Forensisch Systeemwerker (32 uur)

Weet jij een brug te slaan tussen de patiënt, zijn sociale netwerk en de behandeling?

 Waar ga je aan de slag?

Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag heeft een maatschappelijke opdracht: patiënten behandelen die voor de samenleving en/of voor zichzelf een gevaar vormen.

We behandelen patiënten met een psychiatrische stoornis en een tbs-maatregel met als doel herhaling van delictgedrag voorkomen en pro-sociaal gedrag te bevorderen. Zo dragen wij bij aan de veiligheid van de samenleving en kunnen we het perspectief van onze patiënten op een betekenisvol bestaan verbeteren. Deze maatschappelijke opdracht kunnen we alleen bereiken met goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers die waardevol werk verrichten.

De kerntaak van een forensische systeemwerker is het onderzoeken en bieden van begeleiding aan netwerken van de patiënten met het oog op een veilige resocialisatie van de patiënt gericht op de doelen uit het behandelplan. De forensisch systeemwerker kijkt samen met de patiënt hoe hij deze een steunend netwerk kan vormgeven, kan herstellen of uitbreiden. De forensisch systeemwerker biedt ondersteuning aan netwerkleden zodat zij ook optimaal kunnen bijdragen aan een succesvolle behandeling en resocialisatie van de patiënt.

Wat verwachten we van jou?

Je biedt hulpverlening aan de patiënten middels het inzetten van systeem therapeutische interventies in de omgang met netwerkleden. Voor het netwerk ben je het gezicht van de organisatie. Je onderhoudt het contact met het sociale netwerk en de afdeling van de patiënt, je screent bestaande en nieuwe relaties en onderzoekt hoe netwerkleden een positieve invloed kunnen hebben op de patiënt. Je geeft voorlichting aan het sociale netwerk over de tbs maatregel en biedt handvaten waarmee netwerkleden een positieve rol in de behandeling kunnen vervullen. Ook speel je een rol in het tot stand brengen van contacten tussen slachtoffer en dader als daar aanleiding voor is.

Om ervoor te zorgen dat je op één lijn zit met de behandelaars maak je deel uit van het multidisciplinair behandelteam. Hierin wordt – in afstemming met de patiënt – richting gegeven aan de behandeling en het behandeltraject. Je levert doelgericht rapportages aan ten behoeve van het behandelplan. In diverse overlegvormen draag je vanuit je eigen vakgebied bij aan de behandeling van de patiënt.

Wat kom je brengen?

Je hebt:

 • de opleiding HBO-MWD of Social Work afgerond;
 • kennis over en werkervaring in de zorg voor complexe doelgroepen (psychiatrie, jeugdzorg, gehandicaptenzorg);
 • bij voorkeur kennis van het forensische werkveld en bijbehorende richtlijnen en procedures;
 • ruime kennis en vaardigheden om complexe dynamiek in systemen te herkennen en te begeleiden.

Je kunt:

 • open en helder communiceren;
 • grenzen stellen;
 • samenwerken;
 • motiveren;
 • doelgericht rapporteren;
 • reflecteren op je eigen handelen en overstijgend denken.

Je bent:

 • in staat om zelfstandig én in (multidisciplinair) teamverband te werken;
 • gemotiveerd om te werken met mensen met risicovol gedrag;
 • gespreksvaardig waardoor je in individuele gesprekken én in systeemgesprekken het gewenste resultaat bereikt.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving waarin je nauw en multidisciplinair samenwerkt rondom de patiënt. Wij investeren in uitstekende zorg voor onze patiënten en in onze medewerkers. Daarom heb je bij ons prima mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel in de dagelijkse praktijk van je werk als door het volgen van trainingen en opleidingen. Je kunt rekenen op passende arbeidsvoorwaarden conform de CAO-GGZ.

De functie is ingeschaald in FWG 55. Je salaris bedraagt minimaal € 2.553,- en maximaal € 4.131,- bruto per maand bij een volledig dienstverband, afhankelijk van je opleiding en ervaring.

Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie voor de duur van één jaar.

Ben je enthousiast?

Solliciteren kan  tot en met dinsdag 19 januari 2021 via de link: https://vanmesdag.easycruit.com/vacancy/2624459/109157?iso=nl . De gesprekken zullen plaatsvinden op maandag 25 januari 2021.

Wil je meer informatie voordat je gaat solliciteren, neem dan contact op met Margriet Storms, zorginhoudelijk manager, via 050-5221221.

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de procedure.

Let op: wij houden je over deze procedure op de hoogte via mail. Het komt wel eens voor dat onze mails in de "spambox" of "ongewenste mail" terecht komen. Houd daarom deze postvakken ook in de gaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.