Directiesecretaris

Waar ga je aan de slag? Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag behandelt patiënten met een psychiatrische stoornis die voor de samenleving en zichzelf een gevaar vormen. Doel van de behandeling is herhaling van delictgedrag voorkomen. Zo dragen wij bij aan de veiligheid van de samenleving en het vergroten van de kans voor onze patiënten op een betekenisvol bestaan. Deze maatschappelijke opdracht kunnen we alleen bereiken met goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers die waardevol werk verrichten.

De forensische zorg is een boeiende en zeer dynamische sector. Dat betekent strategisch manoeuvreren in een politieke context. De aard van de patiëntenzorg vereist enerzijds strakke risicobeheersing in vele lagen van de organisatie, anderzijds vragen de continue ontwikkelingen in de buitenwereld om flexibiliteit. In dit spanningsveld is de directiesecretaris een spin in het web van besluitvorming, (strategische) ontwikkeling en communicatie. Je beweegt je niet alleen intern in de organisatie, maar zeker ook in het netwerk van regionale en landelijke ketenpartners.

De secretarisfunctie verricht je Forintbreed (FPC Dr. S. van Mesdag en de Lentis-onderdelen voor forensische zorg FPA Zuidlaren, AFPN Groningen en BW Forint). Tevens ben je binnen de Mesdag de leidinggevende van de stafafdeling. Onder deze afdeling vallen het Directiesecretariaat, Juridische Zaken, Communicatie, Gegevensbescherming en Onderzoek.  

Inhoud van de functie Je analyseert ontwikkelingen in het werkveld, beziet deze op consequenties voor de organisatie en vertaalt deze in bruikbare adviezen. Je bent een ondersteunende, maar ook kritische sparringpartner voor de directie met een grote mate van organisatie- en omgevingssensitiviteit. Je voelt dus goed aan welke belangen en behoeften er spelen binnen de organisatie en bij de mensen in de organisatie. De directie kan bouwen op jou als persoonlijkheid en op de kwaliteit van je correspondentie en beleidsvoorbereidende werk. Succesvolle aanbestedingsoffertes opstellen en adequate jaarverantwoording is óók jouw verantwoordelijkheid. Je draagt zorg voor de coördinatie en agendering van de MT-vergaderingen en de overleggen met bestuur, toezichthouders, het ministerie van Justitie & Veiligheid en diverse ketenpartners. Je bent niet slechts faciliterend aan het proces, maar je levert nadrukkelijk een inhoudelijke bijdrage.

In de Mesdag loopt een strategisch veranderprogramma waarin je actief participeert.

Als leidinggevende bewaak je de kaders van de organisatie en geef je daarbinnen de ruimte aan je deskundige collega’s. Je coacht en faciliteert en waar nodig neem je beslissingen. Zo dragen jullie samen bij aan de wenselijke veranderingen en resultaten.

 

Wat kom je brengen?

Je hebt:

 • academisch werk- en denkniveau, te denken valt aan een studie Rechten of Bestuurs- of Bedrijfskunde;
 • meerdere jaren werkervaring op het gebied van beleidsontwikkeling;
 • kennis van wet- en regelgeving en beleid binnen de gezondheidszorg (bedrijfsmatig en zorginhoudelijk), bij voorkeur ook met betrekking tot de forensische psychiatrie;
 • uitstekende adviesvaardigheden.

Je bent:

 • analytisch;
 • organisatie- en omgevingssensitief;
 • communicatief zeer vaardig (zowel schriftelijk als mondeling);
 • een verbinder;
 • dienstbaar en resultaatgericht;
 • veranderingsgericht;
 • niet snel uit het veld slaan.

Wat bieden wij jou? Wij bieden je een uitdagende fulltime baan in een dynamische werkomgeving waarin je nauw samenwerkt met collega's. Wij investeren in uitstekende zorg voor onze patiënten en in ons personeel. Daarom heb je bij ons prima mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel in de dagelijkse praktijk van je werk als door het volgen van trainingen en opleidingen. Je kunt rekenen op passende arbeidsvoorwaarden conform de CAO-GGZ.

De functie is ingeschaald in FWG-groep 65. Je salaris bedraagt minimaal € 3.266,- en maximaal € 5.126,- bruto per maand bij een volledig dienstverband, afhankelijk van je opleiding en ervaring.

Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van twee jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. De ingangsdatum is zo spoedig mogelijk.

Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met Harry Beintema, directeur Behandelzaken of Hanneke Lens, directeur Algemene Zaken (050 5221 221). 

Ben je enthousiast? Dan kun je solliciteren tot en met 8 september 2019. Solliciteren kan via onderstaande button.

De gesprekken zullen plaatsvinden op woensdagmiddag 18 september 2019. Zien wij jou graag als nieuwe collega, dan is het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van de procedure. Een assessment kan daarnaast ook deel uit maken van de procedure.

Solliciteren kan via de onderstaande link:

https://vanmesdag.easycruit.com/vacancy/2361517/109157?iso=nl 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.