Toezichthouder milieu met specialisatie Agrarisch 32 -36 uur per week

Voor onze afdeling Toezicht en Handhaving, team Agrarisch, Groen en Mid-Office, zijn wij op zoek naar een enthousiaste en professionele

Toezichthouder milieu met specialisatie Agrarisch

32 -36 uur per week

Heb jij affiniteit met het milieu, de natuur en de agrarische sector? Ben jij daadkrachtig, durf je iemand aan te spreken en heb je een ondernemende en zelfstandige werkhouding? Lees dan snel verder.

Wat ga je doen?

Je gaat deel uitmaken van het team agrarisch, groen en mid-office. Voor het grootste deel ga je milieucontroles uitvoeren bij complexe agrarische (IPPC) inrichtingen. Dit kunnen inrichtingen zijn in alle agrarisch gerelateerde branches zoals veehouderijen, akkerbouwbedrijven, glastuinbouwbedrijven en bio-en mestvergistingsinstallaties. De bedrijven vallen onder het bevoegd gezag van de gemeenten en de Provincie Fryslân. Daarnaast ga je controles uitvoeren op het gebied van de Wet natuurbescherming en dan in het bijzonder stikstof. Waar nodig start je met je juridische collega’s bestuurlijke handhavingstrajecten. Bij het uitvoeren van je taken sta je in nauw contact met onze opdrachtgevers en stem je waar nodig met hen af. Naast het uitvoeren van complexe milieucontroles kunnen we je ook inzetten voor projecten, klachten en een deelname in onze piketdienst.

Wie ben jij?

Je hebt affiniteit met de agrarische sector en hebt bij voorkeur werkervaring als toezichthouder milieu. Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving (o.a. Wabo, Besluit emissiearme huisvesting en Activiteitenbesluit milieubeheer) en ervaring met het toepassen van de Landelijke Handhavingsstrategie of kunt jezelf dit snel eigen maken. Bovendien ben je omgevingsbewust en nieuwsgierig naar wat er in de provincie Fryslân speelt.

Wat neem je mee?

  • Een relevante HBO diploma, bijvoorbeeld milieukunde, procestechnologie of de hogere agrarische school.  
  • Je hebt aantoonbare werkervaring als toezichthouder milieu met specialisatie agrarische bedrijven en voldoet  aan de VTH-kwaliteitscriteria versie 2.2.
  • Het is een pré wanneer je kennis hebt van de Wet natuurbescherming op het onderdeel stikstof en om kunt gaan met Aerius.
  • Het is een pré wanneer je BOA bent of bereid bent om een opleiding hiertoe te volgen;
  • Je bent communicatief vaardig en hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal zowel in woord als geschrift.
  • Naast een daadkrachtige ook een ondernemende en zelfstandige werkhouding;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;

Wie zijn wij?

De FUMO is de omgevingsdienst van Fryslân. We beschermen en bewaken onze leefomgeving voor de huidige en toekomstige generaties. Daarbij zoeken we continu naar de balans tussen milieu en economie.

De FUMO verzorgt in opdracht van de 18 Friese gemeenten, de provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân de uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhaving op het gebied van milieu en natuur. Daarnaast verleent de FUMO specialistisch advies op het gebied van licht, geluid, trillingen, lucht, geur, bodem, energie, externe veiligheid en juridische zaken.

Vanuit ons kantoor in Grou werken 185 enthousiaste professionals dagelijks met ambitie en bevlogenheid voor onze deelnemers. Zij leveren een bijdrage aan de verduurzaming van Fryslân.

Wat bieden we jou?

Een informele sfeer, met collega’s die de natuur hoog in het vaandel hebben. Daarnaast zijn ze gedreven, sociaal en werken als een klein maar hecht team. Je krijgt de ruimte om je werkdag in te delen zoals jij wilt.

Verder:

  • Salaris van max. € 4.671,00 bruto per maand (schaal 10 o.b.v. 36-urige werkweek).
  • Bovenop je salaris: een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. Te besteden aan o.a. een opleiding, extra verlof of salaris.  
  • Flexibele werktijden en thuiswerken.

Wil je meer weten?

Solliciteer dan hier. Dat kan tot 5 december 2022. We zien je sollicitatie graag tegemoet! De sollicitatiegesprekken staan gepland in week  50.

Wil je meer info over de FUMO?

Ga dan naar onze website https://www.fumo.nl/werkenbijdefumo
of check onze LinkedIn pagina.

Goed om te weten

Om in dienst te kunnen treden bij de FUMO is een Verklaring
Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.