Communicatieadviseur (32-36 uur)

(FPC Dr. S. van Mesdag – FPA Zuidlaren – AFPN Groningen – BW Forint)

Ben jij bevlogen, nieuwsgierig en stressbestendig?

 

Waar ga je aan de slag?

Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag heeft een maatschappelijke opdracht: patiënten behandelen die voor de samenleving en/of voor zichzelf een gevaar vormen. We behandelen patiënten met een psychiatrische stoornis met als doel een herhaling van het delictgedrag te voorkomen. Zo dragen wij bij aan de veiligheid van de samenleving en kunnen we het perspectief van onze patiënten op een betekenisvol bestaan verbeteren. Deze maatschappelijke opdracht kunnen we alleen bereiken met goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers die waardevol werk verrichten.

Forint bestaat uit de FPA Zuidlaren (afdelingen Eikenstein en Cederborg) en de AFPN (Ambulante Forensische Psychiatrie Noord Nederland). Forint werkt samen met de FPC Dr. S. van Mesdag om te borgen dat cliënten de zorg ontvangen die voor hen nodig en passend is.

Als communicatieadviseur ondersteun en adviseur je het management en de raad van bestuur op het gebied van communicatie op tactisch/strategisch niveau. Je bent werkzaam binnen een klein team en valt onder de staf. De staf wordt aangestuurd door de bestuurssecretaris. Je werkt voor het FPC Dr. S. van Mesdag en de afdelingen forensische geestelijke gezondheidszorg van Lentis (FPA Zuidlaren, AFPN Groningen (poliklinisch en ForFACT) en BW Forint), samen vormen zij een forensische zorgketen.

Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied en past die ook graag toe. Moeilijke gesprekken ga je niet uit de weg. Je bent altijd op zoek naar kansen en de beste kwaliteit, signaleert risico's en doet graag een stapje extra en neemt de verantwoordelijkheid en regie waar dat moet. Je werkt graag in een team, houdt van dynamiek en schakelt gemakkelijk tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Hoe ziet jouw dag eruit? 
De afdeling communicatie richt zich op de profilering van de merken FPC Dr. S. van Mesdag en Forint en tbs/forensische zorg in het algemeen. We spelen proactief in op risico's en kansen binnen en buiten de organisatie. Daarnaast delen we verhalen, adviseren en ondersteunen we bij projecten en andere communicatievraagstukken. We zijn verantwoordelijk voor een toegankelijke communicatie-infrastructuur en ontwikkelen we passende communicatiemiddelen. Kortom: samen doen we (bijna) alle facetten van het communicatievak.

De werkzaamheden van de communicatieadviseur bestaan voornamelijk uit: online communicatie (in- en extern), het schrijven van verhalen en arbeidsmarktcommunicatie. De communicatieadviseurs zijn om de week bereikbaar voor pers en incidenten buiten kantooruren. Je vervangt de senior communicatieadviseur bij afwezigheid.

Wat kom je brengen?

 Je hebt

 • een afgeronde HBO opleiding op het gebied van communicatie
 • ervaring met communicatievraagstukken, bij voorkeur in de (forensische) gezondheidszorg of een ander maatschappelijk werkveld;
 • ervaring met crisiscommunicatie en woordvoering
 • een duidelijk beeld van de maatschappelijke en politieke context van de forensische zorg
 • een creatieve geest
 • een heldere, inspirerende schrijfstijl, waarmee je bondige teksten produceert

Je bent

 • resultaatgericht en een betrouwbare positief-kritische gesprekspartner
 • bekend met beleidsvormingsprocessen
 • in staat om intern en extern verbindingen te leggen
 • representatief en integer
 • bereid je handen uit de mouwen te steken
 • omgevingsbewust en kunt snel schakelen en (her)prioriteren
 • bestand tegen krappe deadlines

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een uitdagende fulltime baan in een dynamische werkomgeving waarin je nauw samenwerkt met collega's. Wij investeren in uitstekende zorg voor onze patiënten en in ons personeel. Daarom heb je bij ons prima mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel in de dagelijkse praktijk van je werk als door het volgen van trainingen en opleidingen. Je kunt rekenen op passende arbeidsvoorwaarden conform de cao-ggz.

De functie is ingeschaald in FWG55. Je salaris bedraagt minimaal €2.806,- en maximaal €4.381,- bruto per maand bij een volledig dienstverband, afhankelijk van je opleiding en ervaring.

Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. De ingangsdatum wordt in overleg vastgesteld, dit is bij voorkeur uiterlijk 1 juni 2023.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ypie Veenstra, sr. communicatie-adviseur via 0610658259 of met Titia Kootstra, bestuurssecretaris via 06 51296329.

Ben je enthousiast geworden, dan kun je tot en met zondag 26 maart a.s. solliciteren via onderstaande link. De procedure bestaat uit een tweetal gesprekken die nog worden gepland. Het uitvoeren van een korte praktijkopdracht is onderdeel van de procedure.

https://vanmesdag.easycruit.com/vacancy/application/send/3122717/109157?iso=nl

Voor aanvang van het dienstverband is een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Let op: wij houden je over deze procedure op de hoogte via mail. Het komt wel eens voor dat onze mails in de "spambox" of "ongewenste mail" terecht komen. Houd daarom deze postvakken ook in de gaten.