Vergunningverlener Agrarisch

Benodigde opleiding: HBO 
Dienstverband: Tijdelijk/Fulltime 
Aantal uren per week: 32
Gepubliceerd op : 23-12-2021
Sluitingsdatum : 30-01-2022

Wat doet de FUMO?

De FUMO is de omgevingsdienst van Fryslân. Wij zijn een professionele en hoogwaardige organisatie die gericht in verbinding wil staan met haar deelnemers: de 18 Friese gemeenten, de Provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân. Vanuit het kantoor in Grou werken 185 enthousiaste professionals dagelijks met ambitie en bevlogenheid voor onze deelnemers. Wij leveren een bijdrage aan een veilige en schone leefomgeving in Fryslân. We beschermen en bewaken onze leefomgeving voor de huidige en toekomstige generaties. Daarbij zoeken we continu naar de balans tussen milieu en economie.

De FUMO verzorgt de uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhavingstaken op het gebied van milieu, natuur en ruimtelijke ordening. Daarnaast verleent de FUMO specialistisch advies op het gebied van licht, geluid, trillingen, lucht, geur, bodem, energie, externe veiligheid en juridische zaken.

 

Wat ga je doen?

Ben jij die agrarische vergunningverlener, die weet wat er zoals speelt bij een agrarische onderneming? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor jou!

 Team agrarisch bestaat op dit moment uit vier medewerkers. Bij het team Agrarisch is plaats voor een enthousiaste collega voor het toetsen en beoordelen van vergunningen en meldingen van agrarische bedrijven. Je voert (voor)overleg hierover met de aanvrager, de opdrachtgever (gemeenten en provincie) en collega’s.

 Je werkzaamheden in deze afwisselende functie op onze afdeling Vergunningverlening en Specialistisch Advies zijn als volgt:

 • Je toetst en beoordeelt (meervoudige) aanvragen en meldingen en bijbehorende onderzoeken op het gebied van agrarische bedrijven en adviseert daarover;
 • Je bewaakt de planning van wettelijke procedures en (coördineert) de uitvoering.

Wie ben jij?

Als Vergunningverlener Wabo milieudeel Agrarisch heb je affiniteit met en/of aantoonbare kennis op het gebied van vergunningverlening. Je beschikt over kennis van de agrarische vergunningverlening en je hebt ervaring met de relevante wet- en regelgeving, waaronder de basiskennis van de Algemene wet bestuursrecht. Daarnaast heb je:

 • een afgeronde Hbo-opleiding in de richting van milieukunde;
 • minimaal drie jaar ervaring met het toetsen van meldingen en vergunningen voor agrarische bedrijven; 
 • affiniteit met het vak vergunningverlening;
 • en beschik je over omgevingsbewustzijn en ben je nieuwsgierig naar wat in de provincie Fryslân speelt.

Ook als je minder ervaren bent maar wel de ambitie hebt je verder te ontwikkelen raden we je aan te reageren. Op basis van ervaring kan de salarisinschaling worden aangepast.

Wat bieden we jou?

Bij de FUMO heerst een informele sfeer. Je toekomstige collega’s zijn gedreven, sociaal en kijken er naar uit om met jou samen te werken. Er zijn binnen de FUMO volop ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast bieden we je: 

 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar op basis van de Cao SGO met uitzicht op een vast dienstverband na het eerste jaar;
 • Salaris van max. € 4.048,00 bruto per maand (schaal 9 o.b.v. 36-urige werkweek);
 • Bovenop je salaris: een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. Te besteden aan o.a. extra verlof of salaris; 
 • Flexibele werktijden en thuiswerken;
 • Werken in een enthousiast team met volop doorgroeimogelijkheden.

Wil je meer weten?

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Hielke Penninga, teamleider vergunningverlening, bereikbaar via 06 27 13 78 84, h.penninga@fumo.nl. Informatie over de sollicitatieprocedure verkrijg je via Geertje Wierda P&O adviseur, via g.wierda@fumo.nl.

  

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan door een mail te sturen met je heldere motivatie en je cv van maximaal 2 A4tjes. Deze stuur je bij voorkeur in pdf-formaat aan komwerken@fumo.nl. Dat kan tot en met zondag 30 januari. Bij indiensttreding dient een verklaring omtrent gedrag (VOG) aangeleverd te worden.

 Wil je meer info over de FUMO?

Ga dan naar onze website www.werkenbijfumo.nl of check onze LinkedIn pagina.

  

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.