Afdelingsmanager Palletizing Department

Afdelingsmanager Palletizing Department
40 uur, Hoogezand

Met de nieuwste technologieën maken de Essity-fabrieken in Hoogezand hygiënische producten voor topmerken als TENA en Libero. Met 20 productielijnen produceren we 24 uur per dag producten voor persoonlijke verzorging (incontinentie producten). Dagelijks vinden zo’n 2.250 pallets met eindproducten hun weg naar onze klanten en distributiecentra in de hele wereld. Jouw afdeling, de Palletizing Department, staat aan de basis van deze inmense logistieke operatie.

Dit ga je doen
Samen met jouw teams, zorg je ervoor dat het hele proces op rolletjes loopt en dat alle producten die volcontinu van onze productielijnen komen worden gepalletiseerd en doorgeleid naar het warehouse. Je bent verantwoordelijk voor het 24/7 up en running zijn van de palletiseer afdeling. Genoeg uitdagingen dus om je in vast te bijten! Zeker als je bedenkt dat de werkomgeving door investeringen in nieuwe productielijnen en technieken steeds complexer wordt.

Het is jouw taak om onze vakkundige operators te helpen hun skills verder te ontwikkelen en de gestelde doelen voor de afdeling te realiseren. Je staat stevig in je schoenen en Met coaching, continue verbetertrajecten en verandermanagement til jij onze organisatie naar een nóg hoger plan. Je geeft leiding aan vijf ploegen van elk vier of vijf operators, die de logistieke processen runnen en procesverbeteringen invoeren met als doel de beschikbaarheid van de afdeling te optimaliseren. Jij helpt deze collega’s de juiste probleemstelling te definiëren, de juiste oplossingsrichting te kiezen en die te realiseren.

Een oplossing kan een nieuwe standaard zijn, een werkinstructie of een aanpassing aan het onderhoudsschema. In jouw coachende rol neem jij de operators mee in een andere manier van werken en de principes van continu verbeteren. Zo optimaliseer je de resultaten van de afdeling en zorg je dat de operators de verantwoordelijkheid voor hun deel van de processen nemen.

Daarnaast ben je lid van het managementteam van de logistieke afdeling: het Leadershipteam en beslis je mee over en draag je bij aan onze jaarplannen en fabriek- of logistiek brede projecten. Die kunnen gaan over uiteenlopende onderwerpen, bijvoorbeeld technische projecten, planningsystemen of multi inzetbaarheid. Je brengt je eigen ideeën in, die je met het team vertaalt naar projectplannen en middelen om de doelen te behalen. Niet alleen van de palletising department, maar óók van de logistieke afdeling als geheel.

Wat je van ons mag verwachten
  • Een vast contract
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals een prima salaris dat afhankelijk is van je opleiding en ervaring, een dertiende maand, een bonusregeling die is gekoppeld aan het bedrijfsresultaat (0-7%), een goede pensioenregeling, 25 vakantiedagen en 11,5 ATV dagen
  • Uitstekende onboarding, met veel aandacht voor training en kwalificatie, zodat je goed landt
  • De mogelijkheid je te ontwikkelen en door te groeien in ons internationale bedrijf.

Dit ben jij
Jij krijgt energie van het motiveren van vakkundige mensen en neemt ze mee in veranderingen. Om het proces te optimaliseren en resultaten te verbeteren, overtuig je je team en zorg je voor verbindingen. Jouw coachings-, analytische en probleemoplossende vaardigheden zijn daarvoor onmisbaar. Daarnaast zit het helpen van mensen met hun leerproces jou in het bloed. Jij laat je door tegenwind niet van je stuk brengen. Integendeel: een positief-kritische blik kun je juist waarderen. Ook communiceer je net zo makkelijk met MT-leden, operators in de productieteams en je directe collega’s van de productielijnen. En heb je uitstekende communicatieve vaardigheden, ook in het Engels
Verder heb je:
  • een hbo-bachelor of -master in een technische of technisch bedrijfskundige richting;
  • bij voorkeur ervaring met verbetermethodes en lean manufacturing, zoals Total Productive Maintenance of Lean;
  • enkele jaren ervaring in een geautomatiseerde productie- of logistieke omgeving.

Jouw team
Jouw team bestaat uit achttien operators die in vijfploegendienst hun werkzaamheden verrichten. Daarnaast werk je nauw samen met de engineers die je afdeling ondersteunen en de afdelingsmanagers van de verschillende productielijnen Binnen het Unit Leadershipteam werk je samen met de logistiek manager, aan wie je rapporteert, en de andere afdelingsmanagers. Of je nu werkt met de mensen van je productielijn of je collega’s van het management: je vindt bij ons een open en informele werksfeer. Wat ons verder kenmerkt? Nuchterheid en pragmatisme. En we zijn trots op onze uitdagende technologische werkomgeving.

Werken bij Essity
Hygiëne bevorderen: daar draait het om bij de producten van Essity. Wij ontwikkelen producten die wereldwijd in ontelbare huishoudens én bedrijven gebruikt worden. Van poetsdoeken en servetten tot luierbroekjes en maandverband. Bij Essity werken meer dan 45.000 collega’s. In Hoogezand produceren we vooral incontinentieproducten en luiers voor de bekende merken TENA en Libero. Onze plant bestaat uit 3 fabrieken met 18 productielijnen. In Hoogezand werken ongeveer 500 mensen. Samenwerken en goed naar elkaar luisteren zijn onze grootste krachten. En wat je ook doet binnen ons bedrijf: veiligheid, verantwoordelijkheidsgevoel en werkplezier staan voorop. Je krijgt niet alleen de vrijheid om mee te denken, maar ook om jezelf te blijven ontwikkelen.

Kijk op www.essity.nl voor meer informatie over ons.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Mark Kwant, recruiter, via 06-28969900 of mark.kwant.ext@essity.com.

Reageer direct
Interesse? Mail je motivatiebrief en cv naar Mark Kwant via mark.kwant.ext@essity.com.

Samen Verbeteren we het leven, elke dag opnieuw.
Werken bij Essity is niet alleen een carrière; het is een kans om direct van de wereld een gezondere, hygiënischere en veiligere plek te maken. Met impactvolle innovaties in combinatie met duurzame oplossingen streven we ernaar om elk jaar meer mensen te bereiken met de noodzakelijke en essentiële oplossingen voor het welzijn.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.