Toezichthouders milieu, agrarisch

De FUMO is altijd op zoek naar nieuw talent dat onze ambities deelt
Onze wereld is de wereld van het milieu en de natuur: onze leefomgeving. Het is onze drijfveer om die zo goed mogelijk te beschermen en te bewaken voor de generaties die na ons komen.
Gaat je hart sneller kloppen van een functie waarin het milieu en leefomgeving een vitaal onderdeel is van het groter geheel?

Voor onze afdeling Toezicht en Handhaving zijn wij op zoek naar twee enthousiaste:
Toezichthouders Milieu, Agrarisch
voor 32-36 uur per week

Als Toezichthouder Agrarisch ga je milieucontroles uitvoeren bij agrarische inrichtingen. Dit kunnen inrichtingen zijn in alle agrarisch gerelateerde branches zoals veehouderijen, akkerbouwbedrijven en glastuinbouwbedrijven. Daarbij werk je nauw samen met je collega’s binnen de FUMO, dit zijn specialisten, juristen en vergunningverleners. De bedrijven vallen onder het bevoegd gezag van de gemeenten en de Provincie Fryslân. Waar nodig start je met je juridische collega’s bestuurlijke handhavingstrajecten. Bij het uitvoeren van je taken sta je in nauw contact met onze opdrachtgevers en stem je waar nodig met hen af. Naast het uitvoeren van milieucontroles kun je ook ingezet worden voor projecten, klachten en voor deelname in onze piketdienst.

Wie ben jij
Je vindt het fijn om met meerdere dingen tegelijk bezig te zijn en daartussen te schakelen. Dat gaat jou ook gemakkelijk af. Je legt makkelijk contact met mensen en bent niet bang om ze aan te spreken als dat nodig is. Je bent omgevingsbewust en nieuwsgierig naar wat er in de provincie Fryslân speelt. Daarnaast ben jij een enthousiaste teamspeler die graag werkt in het spanningsveld tussen de agrarische ondernemers en het milieu.

Wat neem je verder mee?

  • Je hebt mbo/hbo werk- en denkniveau verkregen door opleiding of ervaring;
  • Je hebt affiniteit met de agrarische sector en bij voorkeur heb jij werkervaring als toezichthouder;
  • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden;
  • Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en bent omgevingsbewust.


Waar ga je werken
Wij zijn de FUMO, de omgevingsdienst van Fryslân. Wij behandelen vergunningaanvragen en houden toezicht op het milieu en de natuur. Daarnaast geven we advies over specialistische onderwerpen zoals geur, bodem, energie en veiligheid. Dat doen we voor de inwoners en bedrijven van Fryslân. In opdracht van de 18 Friese gemeenten, de provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân.

Vanuit ons kantoor in Grou werken 185 enthousiaste en klantgerichte professionals. Wij zijn meestal vriendelijk, soms streng, maar altijd rechtvaardig. En wij delen een gezamenlijke passie: een schoon, veilig en duurzaam Fryslân. Voor nu en voor later.

Wat bieden wij

  • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar op basis van de Cao SGO met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Een salaris van minimaal €3.014,00 en maximaal € 4.752,00 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 8 of 9). Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring;
  • Bovenop je salaris: een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. Te besteden aan o.a. extra verlof of salaris;
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, thuiswerken, reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
  • Een enthousiaste activiteitencommissie die het hele jaar door verschillende uitjes organiseert.


Wil je meer weten?
Bel dan met Robbert van Buiten, Recruitment Consultant, via 06-29234707.

Ben je enthousiast?
Solliciteer dan via deze link. We zien je sollicitatie graag tegemoet!
Je kunt tot 26 februari 2024 reageren.

Wil je meer info over de FUMO?
Ga dan naar onze website https://www.fumo.nl/werkenbijdefumo of bekijk onze LinkedIn pagina.

Goed om te weten
Om in dienst te kunnen treden bij de FUMO is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.