Communicatieadviseur

De FUMO is altijd op zoek naar nieuw talent dat onze ambities deelt

Onze wereld is de wereld van het milieu en de natuur: onze leefomgeving. Het is onze drijfveer om die zo goed mogelijk te beschermen en te bewaken voor de generaties die na ons komen.

Gaat je hart sneller kloppen van een functie waarin het milieu en leefomgeving een vitaal onderdeel is van het groter geheel? Voor onze afdeling Bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een enthousiaste Communicatieadviseur voor 36 uur per week.

Wat ga je doen
Vanuit jouw expertise als communicatieadviseur bouw je mee aan een schone en veilige leefomgeving in Fryslân. Je adviseert en ondersteunt management en medewerkers bij uiteenlopende communicatievraagstukken. Bijvoorbeeld rond de Omgevingswet of onze employer branding strategie.

In deze afwisselende functie draag je bij aan een duidelijk beeld van de FUMO. Dat doe je door de communicatiestrategie van de FUMO op het gebied van interne en externe communicatie verder te ontwikkelen. En door het verhaal van de FUMO uit te dragen via persberichten, nieuwsbrieven en onze online kanalen. Daarbij werk je samen in het cluster communicatie met onze communicatiemedewerker.

Je onderhoudt relaties met de communicatieadviseurs van de FUMO-partners en andere omgevingsdiensten en zorgt voor een goede afstemming van de communicatie. Tot slot ben je het eerste aanspreekpunt voor de pers en regel je de woordvoering.

Wie ben jij
Je bent proactief en je kunt snel schakelen. Je adviseert helder en gaat zelf op zoek naar kansen om de FUMO te profileren. Je houdt je staande in een complex werkveld met veel verschillende belangen. Het omzetten van complexe materie in een begrijpelijke boodschap is voor jou een basisvaardigheid. Daarnaast heb je hbo werk- en denk niveau.

Wat neem je verder mee?

  • Ruime ervaring als communicatieadviseur, bij voorkeur op het gebied van overheidscommunicatie;
  • Je bent resultaatgericht en in staat om in oplossingen te denken;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;
  • Je legt makkelijk contact en je zoekt proactief het contact met andere betrokken disciplines;
  • Je bouwt en onderhoudt een relevant netwerk;
  • Bestuurlijke en politieke sensitiviteit.


Waar ga je werken
Wij zijn de FUMO, de omgevingsdienst van Fryslân. Wij behandelen vergunningaanvragen en houden toezicht op het milieu en de natuur. Daarnaast geven we advies over specialistische onderwerpen zoals geur, bodem, energie en veiligheid. Dat doen we voor de inwoners en bedrijven van Fryslân. In opdracht van de 18 Friese gemeenten, de provincie en het Wetterskip.

Vanuit ons kantoor in Grou werken 185 enthousiaste en klantgerichte professionals. Wij zijn meestal vriendelijk, soms streng, maar altijd rechtvaardig. En wij delen een gezamenlijke passie: een schoon, veilig en duurzaam Fryslân. Voor nu en voor later.

Werken bij de FUMO betekent samenwerken met leuke en enthousiaste collega’s. Je staat er nooit alleen voor, want jouw collega’s helpen je graag.

Wat bieden wij

  • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar op basis van de Cao SGO met uitzicht op een vast dienstverband na 1 jaar;
  • Salaris van maximaal € 5.247,00 bruto per maand (schaal 10 op basis van een 36-urige werkweek);
  • Bovenop je salaris een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%, te besteden aan onder andere extra verlof of salaris;
  • Flexibele werktijden, de mogelijkheid tot thuiswerken, reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer, opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.


Belangstelling
Bel dan met Arjen Radewalt, Teamleider Bedrijfsvoering, bereikbaar op: 06-15855951. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen Robbert van Buiten via telefoonnummer: 06-29234707. Zij beantwoorden graag al je vragen.

Ben je enthousiast?
Solliciteer dan via deze link. Deze vacature staat open tot en met 14 februari. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Wil je meer info over de FUMO?
Ga dan naar onze website https://www.fumo.nl/werkenbijdefumo of check onze LinkedIn pagina.

Goed om te weten
Om in dienst te kunnen treden bij de FUMO is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.