GZ-Psycholoog (36 uur)

Ben jij iemand die echt wil weten wat er met een patiënt aan de hand is?

Wij hebben een leuke en afwisselende functie beschikbaar voor een ervaren diagnosticus en behandelaar binnen onze kliniek.

Waar ga je aan de slag?

Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag heeft een maatschappelijke opdracht: patiënten behandelen die voor de samenleving en/of voor zichzelf een gevaar vormen. Wij behandelen patiënten met een psychiatrische stoornis en een tbs-maatregel met als doel herhaling van delictgedrag te voorkomen en pro-sociaal gedrag te bevorderen. Zo dragen wij bij aan de veiligheid van de samenleving en kunnen wij het perspectief van onze patiënten op een betekenisvol bestaan verbeteren. Deze maatschappelijke opdracht kunnen wij alleen bereiken met goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers die waardevol werk verrichten.

De Mesdag kent vier verschillende zorgprogramma’s: persoonlijkheidsstoornissen, psychotische kwetsbaarheid, autismespectrumstoornissen en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het zorgaanbod voor deze patiëntgroepen wordt vormgegeven vanuit het Behandelhuis, waarin de afdeling Diagnostiek en de afdeling Training en Therapieën zijn ondergebracht.

Wat verwachten we van jou? Als GZ-psycholoog verricht je psychodiagnostisch onderzoek bij nieuwe patiënten én bij patiënten waar gedurende de behandeling diagnostische vragen over ontstaan. Op basis van het diagnostisch onderzoek stel jij samen met andere disciplines optimale behandeladviezen op. De onderzoeksresultaten, observaties, interpretaties, conclusies en aanbevelingen leg je vast in een onderzoeksrapport en koppel je terug aan de patiënt en het behandelteam. Daarnaast voer je ook delict analyses uit, waarin je de aanloop naar het delict vastlegt, het delict zelf en vervolg na het delict

Als GZ-psycholoog wordt je ook ingezet om therapie te geven. Je geeft therapie aan patiënten met complexe problematiek, zowel individueel als in groepsverband. Je hebt een breed arsenaal aan therapeutische technieken en vaardigheden die jij op indicatie in kan zetten, zoals bijvoorbeeld CGT, al dan niet in combinatie met EMDR. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je collega’s ondersteund in de vorm van werkbegeleiding aan bijvoorbeeld collega’s in opleiding tot GZ-psycholoog.

Wat kom je brengen?

Je hebt:

  • een BIG registratie als GZ-psycholoog en een aantal jaar werkervaring als GZ-psycholoog;
  • kennis van en ervaring met complexe doelgroepen in de GGZ en je ziet de forensische doelgroep als uitdaging;

Je bent:

  • gemotiveerd om te werken met patiënten met risicovol gedrag;
  • integer, in staat je professionele verantwoordelijkheid te nemen;
  • secuur in de verslaglegging en je bezit goede didactische vaardigheden;
  • resultaatgericht, je kunt je in nieuwe situaties snel aanpassen.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden je een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving waarin je nauw en multidisciplinair samenwerkt rondom de patiënt. Wij investeren in uitstekende zorg voor onze patiënten en in onze medewerkers. Daarom heb je bij ons prima mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel in de dagelijkse praktijk van je werk als door het volgen van trainingen en opleidingen. Je kunt rekenen op passende arbeidsvoorwaarden conform de CAO-GGZ.

De functie is ingeschaald in FWG 65, het salaris bedraagt maximaal €5.734,-, de inschaling gebeurt op basis van je opleiding en ervaring. De ingangsdatum is zo spoedig mogelijk.

Ben je enthousiast?

Neem voor meer informatie contact op met Stijn Wopereis, Zorginhoudelijk Manager (050-5221 221).

Direct online solliciteren mag natuurlijk ook! Klik daarvoor op de onderstaande button. In overleg zal er op basis van je sollicitatie een gesprek gepland worden met de zorginhoudelijk manager en één van de directe collega’s van het Behandelhuis.

Zien wij jou graag als nieuwe collega dan is het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), onderdeel van de procedure.