Meerdere toezichthouders milieu industrie

De FUMO is altijd op zoek naar nieuw talent dat onze ambities deelt.

Onze wereld is de wereld van het milieu en de natuur: onze leefomgeving. Het is onze drijfveer om die zo goed mogelijk te beschermen en te bewaken voor de generaties die na ons komen.

Heb jij affiniteit met het milieu, de natuur en de industriële sector? En ben jij enthousiast, daadkrachtig en heb je een ondernemende en zelfstandige werkhouding? Lees dan snel verder.

Voor onze afdeling Toezicht en Handhaving, team Industrie & Afval, zijn wij op zoek naar: 

Meerdere toezichthouders milieu industrie

voor 24 - 36 uur per week

Wat ga je doen?

Je voert milieucontroles uit bij eenvoudige industriële bedrijven, zoals tankstations, garagebedrijven en bedrijven in de metaalhandel. Ook beoordeel je onderzoeks- en keuringsrapporten en geef je voorlichting aan bedrijven over milieuregels. Daarbij werk je nauw samen met je collega’s binnen de FUMO, dit zijn specialisten, juristen en vergunningverleners. Bij het uitvoeren van je taken sta je in nauw contact met onze opdrachtgevers: de Friese gemeenten en de Provincie Fryslân. Naast het uitvoeren van milieucontroles, neem je deel aan projecten, behandel je klachten en draai je eventueel mee in onze piketdienst.

Wie ben jij?

Als toezichthouder ben je nieuwsgierig, onderzoekend en omgevingsbewust. Je probeert altijd een bedrijf op een positieve manier te benaderen en zo samen met het bedrijf problemen op te lossen. Maar een lastige situatie ga je niet uit de weg. Je drijfveer is om samen met je collega’s je in te zetten voor een betere leefomgeving in Friesland. In deze functie krijg je de kans om je steentje bij te dragen aan een beter milieu en klimaat.

Wat neem je verder mee?

  • MBO+/HBO- werk en denkniveau
  • Ervaring in toezicht en milieuregelgeving
  • Een daadkrachtige, pro- actieve, zelfstandige werkhouding
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Spreekt deze functie je aan, maar ben je minder ervaren of beschik je niet over alle competenties? En heb je de ambitie om je verder te ontwikkelen? Dan nodigen we je zeker uit om te reageren.

Wie zijn wij?

Wij zijn de FUMO, de omgevingsdienst van Fryslân. Wij behandelen vergunningaanvragen en houden toezicht op het milieu en de natuur. Daarnaast geven we advies over specialistische onderwerpen zoals geur, bodem, energie en veiligheid. Dat doen we voor de inwoners en bedrijven van Fryslân. In opdracht van de 18 Friese gemeenten, de provincie en het Wetterskip.

Vanuit ons kantoor in Grou werken 185 enthousiaste en klantgerichte professionals. Wij zijn meestal vriendelijk, soms streng, maar altijd rechtvaardig. En wij delen een gezamenlijke passie: een schoon, veilig en duurzaam Fryslân. Voor nu en voor later.

Werken bij de FUMO betekent samenwerken met leuke en enthousiaste collega’s. Je staat er nooit alleen voor, want jouw collega’s helpen je graag.

Wat bieden we jou?

  • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar op basis van de Cao SGO met uitzicht op een vast dienstverband na het eerste jaar.
  • Salaris van minimaal € 2.878 bruto en maximaal € 4.537 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 8 of 9). Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.
  • Bovenop je salaris een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%, te besteden aan o.a. extra verlof of salaris.
  • Flexibele werktijden, thuiswerken, reiskostenvergoeding woon-werkverkeer.

Bij de FUMO heerst een informele sfeer. Je toekomstige collega’s zijn gedreven, sociaal en kijken er naar uit om met jou samen te werken. Er zijn binnen de FUMO volop ontwikkelmogelijkheden.

Wil je meer weten?

Aize Terpstra (teamleider) beantwoordt graag je vragen over deze functie. Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen aan José Schaafsma (P&O adviseur). Beiden zijn bereikbaar via het algemene nummer van de FUMO (0566) 750 300.

Ben je enthousiast?

Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren via deze link door het toesturen van een motivatie en je CV. Dat kan tot 29 mei 2023. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Wil je meer info over de FUMO?

Ga dan naar onze website https://www.fumo.nl/werkenbijdefumo of check onze LinkedIn pagina.

Goed om te weten

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Interne kandidaten krijgen bij gelijke geschiktheid voorrang.

Om in dienst te kunnen treden bij de FUMO is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.