Productiemanager procesindustrie

Productiemanager procesindustrie
Suameer, 40 uur per week

Wat de Essity-fabriek in het Friese Suameer zo bijzonder maakt? Wij zijn de enige locatie in de wereldwijde organisatie met 48.000 werknemers, die nonwoven-producten voor hygiënetoepassingen maakt! Als productiemanager, deze nieuwe functie die wij intern de functie van Line Leader noemen, zet je aan de hand van de strategie mede het beleid en de koers uit om onze productieprocessen te optimaliseren en de skills van jouw team verder te ontwikkelen.

Dit ga je doen
Je hebt de leiding over het team voor de nonwoven-productielijn, de nabewerkingslijnen voor nonwoven-producten of die voor de nabewerking van tissueproducten. Stuk voor stuk teams met operators en engineers die vaak al jaren bij ons in dienst zijn en uit ervaring weten hoe de lijn werkt. Jij coacht dit team binnen de uitgezette koers. Door het implementeren van systemen en borgen van standaarden stimuleer je continu de prestatieverbetering en de ontwikkeling van het organisatorisch vermogen van je team.

Je werkt daarvoor o.a. nauw samen met je collega-productiemanagers, de Site Maintenance Leader, de QRESH Manager en de Factory Manager. En je maakt gebruik van de benchmarks, best practices en standaarden die elders in onze internationale organisatie al toegepast worden. Jouw doel: een veilige werkomgeving en een tijdige, efficiënte productie volgens specificaties en kosten. Én nul ongeplande stops in de productie.

Jouw belangrijkste rol bij het bereiken van die resultaten: de operators en engineers in je team coachen om het beste uit zichzelf te halen en effectief samen te werken. In overleg met de opleidingscoördinator, die wij intern Capability Leader noemen, bekijk je hoe je door training hun vaardigheden kunt ontwikkelen. En dat terwijl je de productiecapaciteit op peil houdt. Bedenk daarbij dat jij in dagdienst werkt, terwijl de operators in vijf ploegen werken. Dat maakt het door ontwikkelen van jouw team een nóg interessantere uitdaging. En een waardevolle uitdaging, want zo help je om onze fabriek naar een hoger niveau te tillen.

Jouw team
Je stuurt en coacht een team met zo’n vijftien operators en een of twee procesengineers voor de productie van nonwoven-materiaal, de nabewerking daarvan of de nabewerking van tissueproducten. Daarbij krijg je samen met de andere productiemanagers de ruimte om deze nieuwe functie vorm te geven. De Factory Manager, die lid is van het MT, is je leidinggevende. Omdat training van je team een belangrijke rol speelt, stem je regelmatig af met de opleidingscoördinator. Met de QRESH-Manager schakel je over verbeteringen op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Dit ben jij
Je communiceert net zo makkelijk met MT-leden als met de operators in de productieteams. Je hebt ruime ervaring met veranderprocessen binnen een productieomgeving en durft hierin leiderschap te tonen. Jij bepaalt de koers om resultaten te bereiken. Dat doe je met het vermogen om collega’s hierin mee te nemen en ze in hun kracht te zetten. En met je analytische en probleemoplossende vaardigheden. Verder heb je:
  • Een hbo-niveau dat je kunt aantonen door een diploma of assessment.
  • Minimaal 5 jaar ervaring in een leidinggevende positie.
  • Relevante ervaring in een engineering- of productieomgeving.
  • Sterke technische kennis (door een opleiding in de richting technische bedrijfskunde of werktuigbouwkunde, is een pre).

Wat je van ons mag verwachten
  • Marktconform salaris.
  • Toegewezen machinelijnen met dedicated teams.
  • Een afwisselende baan in een internationale context.
  • Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Jacqueline Hoeksema, HR-Manager, op 06 53 80 80 58. Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.essity.nl/.

Reageer direct
Interesse? Solliciteer voor 28 juni 2021 via het sollicitatieformulier of mail je motivatiebrief en cv naar Jacqueline Hoeksema, HR-Manager, via jacqueline.hoeksema@essity.com.

Samen Verbeteren we het leven, elke dag opnieuw.
Werken bij Essity is niet alleen een carrière; het is een kans om direct van de wereld een gezondere, hygiënischere en veiligere plek te maken. Met impactvolle innovaties in combinatie met duurzame oplossingen streven we ernaar om elk jaar meer mensen te bereiken met de noodzakelijke en essentiële oplossingen voor het welzijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.