Medewerker Arbeidstherapie (32-36 uur)

Kun jij patiënten een veilige dagbesteding bieden?

 

Waar ga je aan de slag?

Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag heeft een maatschappelijke opdracht: patiënten behandelen die voor de samenleving en/of voor zichzelf een gevaar vormen. We behandelen patiënten met een psychiatrische stoornis met als doel een herhaling van het delictgedrag te voorkomen. Zo dragen wij bij aan de veiligheid van de samenleving en kunnen we het perspectief van onze patiënten op een betekenisvol bestaan verbeteren. Deze maatschappelijke opdracht kunnen we alleen bereiken met goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers die waardevol werk verrichten.

Dagbesteding levert een substantiële bijdrage aan zingeving, ontwikkeling van arbeidsmatige vaardigheden en vakmanschap en aan het versterken van sociale vaardigheden van onze patiënten. Zinvolle dagbesteding met een therapeutisch (d.w.z. ontwikkelings- of herstelgericht) karakter, draagt bij aan vermindering van risicofactoren en daarmee aan een optimale participatie aan de samenleving/resocialisatie. Daarmee is deze integraal onderdeel van de behandeling van onze patiënten

Wat ga je doen?

Het doel van dagbesteding als onderdeel van de behandeling van de patiënt is het voorbereiden op de toekomst en een optimale resocialisatie bewerkstelligen door middel van het aanbieden van dagbestedingsactiviteiten en/of arbeid, passend bij het niveau, interesses, behoeftes en vervolgsituatie van de patiënt.

Als medewerker arbeidstherapie zoek je samen met de patiënt naar de grenzen van zijn mogelijkheden, aan de hand van het behandelplan. Elke patiënt bied je een veilige ‘werkomgeving’, dat betekent dat je duidelijke kaders biedt en dat je op het niveau van de patiënt kunt inspelen.

Wat kom je brengen?

Je hebt:

  • Een relevante opleiding op minimaal MBO niveau 4 afgerond;
  • Bij voorkeur ervaring met het begeleiden van dagactiviteiten van (forensisch) psychiatrische patiënten;
  • Bij voorkeur ervaring met het schrijven van rapportages op doelen vanuit het behandelplan.

Je bent:

  • Resultaatgericht en kunt goed samenwerken;
  • Omgevingsbewust en kunt je goed aanpassen in een wisselende omgeving;
  • In staat om gedifferentieerd te werken en gaat uitdagingen niet uit de weg;
  • Creatief en innovatief.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving waarin je nauw samenwerkt met collega's. Wij investeren in uitstekende zorg voor onze patiënten en in ons personeel. Daarom heb je bij ons prima mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel in de dagelijkse praktijk van je werk als door het volgen van trainingen en opleidingen. Je kunt rekenen op passende arbeidsvoorwaarden conform de cao-ggz.

De functie is ingeschaald in FWG-schaal 45 Je salaris bedraagt minimaal € 2.181, - en maximaal € 3.536,- bruto per maand bij een volledig dienstverband, afhankelijk van je opleiding en ervaring.

Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van één jaar met uitzicht op een verlenging de ingangsdatum is zo spoedig mogelijk.

Ben je enthousiast?

Direct solliciteren kan via de onderstaande link, uiterlijk tot en met zondag 18 december 2022. Bij voldoende reacties sluiten wij vacature, de sollicitatiegesprekken worden in overleg gepland.

https://vanmesdag.easycruit.com/vacancy/3069363?iso=nl

Wil je nog meer informatie? Neem dan contact op met dhr. Sjouke Noordenbos of dhr. Wouter Diephuis, via: 050-5221221.

Zien wij jou graag als nieuwe collega, dan is het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van de procedure.

Let op: wij houden je over deze procedure op de hoogte via mail. Het komt wel eens voor dat onze mails in de "spambox" of "ongewenste mail" terecht komen. Houd daarom deze postvakken ook in de gaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.