Beleidsmedewerker Energie

Wil jij een belangrijke rol spelen in de ambitieuze doelstellingen van de gemeente Aa & Hunze om in 2040 fossielvrij en energieneutraal te zijn? Jij jaagt het realiseren van onze doelstellingen uit de Transitievisie Warmte en de RES 2.0 aan, waar het zowel gaat om verduurzaming van de gebouwde omgeving als om grootschalige opwek. Als jij graag verbindingen legt, projecten initieert en realiseert en relaties onderhoudt met diverse stakeholders, dan zoeken wij jou.

De gemeente Aa & Hunze is voor het Team Ruimtelijk beleid op zoek naar een:

Beleidsmedewerker Energie

(32 uur per week/ schaal 10)

Wij zoeken een gedreven en communicatief vaardige collega die veel oog heeft voor wat er in de samenleving aan initiatieven en kansen ligt als het gaat om de energietransitie. Je bent met jouw doortastendheid en daadkracht in staat om beleid naar projecten en uitvoering te vertalen waardoor je direct impact hebt op de duurzame ontwikkeling van onze gemeente. Je brengt creativiteit mee en je beleeft er plezier aan dat nog niet alles uitgekristalliseerd is. Je legt makkelijk verbinding en je bent je bewust van de bestuurlijke context waarin je werkt.

Wat ga je doen?

 • Vormgeven aan de uitvoering van de duurzaamheidsvisie en het uitvoeringsplan van de Transitievisie warmte door inzet van jouw vakkundigheid, inzicht en praktische en haalbare oplossingen.
 • Fungeren als bruggenbouwer tussen beleid, samenleving, en uitvoering;
 • Coördineren van aanvragen voor regelingen en subsidies en ervoor zorgen dat deze ten goede komen aan onze inwoners;
 • Onderhouden van samenwerkingsverbanden met o.a. andere Drentse gemeenten, de provincie Drenthe en het Drents Energieloket;
 • Actief bijdragen aan het opstellen en uitvoeren van beleidsnota's over actuele onderwerpen zoals de sociale energieaanpak en energiebesparing;
 • Deelnemen aan inspanningen voortkomend uit de duurzaamheidvisie en het uitvoeringsplan warmte afkomstig uit het Transitievisie Warmte.

Wat vragen wij van jou?

 • Een relevante HBO-/WO opleiding, werk- en denkniveau;
 • Vakinhoudelijke kennis van de energietransitie;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Enkele jaren werkervaring;
 • Je bent iemand die een bijdrage wil leveren aan de maatschappij.

Wat bieden wij jou?

Dit krijg je er automatisch bij als je een baan krijgt bij de gemeente Aa en Hunze:

 • Een goed salaris, de functie is ingedeeld in schaal 10 van de salaristabel uit de Cao Gemeenten. Dit betekent een salaris van maximaal € 5009,- bruto per maand (peildatum 2-1-2023) bij een fulltime dienstverband.)
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals dienstreisvergoeding, uitgebreide studiefaciliteiten en gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget van 17,05% (onder andere opgebouwd uit vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Dit extra salariscomponent kun je naar eigen wens en flexibel inzetten.
 • Verschillende faciliteiten om je kwaliteiten en kennis verder te ontwikkelen.
 • Een fijn inwerkprogramma, inclusief de mogelijkheid tot een Discover-potentieel analyse. Hiermee krijg je een persoonlijk profiel (gedrag, drijfveren en talenten) en vergroot je het inzicht in je kwaliteiten, vaardigheden en ontwikkelmogelijkheden.
 • Een dynamische en interessante werkomgeving met hele leuke collega’s (al zeggen we het zelf).
 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.

Het team

Het Team Ruimtelijk beleid bestaat uit 25 mensen en houdt zich bezig met verschillende beleidsvelden met een focus op ruimtelijke aspecten. We zijn betrokken bij diverse disciplines van ruimtelijke ordening en duurzaamheid tot grondzaken en economie, recreatie en toerisme. We werken met hart voor de gemeente samen aan een duurzame leefomgeving.

Werken bij…

De gemeente Aa en Hunze is een van de grootste plattelandsgemeenten in Nederland met zo’n 25.000 inwoners, 35 dorpen en kernen en een oppervlakte van ruim 270 km2. En dat alles strekt zich uit over het zand van de Hondsrug en het veen van de Veenkoloniën. Werk je bij de gemeente Aa en Hunze, dan voer je samen met ruim 250 collega’s, werk uit dat ertoe doet.
Onze missie is om Aa en Hunze mooi te houden én elke dag een beetje mooier te maken. We werken samen met onze inwoners aan tal van maatschappelijke vraagstukken. We staan daarbij open voor initiatieven, luisteren en bewegen mee, verbinden en ondersteunen. Dat doen we door steeds vaker naar ‘buiten’ te gaan en contacten te onderhouden met inwoners, organisaties en verenigingen. Zo kunnen we goed inspelen op wat er leeft bij inwoners. In verbinding zijn staat bij ons centraal.

Wil je meer informatie over deze functie?

Voor meer informatie over de werkzaamheden, de procedure of de arbeidsvoorwaarden kun je terecht bij Ellen Huitema, teamleider Ruimtelijk Beleid, telefoonnummer (0592) 48 23 43 of Lisette Baks, HR-adviseur, telefoonnummer (0592) 26 65 52.

Solliciteren

Ben jij enthousiast over deze kans? Je kunt solliciteren door een sollicitatiebrief met je motivatie en cv voor 8 december a.s. te uploaden via de website van www.vooruitindrenthe.nl

Solliciteren