Beleidsmedewerker afval en circulariteit

Wat verwachten wij van jou? 

Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad het afvalstoffenbeleidsplan 2023-2027 ‘van afval naar grondstof’ vastgesteld. We zijn op zoek naar een collega die regie pakt op de uitvoering van het afvalstoffenbeleidsplan en die oog heeft voor de kansen en mogelijkheden op het gebied van circulariteit in de brede zin van het woord.
Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het terrein van hergebruik van materialen; deze kennis gebruik je o.a. bij het maken van afspraken met stakeholders en contractpartijen en het intern adviseren van collega’s die bezig zijn met gebiedsontwikkeling en beheer.
Je bent pragmatisch en pakt door, je blijft niet te lang in het maken van plannen hangen. Tegelijkertijd ben je wel koersvast en volg je bestaande beleidslijnen, je laat je niet van de wijs brengen door alles wat inzamelaars en verwerkers van je willen. Je staat in nauw contact met de uitvoering en weet deze te vertalen naar beleidsmatige keuzes en adviezen.

Wie zoeken wij? 

 • Je hebt een relevante opleiding op HBO- of WO-niveau afgerond, bijvoorbeeld milieukunde of in de richting van duurzaamheid;
 • Je hebt minimaal 2-3 jaar (werk)ervaring binnen de scope Afval en/of Circulaire economie;
 • Je hebt ervaring met werken bij een gemeente of overheidsinstantie;
 • Je hebt - van nature en vanwege je achtergrond/ervaring - een passie voor afval en wilt jezelf hierin verder ontwikkelen;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden;
 • Je bent proactief, resultaatgericht en kunt goed samenwerken in een team.

Wat bieden wij?

Dit krijg je er automatisch bij als je een baan krijgt bij de gemeente Aa en Hunze:

 • Een goed salaris, de functie is ingedeeld in schaal 10 van de salaristabel uit de Cao Gemeenten. Dit betekent een salaris van maximaal € 5009,- bruto per maand (peildatum 2-1-2023) bij een fulltime dienstverband);
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals dienstreisvergoeding, uitgebreide studiefaciliteiten en gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget van 17,05% (onder andere opgebouwd uit vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Dit extra salariscomponent kun je naar eigen wens en flexibel inzetten;
 • Verschillende faciliteiten om je kwaliteiten en kennis verder te ontwikkelen;
 • Een fijn inwerkprogramma, inclusief de mogelijkheid tot een Discover-potentieel analyse. Hiermee krijg je een persoonlijk profiel (gedrag, drijfveren en talenten) en vergroot je het inzicht in je kwaliteiten, vaardigheden en ontwikkelmogelijkheden;
 • Een dynamische en interessante werkomgeving met hele leuke collega’s (al zeggen we het zelf);
 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.

Werken bij de gemeente Aa en Hunze

De gemeente Aa en Hunze is een van de grootste plattelandsgemeenten in Nederland met zo’n 25.000 inwoners, 35 dorpen en kernen en een oppervlakte van ruim 270 km2. Een gemeente die zich uitstrekt over het zand van de Hondsrug en het veen van de Veenkoloniën, een gemeente zonder stoplichten, waardoor je gegarandeerd altijd snel bij je collega’s op kantoor bent. Werk je bij de gemeente Aa en Hunze, dan voer je samen met ruim 250 collega’s, werk uit dat ertoe doet. Onze missie is om Aa en Hunze mooi te houden én elke dag een beetje mooier te maken. We werken samen met onze inwoners aan tal van maatschappelijke vraagstukken. We staan daarbij open voor initiatieven, luisteren en bewegen mee, verbinden en ondersteunen. Dat doen we door steeds vaker naar ‘buiten’ te gaan en contacten te onderhouden met inwoners, organisaties en verenigingen. Zo kunnen we goed inspelen op wat er leeft bij inwoners. In verbinding zijn staat bij ons centraal.

Informatie  

Voor meer informatie over de werkzaamheden, de procedure of de arbeidsvoorwaarden kun je terecht bij Ellen Huitema, teamleider Ruimtelijk Beleid, telefoonnummer (0592) 482343 of Lisette Baks, HR-adviseur, telefoonnummer (0592) 26 65 52. 

Kom naar onze open dag 20 september!  

Vind je dit een interessante functie, heb je inhoudelijke vragen over de functie of wil je achterhalen of wij nu echt die leuke collega’s zijn? Dan mag je vrijblijvend komen kennismaken op onze open dag op woensdag 20 september van 16.00 tot 19.00 uur in het Gemeentehuis te Gieten. Een leuke bijkomstigheid is dat je dan ook direct onze mooie omgeving ziet en waarin wij werken. En heb je na dit gesprek het gevoel de functie jou past als een jas dan nodigen we je van harte uit te reageren!

Solliciteren? 

Je kunt solliciteren door een brief met je motivatie en cv voor 25 september a.s. te versturen naar .

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern opengesteld. Interne kandidaten hebben voorrang bij de selectie. Dit zijn medewerkers in dienst van de gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo (Samenwerking Drentsche Aa). Zijn er geen geschikte kandidaten in deze (eerste) categorie, dan komen kandidaten uit Vooruit in Drenthe in beeld. Voor de voortgang van de procedure worden alle belangstellenden uitgenodigd te solliciteren.