Coördinator Medische Dienst

Waar ga je aan de slag?

Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag heeft als GGZ-instelling op het hoogste beveiligingsniveau, een maatschappelijke opdracht: patiënten behandelen die voor de samenleving en voor zichzelf een gevaar vormen. We behandelen patiënten met een psychiatrische stoornis met als doel een herhaling van het delictgedrag te voorkomen. Zo dragen wij bij aan de veiligheid van de samenleving en kunnen we het perspectief voor onze patiënten op een betekenisvol bestaan verbeteren. Dat is waarom we er zijn. Deze maatschappelijke opdracht kunnen we alleen bereiken met goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers die waardevol werk verrichten.

Binnen de Mesdag richt de Medische dienst zich op:

 • Het bieden van 24 uur bereikbaarheid en beschikbaarheid van de huisartsenzorg inclusief het houden van spreekuren in de kliniek mede op basis van triage door de verpleegkundigen;
 • Het bieden van paramedische zorg zoals tandheelkunde, fysiotherapie, diëtiste;
 • Is onderdeel van de BHV organisatie voor directe slachtofferhulp;
 • Is onderdeel van het calamiteitenteam voor directe slachtofferhulp en nazorg aan de patiënt en of medewerkers;
 • Onderhouden van  contacten met ziekenhuizen voor wat betreft overdracht van (para)medische gegevens bij opname en ontslag van een patiënt;
 • Verantwoordelijk voor medicatiebeheer, -verstrekking en –distributie en beheer van de huisapotheek. 


Wat is jouw rol als coördinator binnen de Medische Dienst?

Als Coördinator Medische Dienst coördineer en bewaak je de uitvoering van de zorgplannen door de 8 verpleegkundigen, doktersassistente en de preventie assistente. Daarnaast stem je de werkzaamheden van de huisarts, tandarts en overige paramedische zorgverleners af binnen het team waardoor er optimale zorg geboden wordt aan de patiënt. Je motiveert en stimuleert de collega’s van het team in de dagelijks uitvoering van hun werk en verzorgt werkbegeleiding aan stagiaires en opleidelingen.

Je ontvangt hiërarchisch leiding van de manager Veiligheid en Behandelondersteuning. Samen met de manager ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de medische dienst; het personeelsbeleid. In diverse overlegvormen stem je af welke bijdrage de medische dienst levert aan de behandeling van de patiënt. Je volgt de ontwikkelingen binnen het verpleegkundig vak om deze te kunnen opnemen in nieuwe protocollen of procedures waar dat van toegevoegde waarde is. Als Coördinator Medische dienst werk je gemiddeld 1 dag per week mee als verpleegkundige op de Medische Dienst. We hechten er waarde aan dat je in staat bent om algemene verpleegkundige zorg te leveren aan onze patiënten.

Wat kom je brengen?

Je hebt:

 • Een  afgeronde opleiding Verpleegkunde op HBO niveau en je geregistreerd in het BIG-register;
 • Bij voorkeur werkervaring als verpleegkundige én binnen een coördinerende rol;
 • Kennis van geldende richtlijnen, procedures en methodieken;
 • Kennis van verpleegkundige patiëntenzorg binnen de GGZ in een pré;
 • Organisatorische talenten en bent tactvol;
 • Overtuigingskracht en kan met weerstand omgaan;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijke voor het rapporteren als mondeling in contact met patiënten, collega’s, psychiaters of andere (medische) zorgverleners.

Je bent:

 • All round verpleegkundige;
 • Besluitvaardig en toont initiatief;
 • Een prettige samenwerkingspartner;
 • Stressbestendig en besluitvaardig;
 • Empathisch en betrokken.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving waarin je nauw samenwerkt met collega's. Wij investeren in uitstekende zorg voor onze patiënten en in ons personeel. Daarom heb je bij ons prima mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel in de dagelijkse praktijk van je werk als door het volgen van trainingen en opleidingen. Je kunt rekenen op passende arbeidsvoorwaarden conform de cao-ggz.

De functie is ingeschaald in FWG-groep 55. Je salaris bedraagt minimaal € 2.607,- en maximaal € 4.218,- bruto per maand op basis van de salaristabel per juni 2021, bij een volledig dienstverband, afhankelijk van je opleiding en ervaring.

Het betreft eerst een tijdelijke aanstelling voor een jaar, die bij wederzijds goedvinden na een jaar wordt omgezet naar een vaste aanstelling. De ingangsdatum is zo spoedig mogelijk.

Ben je enthousiast?

Solliciteren kan tot en met 25 april 2021, de gesprekken zullen in week 17 gepland worden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Harm Prins, manager Veiligheid en Behandelondersteuning via: 06-31944448 of 050-5221355

Solliciteren kan via onderstaande link.

Zien wij jou graag als nieuwe collega, dan is het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 https://vanmesdag.easycruit.com/