Vaardigheidstrainer (16 uur)

Wil jij als trainer de patiënten ondersteunen bij het behalen van hun doelen in het behandelplan?

Waar ga je aan de slag?
Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag heeft een maatschappelijke opdracht: patiënten behandelen die voor de samenleving en/of voor zichzelf een gevaar vormen. Wij behandelen patiënten met een psychiatrische stoornis en een tbs-maatregel met als doel herhaling van delictgedrag te voorkomen en pro-sociaal gedrag te bevorderen. Zo dragen wij bij aan de veiligheid van de samenleving en kunnen wij het perspectief van onze patiënten op een betekenisvol bestaan verbeteren. Deze maatschappelijke opdracht kunnen wij alleen bereiken met goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers die waardevol werk verrichten.

De Mesdag kent vier verschillende zorgprogramma’s: persoonlijkheidsstoornissen, psychotische kwetsbaarheid, autismespectrumstoornissen en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het zorgaanbod voor deze patiëntgroepen wordt vormgegeven vanuit het Behandelhuis, waarin de afdeling Diagnostiek en de afdeling Training en Therapieën zijn ondergebracht.

Wat ga je doen?
Als vaardigheidstrainer bied je aan de hand van gedragstherapeutische methodieken, training en begeleiding aan patiënten ter vergroting van de vaardigheden op sociaal, cognitief en gedragsmatig gebied, aansluitend op de behandeldoelen uit het behandelplan. Je kunt hierbij denken aan vaardigheidstrainingen en aan psycho-educatie. De trainingen kunnen zowel individueel als in groepen worden gegeven. De vaardigheidstrainer stemt steeds nauw af met het sociotherapeutisch team, zodat de patiënt op de afdeling goed ondersteund kan worden bij het generaliseren van het geleerde.

Wat kom je brengen?
Je hebt:

  • Een agogische opleiding op Hbo-niveau afgerond, waarmee je volgens het zorgprestatiemodel declarabele consulten kunt registeren;
  • Kennis van en ervaring met het begeleiden van de verschillende patiënten doelgroepen;
  • Bij voorkeur affiniteit met het begeleiden van patiënten met autismespectrumstoornissen;
  • Ervaring met het geven van trainingen of het opstellen van leertrajecten;
  • Een opleiding tot vaardigheidstrainer/coach of gedragstherapeutisch werker is een pré;
  • Goede communicatieve en didactische vaardigheden en je kunt duidelijk rapporteren.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden je een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving, waarin je nauw en multidisciplinair samenwerkt rondom de patiënt. Wij investeren in uitstekende zorg voor onze patiënten en in onze medewerkers. Daarom heb je bij ons prima mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel in de dagelijkse praktijk van je werk als door het volgen van trainingen en opleidingen. Je kunt rekenen op passende arbeidsvoorwaarden conform de CAO-GGZ.
De functie is ingeschaald in FWG 50, je salaris bedraagt minimaal €2.677,- en maximaal €4.180,- bruto per maand (salarisschaal per 1 november 2023) bij een volledig dienstverband, afhankelijk van je opleiding en ervaring. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie voor de duur van één jaar. De ingangsdatum is zo spoedig mogelijk.

Ben je enthousiast?
Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Niek van den Berg, Vaardigheidstrainer via 050-5221 899.
Direct online solliciteren mag natuurlijk ook! Klik daarvoor op de onderstaande button, reageren kan tot en met 20 oktober 2023. In overleg zal er op basis van je sollicitatie een gesprek gepland worden.
Zien wij jou graag als nieuwe collega dan is het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), onderdeel van de procedure.

Let op: wij houden je over deze procedure op de hoogte via mail. Het komt wel eens voor dat onze mails in de “spambox” of “ongewenste mail” terecht komen. Houd daarom deze postvakken ook in de gaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.