GZ-Psycholoog/ Diagnosticus (36 uur)

Waar ga je aan de slag?

Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag heeft een maatschappelijke opdracht: patiënten behandelen die voor de samenleving en/of voor zichzelf een gevaar vormen. Wij behandelen patiënten met een psychiatrische stoornis en een tbs-maatregel met als doel herhaling van delictgedrag te voorkomen en pro-sociaal gedrag te bevorderen. Zo dragen wij bij aan de veiligheid van de samenleving en kunnen wij het perspectief van onze patiënten op een betekenisvol bestaan verbeteren. Deze maatschappelijke opdracht kunnen wij alleen bereiken met goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers die waardevol werk verrichten.

De Mesdag kent vier verschillende zorgprogramma’s: persoonlijkheidsstoornissen, psychotische kwetsbaarheid, autismespectrumstoornissen en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het zorgaanbod voor deze patiëntgroepen wordt vormgegeven vanuit het Behandelhuis, waarin de afdeling Diagnostiek en de afdeling Training en Therapieën zijn ondergebracht.

Wat verwachten we van jou? Als Diagnosticus verricht je psychodiagnostisch onderzoek bij nieuwe patiënten én bij patiënten waar gedurende de behandeling diagnostische vragen over zijn ontstaan. Op basis van het diagnostisch onderzoek stel jij samen met andere disciplines optimale behandeladviezen op. De onderzoeksresultaten, observaties, interpretaties, conclusies en aanbevelingen leg je vast in een onderzoeksrapport en koppel je terug naar de patiënt en het behandelteam. Daarnaast voer je ook delictanalyses uit, waarin je de aanloop naar het delict vastlegt, het delict zelf en vervolg na het delict. Ook geef je werkbegeleiding en ondersteuning aan collega’s in opleiding tot GZ-psycholoog op het gebied van diagnostiek en denk jij mee over beleid van de afdeling.

Wat kom je brengen?

Je hebt:

  • een BIG registratie als GZ-psycholoog en een aantal jaar werkervaring als GZ-psycholoog;
  • kennis van en ervaring met complexe doelgroepen in de GGZ en je ziet de forensische doelgroep als uitdaging;

Je bent:

  • gemotiveerd om te werken met patiënten met risicovol gedrag;
  • integer, in staat je professionele verantwoordelijkheid te nemen;
  • bent secuur in de verslaglegging en je bezit goede didactische vaardigheden;
  • resultaatgericht, je kunt je in nieuwe situaties snel aanpassen;

Wat bieden wij jou?
Wij bieden je een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving waarin je nauw en multidisciplinair samenwerkt rondom de patiënt. Wij investeren in uitstekende zorg voor onze patiënten en in onze medewerkers. Daarom heb je bij ons prima mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel in de dagelijkse praktijk van je werk als door het volgen van trainingen en opleidingen. Je kunt rekenen op passende arbeidsvoorwaarden conform de CAO-GGZ.

De functie is ingeschaald in FWG 65. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. De ingangsdatum is zo spoedig mogelijk.

Ben je enthousiast?

Neem voor meer informatie contact op met Stijn Wopereis of Alya Solodova, Zorginhoudelijk Manager (050-5221 221).

Direct online solliciteren mag natuurlijk ook! Klik daarvoor op de onderstaande link: 

https://vanmesdag.easycruit.com/vacancy/3035967/109157?iso=nl

Solliciteren kan tot en met dinsdag 18 oktober a.s.. De gesprekken zullen we plannen in week 43.

Zien wij jou graag als nieuwe collega dan is het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), onderdeel van de procedure.

Let op: wij houden je over deze procedure op de hoogte via mail. Het komt wel eens voor dat onze mails in de "spambox" of "ongewenste mail" terecht komen. Houd daarom deze postvakken ook in de gaten.