Eerste specialist podiumtechniek

Forum Groningen. Het mooiste gebouw van Nederland. De zinderende huiskamer van de stad Groningen. Zeven dagen per week de plek om weg te dromen bij een film, een expositie te bezoeken, je laptop open te klappen, een cursus te volgen of je te laten inspireren bij een tal van evenementen.

Het Forum staat met workshops, lezingen, boeken, films, events en exposities stil bij de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Op een manier waarbij zoveel mogelijk mensen kunnen aanhaken of meedoen. De toekomst is immers van iedereen. 

Forum Groningen is een dynamische organisatie waarin meerdere functies samenkomen. De medewerkers zijn verantwoordelijk voor de invulling en programmering van het Forum aan de Nieuwe Markt en de acht Forumbibliotheken in de gemeente Groningen. De organisatie telt ongeveer 140 medewerkers en 150 vrijwilligers.
Hou je van een dynamische werkomgeving, ben je flexibel en wil je bijdragen aan een gastvrije beleving voor onze bezoekers? Voor de realisatie van onze events zijn we op zoek naar een

Eerste specialist podiumtechniek

Als eerste specialist podiumtechniek ben je verantwoordelijk voor de realisatie van de eventtechniek in ons gebouw, in combinatie met coördinerende taken tijdens diverse evenementen en festivals.

Je bent verantwoordelijk voor de pre-productie en feitelijke realisatie van evenementen en bent daarbij inzetbaar op alle disciplines van eventtechniek. Je hebt een specialisatie op het gebied van licht, video, geluid en rigging en bent hiervoor gecertificeerd. Je adviseert over vervanging en aanschaf van materiaal en inventaris. Je rapporteert storingen aan het AV-systeem direct aan hoofd techniek. Je hebt een adviserende rol en doet aan upselling in rechtstreekse gesprekken met (externe) klanten en productie. Je doet de technische pre-productie van alle soorten events, groot en klein en zet, indien nodig (extern) personeel in. Je bent verantwoordelijk voor de nakoming van Arbo-voorschriften. Je werkt zelfstandig. Uitvoering van regiediensten tijdens evenementen is een onderdeel van de functie. Je rapporteert aan hoofd techniek.

Als eerste specialist podiumtechniek ben je onderdeel van het Team Uitvoering. Dit team ondersteunt dagelijks diverse evenementen, congressen, interviews en festivals. Het team bestaat uit vijf vaste technici en productieleiders, die zeven dagen per week klaarstaan voor onze gasten.

Functie-eisen:

 • Je hebt ervaring op het gebied van podiumtechniek zoals licht, video, geluid en rigging;
 • Je (basis)kennis op het gebied van ICT is goed op orde;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden;
 • Je hebt een commerciële blik, om zo externe opdrachtgevers goed te kunnen faciliteren;
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel; houdt altijd overzicht en kunt goed zelfstandig en in teamverband werken;
 • Je bent flexibel inzetbaar en bereid om in de avonden en weekenden te werken;
 • Je hebt MBO+ werk- en denkniveau.

Wij bieden:

Een verantwoordelijke baan in het mooiste gebouw van Nederland;

 • Een contract voor 36 uur per week voor de duur van een jaar, met verlenging bij wederzijdse tevredenheid;
 • Een informele werksfeer met enthousiaste collega’s;
 • Een afwisselend takenpakket, deels op eigen initiatief in te vullen;
 • Flexibele werktijden, ook in de avond en het weekend;
 • Een salaris op basis van schaal 7 van de cao Openbare Bibliotheken, inschaling afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met René Diertens, Hoofd techniek via

Interesse?


Wil je solliciteren, stuur dan je motivatiebrief voorzien van cv te uploaden via de knop “solliciteer”.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren