bij de gemeente Aa en Hunze

De gemeente Aa en Hunze is een van de grootste plattelandsgemeenten in Nederland met zo’n 25.000 inwoners, 35 dorpen en kernen en een oppervlakte van ruim 270 km2. Een gemeente die zich uitstrekt over het zand van de Hondsrug en het veen van de Veenkoloniën, een gemeente zonder stoplichten, waardoor je gegarandeerd altijd snel bij je collega’s op kantoor bent. Werk je bij de gemeente Aa en Hunze, dan voer je samen met ruim 250 collega’s, werk uit dat ertoe doet. Onze missie is om Aa en Hunze mooi te houden én elke dag een beetje mooier te maken. We werken samen met onze inwoners aan tal van maatschappelijke vraagstukken. We staan daarbij open voor initiatieven, luisteren en bewegen mee, verbinden en ondersteunen. Dat doen we door steeds vaker naar ‘buiten’ te gaan en contacten te onderhouden met inwoners, organisaties en verenigingen. Zo kunnen we goed inspelen op wat er leeft bij inwoners. In verbinding zijn staat bij ons centraal.

Informatie 

Voor meer informatie over de werkzaamheden, de procedure of de arbeidsvoorwaarden kun je terecht bij Ellen Huitema, teamleider Ruimtelijk Beleid, telefoonnummer (0592) 482343 of Lisette Baks, HR-adviseur, telefoonnummer (0592) 26 65 52. 

Kom naar onze open dag 20 september!  

Vind je dit een interessante functie, heb je inhoudelijke vragen over de functie of wil je achterhalen of wij nu echt die leuke collega’s zijn? Dan mag je vrijblijvend komen kennismaken op onze open dag op woensdag 20 september van 16.00 tot 19.00 uur in het Gemeentehuis te Gieten. Een leuke bijkomstigheid is dat je dan ook direct onze mooie omgeving ziet en waarin wij werken. En heb je na dit gesprek het gevoel de functie jou past als een jas dan nodigen we je van harte uit te reageren!

Solliciteren? 

Je kunt solliciteren door een brief met je motivatie en cv voor 25 september a.s. te versturen naar .

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern opengesteld. Interne kandidaten hebben voorrang bij de selectie. Dit zijn medewerkers in dienst van de gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo (Samenwerking Drentsche Aa). Zijn er geen geschikte kandidaten in deze (eerste) categorie, dan komen kandidaten uit Vooruit in Drenthe in beeld. Voor de voortgang van de procedure worden alle belangstellenden uitgenodigd te solliciteren.