HBO praktijkstage

Kun jij risico’s goed inschatten, gedrag begrenzen én doortastend optreden?

Wij hebben verschillende stageplekken beschikbaar voor studenten HBO Social Work, HBO Toegepaste Psychologie of HBO Verpleegkunde per september 2021

Waar ga je aan de slag?

Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag heeft een maatschappelijke opdracht: patiënten behandelen die voor de samenleving en voor zichzelf een gevaar vormen. We behandelen patiënten met een psychiatrische stoornis met als doel een herhaling van het delictgedrag te voorkomen. Zo dragen wij bij aan de veiligheid van de samenleving en kunnen we het perspectief voor onze patiënten op een betekenisvol bestaan verbeteren. Dat is waarom we er zijn. Deze maatschappelijke opdracht kunnen we alleen bereiken met goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers die waardevol werk verrichten.

We hebben voor september 2021 verschillende stageplekken beschikbaar op units van de afdelingen Instroom, Doorstroom of Uitstroom en mogelijk ook binnen de Medische dienst. Op elke unit verblijven tussen de 8 en 12 volwassen mannen. Op de instroom afdeling stroomt de patiënt binnen en is vaak nog onduidelijk welke problematiek er speelt. Op de doorstroom units zijn er verschillende units waar patiënten veelal met eenzelfde stoornis verblijven, bijvoorbeeld een afdeling met patiënten met autisme, of de psychose afdeling of een afdeling met patiënten met een persoonlijkheidsstoornis. Op de Uitstroomunits zijn de patiënten al een heel eind in de behandeling, patiënten worden geprobeerd zelfstandig te worden.

Wat doe je als stagiair?

Op basis van de eisen vanuit de opleiding en de persoonlijke leerdoelen van de student wordt ervaring opgedaan.

Als stagiair HBO Social Work/HBO Toegepaste Psychologie of HBO Verpleegkunde op de afdeling:

  • Draai je mee op de unit, boven de sterkte;
  • Lever je een bijdragen aan de uitvoering van sociale en recreatieve activiteiten, zoals ondersteunen bij koken, verlofbegeleiding en andere activiteiten;
  • Observeer je patiënten en lever je een bijdrage aan rapportages en verslaglegging middels het schrijven van dagrapportages, zorg-/verlof- en signaleringsplannen en het voeren van weekgesprekken;
  • Houdt je rekening met het beleid omtrent veiligheid binnen en buiten de afdeling;
  • Lever je een bijdrage tijdens de overdracht tussen wisselende diensten en verstrek je informatie over gebeurtenissen en genomen maatregelen. Je draagt bijvoorbeeld zorgt voor het voorzitten of notuleren van de werkbespreking,      multidisciplinaire bespreking en behandelplanbesprekingen.

Als stagiair HBO Verpleegkunde bij de Medische dienst:

  • Draai je mee op de unit, boven de sterkte;
  • Verricht je verpleegtechnische handelingen;
  • Draai je spreekuren;
  • Observeer je patiënten en lever je bijdrage leveren rapportages en verslaglegging;
  • Lever je een bijdrage bij de overdracht tussen wisselende diensten en verstrek je informatie over gebeurtenissen en genomen maatregelen.

Wat kom je brengen?

Je beschikt over HBO werk- en denkniveau. Daarnaast zoeken wij een stagiaire met doorzettingsvermogen, empathisch vermogen, reflectief vermogen, geduld en omgevingsbewustzijn. Wij verwachten ook van een stagiair dat je zelfstandig bent en dat je sterk in je schoenen staat.

Wat beiden wij jou?

Wij bieden je een stagevergoeding conform de CAO GGZ. De werktijden zijn onregelmatig in vroege, late en weekenddiensten. De diensten worden in overleg met de afdeling worden ingepland. Het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wil je meer weten, neem dan contact op met Elleke Wubs, Stagecoördinator per mail via stage@fpcvanmesdag.nl.

Heb je interesse? Reageer dan vóór maandag 19 april via de link: https://vanmesdag.easycruit.com/vacancy/2656189/109157?iso=nl. Er zal je gevraagd worden aanvullende aan je motivatiebrief en CV een aantal vragen te beantwoorden over je studieachtergrond en stageplaatsvoorkeur. Middels deze informatie proberen we een zo goed mogelijke match te maken.

Na 19 april zullen wij de kandidaten verdelen over de verschillende afdelingen die een stageplek beschikbaar hebben. Vanaf dan kan er contact met je opgenomen worden voor een (digitaal) kennismakings- os sollicitatiegesprek.