Traineeship process engineer

Traineeship process engineer
Hoogezand, Groningen, 40 uur per week

Je carrière kickstarten in een wereldwijd productiebedrijf waar volgens de nieuwste technologieën wordt gewerkt? In ons graduate program bieden wij deze kans aan net afgestudeerde engineers. Bij de hoog geautomatiseerde Essity-fabriek in het Groningse Hoogezand start je je traineeship. Je specialiseert je in manufacturing excellence en ontwikkelt je leiderschapscompetenties. Die zet je in om de skills van de mensen op de werkvloer te vergroten en onze productieprocessen continu te verbeteren!

Dit ga je doen
Je volgt in het eerste jaar een intensief en internationaal programma. Dit omvat onder andere een negen maanden durende training, waarin je klaargestoomd wordt om als process engineer het verschil te maken. Bijvoorbeeld om een bepaalde verandering binnen onze fabriek te realiseren. Een belangrijk onderdeel van jouw training is ‘manufacturing excellence’ volgens de methode Total Productive Maintenance. Je leert onze vakkundige operators te coachen en ondersteunen om nog betere resultaten te behalen. Want zij staan centraal in onze productieorganisatie en zijn degenen die ervoor gaan zorgen dat we kunnen produceren met nul ongeplande stops!

Je loopt mee met teams van verschillende productielijnen voor hygiëneproducten van bekende merken als TENA en Libero. Om die reden draai je de eerste vier tot vijf weken mee in hun ploegendienst. Daarna werk je in dagdienst en pak je al snel eigen taken en verbetervraagstukken op. Uiteraard word je intensief begeleid door ervaren process engineers en andere experts.

Ons trainingsprogramma voorziet in diverse evaluatiemomenten. Daarin krijg je de kans om je resultaten en talenten te tonen aan het lokale, maar ook aan het internationale management. Kortom: ons graduate program is voor jou dé perfecte manier om je leiderschapscompetenties te ontwikkelen!

Wat je van ons mag verwachten
  • Als start een fulltime jaarcontract met perspectief op vast bij succesvolle afronding van het traineeship.
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals een prima startsalaris met luxe secundaire arbeidsvoorwaarden (vaste dertiende maand, 25 vakantiedagen, 13 adv-dagen, bonusregeling afhankelijk van het bedrijfsresultaat 0-7%, pensioen en reiskostenvergoeding).
  • Ons graduate program, de beste start voor een succesvolle carrière in manufacturing.
  • Een prima werksfeer.
  • En niet in de laatste plaats de mogelijkheid je kennis en competenties te ontwikkelen en door te groeien in onze internationale organisatie.

Dit ben jij
In het graduate program zoek je snel naar je eigen toegevoegde waarde. Je pakt taken op, waarvoor je jouw analytische en probleemoplossende vaardigheden kunt inzetten. Bovendien kun je mensen verbinden, enthousiasmeren en overtuigen. Jij krijgt ook energie van het coachen van mensen en helpt hen graag met hun leerproces. En als het eens tegenzit, dan zet je je schouders onder de uitdaging. Daarnaast spreek je de taal van de Nederlandse operators, maar communiceert net zo makkelijk met MT-leden en collega’s die in andere landen werken. Daarom beheers je het Engels ook op professioneel niveau.

Verder heb je:
  • Minimaal een hbo-bachelor of -master in een technische richting, zoals werktuigbouwkunde, mechatronica, supply chain management, data-science of IT.
  • Grote belangstelling voor het werken in een geautomatiseerde productieomgeving.

Jouw team
Je werkt samen met ervaren process engineers, de afdelingshoofden van productielijnen, de mechanisch en elektrotechnisch specialisten en de operators per productielijn. Wat ons kenmerkt? Een nuchtere en pragmatische instelling. Ook zijn we trots op onze uitdagende technologische werkomgeving. Binnen het graduate program ga je jouw netwerk ook flink uitbreiden met andere trainees, collega’s en managers van diverse vestigingen. Waar je ook komt: onze werksfeer is heel open en informeel.

Werken bij Essity
Hygiëne bevorderen: daar draait het om bij de producten van Essity. Wij ontwikkelen producten die wereldwijd in ontelbare huishoudens én bedrijven gebruikt worden. Van poetsdoeken en servetten tot luierbroekjes en maandverband. Bij Essity werken meer dan 45.000 collega’s. In Hoogezand produceren we vooral incontinentieproducten en luiers voor de bekende merken TENA en Libero. Onze plant bestaat uit 3 fabrieken met 18 productielijnen. In Hoogezand werken ongeveer 550 mensen. Samenwerken en goed naar elkaar luisteren zijn onze grootste krachten. En wat je ook doet binnen ons bedrijf: veiligheid, verantwoordelijkheidsgevoel en werkplezier staan voorop. Je krijgt niet alleen de vrijheid om mee te denken, maar ook om jezelf te blijven ontwikkelen.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Mark Kwant, recruiter, via 06 28969900 of mark.kwant.ext@essity.com. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.essity.nl.

Reageer direct
Interesse? Mail je motivatiebrief en cv naar Mark Kwant (recruiter) via mark.kwant.ext@essity.com.

Nodigen we je uit voor de eerste gespreksronde? Deze zal hoogstwaarschijnlijk op onze locatie in Hoogezand plaats vinden in de laatste week van juni of eerste week van juli. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en houden ons aan de coronamaatregelen zolang deze gelden.

Together, we are improving lives, every day.
Working at Essity is not just a career; it is a chance to directly make the world a healthier, more hygienic and safer place. With impactful innovations coupled with sustainable solutions, we strive to reach more people every year with the necessary and essential solutions for well-being.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.