Toezichthouders Milieu/Energie

Wat ga je doen
De FUMO is altijd op zoek naar nieuw talent dat onze ambities deelt

Onze wereld is de wereld van het milieu en de natuur: onze leefomgeving. Het is onze drijfveer om die zo goed mogelijk te beschermen en te bewaken voor de generaties die na ons komen.

Gaat je hart sneller kloppen van een functie waarin het milieu en leefomgeving een vitaal onderdeel is van het groter geheel?

Voor onze afdeling toezicht en handhaving zijn wij op zoek naar enthousiaste Toezichthouders Milieu/Energie voor 36 uur per week.

Als Toezichthouder Energie controleer je bedrijven en instellingen op basis van de energiebesparingsplicht en informatieplicht. Dit zijn eenvoudige of complexe energiecontroles, afhankelijk van je ervaring en opleiding. Het gaat er daarbij om of bedrijven voldoende energiebesparende maatregelen hebben getroffen. Als er onvoldoende maatregelen zijn getroffen maak je met de ondernemer afspraken over het moment van uitvoering. Daarbij voorzie je ze van een degelijk advies over de te treffen maatregel(en) en het verder verduurzamen van het bedrijf. Daarbij combineer je energietoezicht met je sterke adviesvaardigheden. Je kijkt verder dan de standaard energiebesparende maatregelen. Ook ben je in staat om bedrijven te adviseren over duurzaamheid en energiebesparing.

Wie ben jij
Je hebt affiniteit met en/of aantoonbare kennis op het gebied van Energie, en je beschikt over kennis van de relevante wet- en regelgeving. Jij blijft altijd in ontwikkeling en vergaart graag kennis rondom relevante wetgeving, de Omgevingswet en op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid. Je hebt een sterk analytisch vermogen en jij beschikt over uitstekende adviesvaardigheden.

Wat neem je verder mee?

  • Je hebt afgeronde hbo-opleiding;
  • Je kunt goed analyseren, plannen en organiseren;
  • Je kan zowel in teamverband als zelfstandig werken;
  • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden;
  • Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en bent omgevingsbewust.

Waar ga je werken
Wij zijn de FUMO, de omgevingsdienst van Fryslân. Wij behandelen vergunningaanvragen en houden toezicht op het milieu en de natuur. Daarnaast geven we advies over specialistische onderwerpen zoals geur, bodem, energie en veiligheid. Dat doen we voor de inwoners en bedrijven van Fryslân. In opdracht van de 18 Friese gemeenten, de provincie en het Wetterskip.

Vanuit ons kantoor in Grou werken 185 enthousiaste en klantgerichte professionals. Wij zijn meestal vriendelijk, soms streng, maar altijd rechtvaardig. En wij delen een gezamenlijke passie: een schoon, veilig en duurzaam Fryslân. Voor nu en voor later.

Werken bij de FUMO betekent samenwerken met leuke en enthousiaste collega’s. Je staat er nooit alleen voor, want jouw collega’s helpen je graag.

Wat bieden wij

  • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar op basis van de Cao SGO met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Salaris van max. € 4.752,00 bruto per maand (schaal 9 o.b.v. 36-urige werkweek);
  • Bovenop je salaris: een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. Te besteden aan o.a. extra verlof of salaris;
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, thuiswerken, reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
  • Een enthousiaste activiteitencommissie die het hele jaar door verschillende uitjes organiseert.

Bij de FUMO heerst een informele sfeer. Je toekomstige collega’s zijn gedreven, sociaal en kijken er naar uit om met jou samen te werken.

Belangstelling
Bel dan met Aize Terpstra, Teamleider Industrie en Afval, hij is bereikbaar op 06-46994306. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Robbert van Buiten, Recruitment Consultant, op telefoonnummer 06-29234707. Zij beantwoorden graag al je vragen.

Ben je enthousiast?
Solliciteer dan via deze link. Dat kan tot en met 21 januari 2024. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Wil je meer info over de FUMO?
Ga dan naar onze website https://www.fumo.nl/werkenbijdefumo of check onze LinkedIn pagina.

Goed om te weten
Om in dienst te kunnen treden bij de FUMO is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.