Strategisch beleidsadviseur

Vind jij het leuk om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Fryslân en invloed uit te oefenen op strategische onderwerpen die gericht zijn op een veilige en schone leefomgeving? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor jou!

Voor onze afdeling Bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een enthousiaste:

STRATEGISCH BELEIDSADVISEUR

voor 36 uur per week

Wat ga je doen?

Als strategisch beleidsadviseur begeef je je in een dynamisch en complexe omgeving waar veel onderwerpen tegelijkertijd spelen. Denk hierbij aan de komst van de Omgevingswet of de eindrapportage commissie Van Aartsen en de uitwerking daarvan.

Je bent strategisch sparringpartner van directie, management en bestuur op bedrijfskundig, inhoudelijk en organisatorisch vlak. Je bent op de hoogte van wet- en regelgeving, trends en ontwikkelingen en weet deze te vertalen naar helder strategisch en tactisch beleid. Vanuit jouw rol lever je een bijdrage aan verdere doorontwikkeling van de FUMO. Een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden is de verdere uitwerking en implementatie van het interbestuurlijke programma ‘Versterking VTH-stelsel’ en de Omgevingswet. Hierin staat duurzame samenwerking voorop. Je start projecten op waarin je in voorkomende gevallen de rol van projectleider hebt.

Wie ben jij?

Je bent analytisch ingesteld en neemt managementinformatie makkelijk tot je. Je legt snel verbanden en schakelt bij waar nodig. Vanuit een positief-kritische benadering kom je gevraagd en ongevraagd met voorstellen tot verbetering en vernieuwing. Je staat als adviseur stevig in je schoenen, je hebt overtuigingskracht en bent hierin een verbindende collega die doel- en resultaatgericht en pragmatisch te werk gaat. Het schrijven van leesbare beleidsstukken gaat je goed af en je communiceert makkelijk op verschillende niveaus. Je weet wat er zich binnen en buiten de organisatie afspeelt.

Wat neem je verder mee?

  • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau bij voorkeur op het gebied van bedrijfskunde, economie of bestuurskunde.
  • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in een (soort)gelijke functie binnen een complex bestuurlijke context.
  • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving, waaronder VTH en de Omgevingswet en bent bekend met ontwikkeling op het terrein van omgevingsdiensten.
  • Het werken in een complexe netwerkorganisatie gaat je goed af en je bent politiek-bestuurlijk sensitief.
  • Je hebt ervaring met het leiden van projecten, processen en organisatie-ontwikkeltrajecten.
  • Je bent enthousiast en kunt goed in een team samenwerken.

Wie zijn wij?

Wij zijn de FUMO, de omgevingsdienst van Fryslân. Wij behandelen vergunningaanvragen en houden toezicht op het milieu en de natuur. Daarnaast geven we advies over specialistische onderwerpen zoals geur, bodem, energie en veiligheid. Dat doen we voor de inwoners en bedrijven van Fryslân. In opdracht van de 18 Friese gemeenten, de provincie en het Wetterskip.

Vanuit ons kantoor in Grou werken 185 enthousiaste en klantgerichte professionals. Wij zijn meestal vriendelijk, soms streng, maar altijd rechtvaardig. En wij delen een gezamenlijke passie: een schoon, veilig en duurzaam Fryslân. Voor nu en voor later.

Werken bij de FUMO betekent samenwerken met leuke en enthousiaste collega’s. Je staat er nooit alleen voor, want jouw collega’s helpen je graag.

Wat bieden we jou?

  • een arbeidsovereenkomst voor een jaar op basis van CAO SGO met uitzicht op een vast dienstverband.
  • een salaris van maximaal € 6.470 bruto per maand, afhankelijk van jouw opleiding en ervaring (schaal 12 op basis van een 36-urige werkweek).
  • bovenop je salaris een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris, te besteden aan bijvoorbeeld een opleiding, extra verlof of salaris.
  • aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, thuiswerken, reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.

Wil je meer weten?

Bel dan met Bert van de Weide, afdelingshoofd Bedrijfsvoering via 06 – 29661650.

Ben je enthousiast?

Wij maken graag kennis met jou! Stuur je cv naar wervingenselectie@leeuwarden.nl We nemen contact met je op na ontvangst van je cv. Een motivatie of toelichting mag, maar hoeft niet. Bij voldoende aanknopingspunten voor deze functie nodigen we je graag uit om elkaar beter te leren kennen. Wanneer we beide enthousiast zijn, volgt er een tweede gesprek. De vacature sluit wanneer wij een nieuwe collega hebben gevonden.

Wil je meer info over de FUMO?

Ga dan naar onze website https://www.fumo.nl/werkenbijdefumo of check onze LinkedIn pagina.

Goed om te weten

Om in dienst te kunnen treden bij de FUMO is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.