Assistent Diagnosticus (2 fte)

Zorg jij dat de behandeling van onze patiënten verder vorm kan krijgen?

Waar ga je aan de slag?

Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag heeft een maatschappelijke opdracht: patiënten behandelen die voor de samenleving en/of voor zichzelf een gevaar vormen. We behandelen patiënten met een psychiatrische stoornis met als doel een herhaling van het delictgedrag te voorkomen. Zo dragen wij bij aan de veiligheid van de samenleving en kunnen we het perspectief van onze patiënten op een betekenisvol bestaan verbeteren. Deze maatschappelijke opdracht kunnen we alleen bereiken met goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers die waardevol werk verrichten

De Mesdag kent vier verschillende zorgprogramma’s: persoonlijkheidsstoornissen, psychotische kwetsbaarheid, autismespectrumstoornissen en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het zorgaanbod voor deze patiëntgroepen wordt vormgegeven vanuit het Behandelhuis, waarin de afdeling Diagnostiek en de afdeling Training en Therapieën zijn ondergebracht.

Wat ga je doen?

Binnen de afdeling diagnostiek verricht je als assistent diagnosticus in opdracht en onder supervisie van een GZ-psycholoog (aanvullend) psychodiagnostisch onderzoek bij nieuw opgenomen patiënten én bij patiënten waar gedurende de behandeling vragen over ontstaan. Tevens draag je bij aan delict diagnostiek, door in interactie met de patiënt, een delict analyse op te stellen. Het maken van risicotaxaties is ook een onderdeel van de functie.  

Als assistent diagnosticus lever je een bijdrage aan de beeldvorming op basis waarvan de multidisciplinaire behandeling van de patiënt verder vorm kan krijgen. De onderzoeksresultaten, conclusies en aanbevelingen leg je vast in een onderzoeksrapport en koppel je terug naar de patiënt en het behandelteam. 

Wat kom je brengen?

Je hebt:

  • een WO master psychologie of orthopedagogiek afgerond aangevuld met een BAPD;
  • kennis van en ervaring met complexe doelgroepen in de GGZ (is een pré);
  • kennis van risicotaxatie (is een pré).

Je bent:

  • integer;
  • iemand die zorgvuldig en nauwkeurig werkt;
  • in staat en bereid samen te werken met alle betrokken behandelaren rond de patiënt;
  • omgevingsbewust.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden je een uitdagende fulltime baan in een dynamische werkomgeving waarin je nauw samenwerkt met collega's. Wij investeren in uitstekende zorg voor onze patiënten en in ons personeel. Daarom heb je bij ons prima mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel in de dagelijkse praktijk van je werk als door het volgen van trainingen en opleidingen. Je kunt rekenen op passende arbeidsvoorwaarden conform de cao-ggz.

De functie is ingeschaald in FWG-groep 60. Je salaris bedraagt minimaal € 3.241, - en maximaal €4.883, - bruto per maand bij een volledig dienstverband, afhankelijk van je opleiding en ervaring.

Het betreft een tijdelijke functie, in eerste instantie voor de duur van een jaar. De ingangsdatum is zo snel mogelijk. We zijn op zoek naar meerdere collega's die samen 2 fte kunnen vervullen. 

Ben je enthousiast?

Neem voor meer informatie contact op met Stijn Wopereis, Zorginhoudelijk manager (050 5221 855). Direct online solliciteren mag natuurlijk ook! Klik daarvoor op de onderstaande button. Je kunt solliciteren tot en met zondag 19 maart a.s.. De gesprekken zullen plaatsvinden in week 13.

Zien wij jou graag als nieuwe collega, dan is het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van de procedure.

Let op: wij houden je over deze procedure op de hoogte via mail. Het komt wel eens voor dat onze mails in de "spambox" of "ongewenste mail" terecht komen. Houd daarom deze postvakken ook in de gaten.