Business Controller (36 uur)

De Mesdag is op zoek naar een pro-actieve Business Controller die cijfers betekenis kan geven.

Waar ga je aan de slag?

Forensisch Psychiatrische Centrum Dr. S. van Mesdag heeft een maatschappelijke opdracht: Patiënten behandelen die voor anderen om hen heen, voor de samenleving en voor zichzelf een gevaar vormen. We behandelen patiënten met een psychiatrische stoornis, met als doel een herhaling van het delict gedrag te voorkomen. Zo dragen wij bij aan de veiligheid van de samenleving en kunnen we het perspectief voor onze patiënten op een betekenisvol bestaan verbeteren. Dat is waarom we er zijn. Deze maatschappelijke opdracht kunnen we alleen bereiken met goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers die waardevol werk verrichten.

Wat ga je doen?

Mesdag heeft de functie van Business Controller apart georganiseerd van de afdeling Financiële Administratie rechtstreeks onder de Raad van Bestuur. De manager Financiële Administratie is verantwoordelijk voor de financiële P&C-cyclus. De Business Controller is onafhankelijk gepositioneerd en adviseert de Raad van Bestuur en het management met betrekking tot financieel economische resultaten en risico’s en het in te voeren (strategisch) financieel beleid. Je signaleert daartoe pro-actief ontwikkelingen en weet cijfers betekenis te geven. Je stelt financieel beleid op over een breed palet aan onderwerpen: van Horizontaal Toezicht, het Zorgprestatiemodel tot projectcontrol. Je adviseert de verantwoordelijk managers bij de implementatie van al deze onderwerpen. Kortom je voelt je thuis in een diversiteit aan onderwerpen, ziet de verbanden tussen proces, inhoud en financiën en vindt het ook leuk om je in nieuwe onderwerpen te verdiepen. Daarvoor ben je in nauw contact met externe instellingen en adviseurs (onder andere de Forensische zorgaanbieders, Nederlandse GGZ, de accountant en het Ministerie van Veiligheid en Justitie) zodat je externe ontwikkelingen door kunt vertalen naar onze organisatie.

Wat kom je brengen?

Je hebt:

  • een afgeronde financiële opleiding bedrijfseconomie, accountancy of controlling op post-HBO of WO niveau;
  • minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als controller of een soortgelijke seniorfunctie;
  • kennis van en ervaring met bekostiging, financieringsstructuren en ontwikkelingen binnen de (forensische) zorgsector;
  • kennis van en ervaring met financiële beleidsadvisering en -implementatie;
  • kennis van ICT-inrichting, general IT-controls of bereid je hierin te verdiepen.

Je bent:

  • analytisch sterk en adviesvaardig;
  • communicatief vaardig, zowel schriftelijk als verbaal, in het overleg met collega's, het Management team, de Raad van Bestuur en externe contacten;
  • resultaatgericht en leergierig;
  • opbouwend kritisch en tactvol;
  • integer en omgevingsbewust.

 

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving hetgeen de Forensische Zorg bij uitstek kenmerkt. Mesdag is hierbij een toonaangevende speler in de sector: wij werken iedere dag aan de verdieping van onze professionaliteit. Jij vervult je rol in nauwe samenwerking met hoogopgeleide collega’s die een diverse achtergrond hebben. Je bent als business controller lid van het managementteam. Daardoor heb je een breed overzicht over de organisatie.

Wij investeren in een goede zorg voor onze patiënten en in elkaar. Daarom heb je bij ons goede mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel in de dagelijkse praktijk van je werk, als door het volgen van trainingen en opleidingen. Je kunt rekenen op goede arbeidsvoorwaarden afhankelijk van opleiding en/of ervaring, conform de cao-ggz.  De inschaling wordt bepaald conform de zwaarte van de functie. 

Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. De ingangsdatum is zo spoedig mogelijk, uiteraard in overleg.


Ben je enthousiast?

Solliciteren kan tot en met zondag 11 april 2021. Wil je meer informatie over deze vacature, neem dan contact op met voorzitter Raad van Bestuur, drs. ir. Hanneke Lens via telefoonnummer 050-5221352 op één van de onderstaande momenten:

-       donderdag 25 maart tussen 11.30-12.00 uur

-       woensdag 31 maart tussen 14.00-14.30 uur

-       woensdag 7 april tussen 10.00-10.30 uur

 Direct online solliciteren mag natuurlijk ook! Klik daarvoor op de link: https://vanmesdag.easycruit.com/vacancy/2671993/109157?iso=nl. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in week 16 of begin week 17. Een assessment zal in principe deel uitmaken van de procedure. Verder zal voor iedere nieuwe collega een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd worden.

Let op: wij houden je over deze procedure op de hoogte via mail. Het komt wel eens voor dat onze mails in de "spambox" of "ongewenste mail" terecht komen. Houd daarom deze postvakken ook in de gaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.