Toezichthouders Milieu met specialisatie Agrarisch

De FUMO is altijd op zoek naar nieuw talent dat onze ambities deelt Onze wereld is de wereld van de natuur en het milieu: onze leefomgeving. Het is onze drijfveer om die zo goed mogelijk te beschermen en te bewaken voor de generaties die na ons komen.

Voor onze afdeling Toezicht en Handhaving, team Agrarisch, Groen en Midoffice, zijn wij op zoek naar:
Twee toezichthouders Milieu met specialisatie Agrarisch voor 32 - 36 uur per week.

Heb jij affiniteit met het milieu, de natuur en de agrarische sector? En ben jij enthousiast, daadkrachtig en heb je een ondernemende en zelfstandige werkhouding? Lees dan snel verder.

Wat ga je doen?

Je voert milieucontroles uit bij agrarische bedrijven, zoals (intensieve) veehouderijen, akkerbouwbedrijven en glastuinbouwbedrijven. Daarnaast voer je controles uit op het gebied van de Wet natuurbescherming en dan in het bijzonder op stikstof. Waar nodig start je met je juridische collega’s bestuurlijke handhavingstrajecten. Bij het uitvoeren van je taken sta je in nauw contact met onze opdrachtgevers: de Friese gemeenten en de Provincie Fryslan. Naast het uitvoeren van complexe milieucontroles, neem je deel aan projecten, behandel je klachten en draai je mee in onze piketdienst.

Wie ben jij

Je hebt affiniteit met de agrarische sector en je hebt bij voorkeur werkervaring als toezichthouder Milieu. Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en ervaring met het toepassen van de Landelijke Handhavingsstrategie. Bovendien ben je omgevingsbewust en nieuwsgierig naar wat er in de provincie Fryslân speelt.

Je hebt een HBO werk- en denkniveau, verkregen door opleiding of ervaring. Het is een pré wanneer je een achtergrond hebt in bijvoorbeeld milieukunde, omgevingskunde of de hogere agrarische school. Je bent administratief vaardig en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Spreekt deze functie je aan, maar ben je minder ervaren of beschik je niet over alle competenties? En heb je de ambitie om je verder te ontwikkelen? Dan nodigen we je zeker uit om te reageren.

Waar ga je werken

Wij zijn de FUMO, de omgevingsdienst van Fryslân. Wij behandelen vergunningaanvragen en houden toezicht op het milieu en de natuur. Daarnaast geven we advies over specialistische onderwerpen zoals geur, bodem, energie en veiligheid. Dat doen we voor de inwoners en bedrijven van Fryslân. In opdracht van de 18 Friese gemeenten, de provincie en het Wetterskip.

Vanuit ons kantoor in Grou werken 185 enthousiaste en klantgerichte professionals. Wij zijn meestal vriendelijk, soms streng, maar altijd rechtvaardig. En wij delen een gezamenlijke passie: een schoon, veilig en duurzaam Fryslân. Voor nu en voor later.

Werken bij de FUMO betekent samenwerken met leuke en enthousiaste collega’s. Je staat er nooit alleen voor, want jouw collega’s helpen je graag.

Wat bieden wij

  • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar op basis van de cao SGO met uitzicht op een vast dienstverband na het eerste jaar.
  • Een salaris van maximaal € 4.208 bruto per maand (schaal 9 op basis van een 36-urige werkweek). Op basis van ervaring kan de salarisinschaling worden aangepast.
  • Bovenop je salaris een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%, te besteden aan onder andere een opleiding, extra verlof of salaris.
  • Flexibele werktijden en thuiswerken.

Bij de FUMO heerst een informele sfeer. Je toekomstige collega’s zijn gedreven, sociaal en kijken er naar uit om met jou samen te werken. Er zijn binnen de FUMO volop ontwikkelmogelijkheden.

Wil je meer weten?

Teamleider Jaap Wijmenga beantwoordt graag je vragen over deze functie. Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen aan p&o-adviseur José Schaafsma. Beide zijn bereikbaar via het algemene nummer van de FUMO (0566) 750 300.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan via deze link. Dat kan tot vrijdag 27 januari 2023. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Goed om te weten
Om in dienst te kunnen treden bij de FUMO is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.