Forensisch systeemwerker (36 uur)

Weet jij een brug te slaan tussen de patiënt, zijn sociale netwerk en de behandeling?

 

Waar ga je aan de slag?

Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag heeft een maatschappelijke opdracht: patiënten behandelen die voor de samenleving en/of voor zichzelf een gevaar vormen. We behandelen patiënten met een psychiatrische stoornis en een tbs-maatregel met als doel herhaling van delictgedrag te voorkomen en pro-sociaal gedrag te bevorderen. Zo dragen wij bij aan de veiligheid van de samenleving en kunnen we het perspectief van onze patiënten op een betekenisvol bestaan verbeteren. Deze maatschappelijke opdracht kunnen we alleen bereiken met goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers die waardevol werk verrichten.

De Mesdag kent vier verschillende zorgprogramma’s: persoonlijkheidsstoornissen, psychotische kwetsbaarheid, autismespectrumstoornissen en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het zorgaanbod voor deze patiëntgroepen wordt vormgegeven vanuit het Behandelhuis, waarin ook de afdeling Forensisch systeemwerk is ondergebracht.

De kerntaak van het forensisch systeemwerk is het onderzoeken en bieden van begeleiding aan het netwerk van de patiënt met het oog op een veilige resocialisatie van de patiënt, aansluitend op de doelen uit het behandelplan. De forensisch systeemwerker kijkt samen met de patiënt hoe deze een steunend netwerk kan vormgeven, herstellen of uitbreiden. De forensisch systeemwerker biedt begeleiding  aan netwerkleden zodat ook zij optimaal kunnen bijdragen aan een succesvolle behandeling en resocialisatie van de patiënt.

Wat verwachten we van jou?

Als Forensisch systeemwerker volg je de patiënt gedurende zijn hele behandeltraject. Voor het netwerk ben je het gezicht van de tbs kliniek. Je onderhoudt contact met de patiënt, zijn sociale netwerk en de afdeling waar de patiënt verblijft. Je screent bestaande en nieuwe relaties en je doet methodisch onderzoek naar de risico- en beschermende factoren van het netwerk van de patiënt. Je geeft voorlichting aan het sociale netwerk over de tbs maatregel en biedt handvaten waarmee netwerkleden een positieve rol in de behandeling kunnen vervullen. Ook speel je een rol in het tot stand brengen van contacten tussen de patiënt en het slachtoffer van zijn delict als daar aanleiding voor is.

Om ervoor te zorgen dat je op één lijn zit met de behandelaars maak je deel uit van het multidisciplinair behandelteam. Hierin wordt – in afstemming met de patiënt – richting gegeven aan de behandeling en het toekomstperspectief. Je levert doelgericht rapportages aan ten behoeve van het behandelplan. In diverse overlegvormen draag je vanuit je eigen vakgebied bij aan de behandeling van de patiënt.

Wat kom je brengen?

Je hebt:

 • de opleiding HBO MWD of Social Work afgerond;
 • kennis over en werkervaring in de zorg voor complexe doelgroepen (psychiatrie, jeugdzorg, gehandicaptenzorg);
 • bij voorkeur kennis van het forensische werkveld en bijbehorende richtlijnen en procedures;
 • ruime kennis en vaardigheden om complexe dynamiek in systemen te herkennen en te begeleiden.

Je kunt:

 • open en helder communiceren;
 • doelgericht rapporteren;
 • methodisch werken;
 • grenzen stellen;
 • samenwerken;
 • motiveren;
 • reflecteren op je eigen handelen;

Je bent:

 • in staat om zelfstandig én in (multidisciplinair) teamverband te werken;
 • gemotiveerd om te werken met mensen met risicovol gedrag;
 • gespreksvaardig waardoor je in individuele gesprekken én in systeemgesprekken het gewenste resultaat bereikt;
 • in staat om een bijdrage leveren aan de professionele ontwikkeling van het forensisch systeemwerk.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving waarin je nauw en multidisciplinair samenwerkt rondom de patiënt. Wij investeren in uitstekende zorg voor onze patiënten en in onze medewerkers. Daarom heb je bij ons prima mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel in de dagelijkse praktijk van je werk als door het volgen van trainingen en opleidingen. Je kunt rekenen op passende arbeidsvoorwaarden conform de CAO-GGZ.

De functie is ingeschaald in FWG 55. Je salaris bedraagt minimaal € 2.607,- en maximaal € 4.218,- bruto per maand bij een volledig dienstverband, afhankelijk van je opleiding en ervaring.

Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van één jaar.

Ben je enthousiast?

Solliciteren kan via de onderstaande link tot en met woensdag 30 juni 2021. De gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdagmiddag 13 juli a.s..

https://vanmesdag.easycruit.com/vacancy/2726003/109157?iso=nl  

Wil je meer informatie voordat je gaat solliciteren, neem dan contact op met Margriet Storms, zorginhoudelijk manager, via 050-5221221.

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.