Psychotherapeut (24-36 uur)

Waar ga je aan de slag?

Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag heeft een maatschappelijke opdracht: patiënten behandelen die voor de samenleving en/of voor zichzelf een gevaar vormen. We behandelen patiënten met een psychiatrische stoornis en een tbs-maatregel met als doel herhaling van delictgedrag te voorkomen en pro-sociaal gedrag te bevorderen. Zo dragen wij bij aan de veiligheid van de samenleving en kunnen we het perspectief van onze patiënten op een betekenisvol bestaan verbeteren. Deze maatschappelijke opdracht kunnen we alleen bereiken met goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers die waardevol werk verrichten.

De Mesdag kent vier verschillende zorgprogramma’s: persoonlijkheidsstoornissen, psychotische kwetsbaarheid, autismespectrumstoornissen en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het zorgaanbod voor deze patiëntgroepen wordt vormgegeven vanuit het Behandelhuis, waarin de afdeling Diagnostiek en de afdeling Training en Therapieën zijn ondergebracht.

Wat verwachten we van jou?
Als psychotherapeut ben je inzetbaar ten behoeve van patiënten binnen alle zorgprogramma’s. Je bent lid van het multidisciplinair behandelteam rond de patiënten die je behandelt. Je werkt onder regie van de behandelcoördinator gezamenlijk aan de behandeldoelen die met de patiënt zijn overeengekomen.

Je geeft als specialist in het bijzonder psychotherapie aan patiënten met complexe problematiek, zowel individueel als in groepsverband. Je biedt cognitieve gedragstherapie, en andere therapieën zoals Schema Focus Therapie aan, al dan niet in combinatie met EMDR. Je biedt relatie- of systeemtherapie aan complexe (familie) systemen. Tevens lever je als psychotherapeut een bijdrage aan specialistische, innovatieve behandelmodules.

Wat kom je brengen?

Je hebt:

  • BIG-geregistreerd Psychotherapeut of Klinisch psycholoog;
  • aanvullende scholing en/of ervaring met systeemtherapie;
  • kennis van en ervaring met complexe doelgroepen in de GGZ, Jeugdzorg of Gehandicaptenzorg en je ziet de forensische doelgroep als uitdaging;
  • een therapeutische attitude waardoor je goed kunt afstemmen op wat de patiënt nodig heeft;
  • bij voorkeur ervaring met hulpvragen van complexe patiënten en systemen binnen de (forensische) zorg.

Ook als je GZ-psycholoog bent, ervaring als therapeut hebt of als je binnenkort de opleiding tot psychotherapeut zal afronden nodigen we je uit om te solliciteren.

Je bent:

  • in staat om zelfstandig en in multidisciplinair verband te werken;
  • gemotiveerd om te werken met mensen met risicovol gedrag;
  • integer, in staat je professionele verantwoordelijkheid te nemen;
  • bewust van de forensische (tbs)omgeving waarbinnen je werkt.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden je een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving waarin je nauw en multidisciplinair samenwerkt rondom de patiënt. Wij investeren in uitstekende zorg voor onze patiënten en in onze medewerkers. Daarom heb je bij ons prima mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel in de dagelijkse praktijk van je werk als door het volgen van trainingen en opleidingen. Je kunt rekenen op passende arbeidsvoorwaarden conform de CAO-GGZ.

De functie is ingeschaald in FWG 70, de inschaling gebeurt op basis van je opleiding en ervaring. Indien je minder dan 36 uur beschikbaar bent, is dit te bespreken. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. De ingangsdatum is zo spoedig mogelijk.

Ben je enthousiast?

Neem voor meer informatie contact op met Margriet Storms, Zorginhoudelijk Manager (050-5221 221).

Direct online solliciteren mag natuurlijk ook! Klik daarvoor op de link: https://vanmesdag.easycruit.com/vacancy/2859141/131919?iso=nl.

Je kunt solliciteren tot en met zondag 23 januari 2022. De gesprekken zullen plaatsvinden op woensdagmiddag 26 januari 2022. We streven ernaar om deze procedure in de maand januari af te ronden.

Zien wij jou graag als nieuwe collega dan is het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), onderdeel van de procedure.

Let op: wij houden je over deze procedure op de hoogte via mail. Het komt wel eens voor dat onze mails in de "spambox" of "ongewenste mail" terecht komen. Houd daarom deze postvakken ook in de gaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.