Medior jurist Bibob

Onze wereld is de wereld van het milieu en de natuur: onze leefomgeving. Het is onze drijfveer om die zo goed mogelijk te beschermen en te bewaken voor de generaties die na ons komen.

Voor ons team juristen zijn wij op zoek naar een enthousiaste 

Medior jurist Bibob

Jurist A

Voor 32 uren per week

Wat doet de FUMO?

De FUMO is de omgevingsdienst van Fryslân. Wij zijn een professionele organisatie die gericht in verbinding wil staan met haar deelnemers: de 18 Friese gemeenten, de Provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân. Vanuit het kantoor in Grou werken 185 enthousiaste professionals dagelijks met ambitie en bevlogenheid voor onze deelnemers. Wij leveren een bijdrage aan een veilige en schone leefomgeving in Fryslân. We beschermen en bewaken onze leefomgeving voor de huidige en toekomstige generaties. Daarbij zoeken we continu naar de balans tussen milieu en economie.

De FUMO verzorgt de uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhavingstaken op het gebied van milieu, natuur en ruimtelijke ordening. Daarnaast verleent de FUMO specialistisch advies op het gebied van licht, geluid, trillingen, lucht, geur, bodem, energie, externe veiligheid en juridische zaken.

Toetsing aan de Wet Bibob maakt ook onderdeel uit van de uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Zo vergroten wij de weerbaarheid tegen criminele activiteiten. Het Bibob-beleid vormt in het kader van bestuurlijke integriteit een belangrijk instrument in de aanpak van ondermijning.

Wat ga je doen?

In deze uitdagende afwisselende functie kom je te werken binnen het team Juristen van de afdeling Vergunningverlening en Specialistisch Advies. Dit hechte team bestaat uit veertien juridisch specialisten.

Als Jurist zul je vooral op het gebied van de Wet Bibob worden ingezet. Je gaat onderzoeken uitvoeren naar de integriteit van ondernemingen die een vergunning aanvragen of al hebben. Je werkt hierbij samen met de controllers van de FUMO. Van de uitkomsten van jullie onderzoek doe je verslag en geef je advies aan onze deelnemers. In samenspraak met de deelnemer trek je je conclusies over 

de uitkomsten van het onderzoek. Vervolgens adviseer je over de gevolgen daarvan voor vergunningverlening en toezicht en handhaving of je verwerkt de uitkomsten in het besluit.

Ook behandel je bezwaar- en beroepszaken en vertegenwoordig je het bevoegd gezag bij behandeling van zaken op jouw werkterrein.  

Andere juridische werkzaamheden binnen de afdeling kunnen tot de werkzaamheden behoren. Zo kan je worden ingezet bij het begeleiden van een junior jurist bij de behandeling van Woo-verzoeken en juridische advisering over vergunningverlening.

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt een Hbo- en/of WO-diploma Rechten (bestuursrecht, privaatrecht of fiscaal recht);
 • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met de Wet Bibob;  
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als jurist;
 • Je bent in staat om integer met vertrouwelijke gegevens om te gaan;
 • Je kunt complexe (financiële) vraagstukken goed analyseren en beoordelen;
 • Je bent analytisch ingesteld en werkt nauwkeurig;
 • Je beschikt over bestuur sensitiviteit;
 • Je kan zowel in teamverband als zelfstandig werken;
 • Je beschikt over goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Wat bieden we jou?

 • Een prettige werksfeer en goede begeleiding door onze seniorjuristen;
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar op basis van de Cao SGO;
 • Uitzicht op een vast dienstverband na 1 jaar;
 • Salaris van max. € 5.009,00 bruto per maand (schaal 10 o.b.v. 36-urige werkweek);
 • Bovenop je salaris: een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. Te besteden aan o.a. extra verlof of salaris; 
 • Flexibele werktijden en thuiswerken.

Wil je meer weten?

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Ellen Verbuijs, senior jurist Bibob, telefoonnummer 0566 750 465 of Charlotte Brunell, teamleider team Juristen, telefonisch te bereiken op nummer 0566 750 480. Informatie over de sollicitatieprocedure verkrijg je via Anke Zwaga, werving en selectie adviseur, te bereiken via 06 25771055. Zij beantwoorden graag al je vragen.

Ben je enthousiast?

Dan nodigen we je van harte uit om een korte motivatie, voorzien van je CV, toe te sturen via deze linkSolliciteren kan tot en met zondag 18 juni 2023.