Vergunningverlener B Agrarisch

De FUMO is altijd op zoek naar nieuw talent dat onze ambities deelt

Onze wereld is de wereld van het milieu en de natuur: onze leefomgeving. Het is onze drijfveer om die zo goed mogelijk te beschermen en te bewaken voor de generaties die na ons komen.

Gaat je hart sneller kloppen van een functie waarin het milieu en leefomgeving een vitaal onderdeel is van het groter geheel?

Voor ons team vergunningverlening afval, agrarisch, ontgrondingen en briks zijn wij op zoek naar een enthousiaste Vergunningverlener B Agrarisch voor 36 uur per week.

Binnen het cluster agrarisch is plaats voor een enthousiaste collega voor het toetsen en beoordelen van vergunningen van agrarische bedrijven en het opstellen van adviezen daarover.
Het opstellen van maatwerkvoorschriften en gelijkwaardigheidsbesluiten behoren eveneens tot je taakveld. Je voert (voor)overleg hierover met de aanvrager, de opdrachtgever (provincie en gemeenten) en collega’s. Daarbij bewaak je de planning van wettelijke procedures en de uitvoering.

Je werkzaamheden in deze afwisselende functie op onze afdeling Vergunningverlening en Specialistisch Advies zijn als volgt:

 • Je toetst en beoordeelt (meervoudige) aanvragen en meldingen en bijbehorende onderzoeken op het gebied van agrarische bedrijven en adviseert daarover;
 • Je bewaakt de planning van wettelijke procedures en (coördineert) de uitvoering;
 • Je bent betrokken bij relevante overleggen en geeft advies aan opdrachtgevers en ondernemers.


Wie ben jij
Als Vergunningverlener Wabo milieudeel Agrarisch heb je affiniteit met en/of aantoonbare kennis op het gebied van vergunningverlening en heb je ervaring met de relevante wet- en regelgeving. Hiernaast ben jij een enthousiaste teamspeler die graag werkt in het spanningsveld tussen de agrarische ondernemers en het milieu. Ook ben je pro-actief en oplossingsgericht.

Wat neem je verder mee?

 • Je hebt afgeronde hbo-opleiding in de richting van milieukunde;
 • minimaal twee jaar ervaring met het toetsen van meldingen en vergunningen voor agrarische bedrijven;
 • Je kunt goed analyseren, plannen, organiseren en samenwerken;
 • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en bent omgevingsbewust;
 • Een gezonde dosis humor.


Waar ga je werken
Wij zijn de FUMO, de omgevingsdienst van Fryslân. Wij behandelen vergunningaanvragen en houden toezicht op het milieu en de natuur. Daarnaast geven we advies over specialistische onderwerpen zoals geur, bodem, energie en veiligheid. Dat doen we voor de inwoners en bedrijven van Fryslân. In opdracht van de 18 Friese gemeenten, de provincie en het Wetterskip.

Vanuit ons kantoor in Grou werken 185 enthousiaste en klantgerichte professionals. Wij zijn meestal vriendelijk, soms streng, maar altijd rechtvaardig. En wij delen een gezamenlijke passie: een schoon, veilig en duurzaam Fryslân. Voor nu en voor later.

Werken bij de FUMO betekent samenwerken met leuke en enthousiaste collega’s. Je staat er nooit alleen voor, want jouw collega’s helpen je graag.

Wat bieden wij

 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar op basis van de Cao SGO;
 • Salaris van max. € 4.537,00 bruto per maand (schaal 9 o.b.v. 36-urige werkweek);
 • Bovenop je salaris: een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. Te besteden aan o.a. extra verlof of salaris;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, thuiswerken, reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Een enthousiaste activiteitencommissie die het hele jaar door verschillende uitjes organiseert.


Bij de FUMO heerst een informele sfeer. Je toekomstige collega’s zijn gedreven, sociaal en kijken er naar uit om met jou samen te werken.

Belangstelling
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Hielke Penninga, teamleider Afval en Agrarisch. Hij is bereikbaar van maandag t/m vrijdagochtend op 06-27137884. Informatie over de sollicitatieprocedure verkrijg je bij Robbert van Buiten, Recruitment Consultant, via telefoonnummer 06-29234707. Zij beantwoorden graag al je vragen.

Ben je enthousiast?
Solliciteer dan via deze link. Dat kan tot en met 5 september 2023. We zien je sollicitatie graag tegemoet! 

Wil je meer info over de FUMO?
Ga dan naar onze website https://www.fumo.nl/werkenbijdefumoof check onze LinkedIn pagina.

Om in dienst te kunnen treden bij de FUMO is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.