Marketeer ESNS Conference

Marketeer ESNS Conference

Ben jij een B2B marketeer en netwerker pur sang? This might be the best job ever! Een afwisselende, zelfstandige en uitdagende functie in ons marketingteam; in het hart van een internationale, creatieve en informele organisatie. ESNS zoekt een ervaren marketeer voor de muziekconferentie die jaarlijks in Groningen wordt georganiseerd.

Wat ga je doen?

Bij ESNS kom je in een jong, klein team terecht waarin alle ruimte is om je expertise in te zetten en verder te ontwikkelen. Je bent verantwoordelijk voor het coördineren en uitvoeren van de corporate/conferentie output van ESNS en bijbehorend intern en extern relatie/stakeholder management. Je plant en creëert (direct) mailings, nieuwsbrieven en andere on-/offline publicaties. Daarnaast identificeer je subdoelgroepen en creëer je passende communicatie per subdoelgroep. Bovendien ben je het B2B aanspreekpunt tijdens de conferentie.

Daarnaast heb je de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Intern/extern relatie/stakeholder management.
 • Initiëren van en/of (mede)ontwikkelen van marketingcommunicatiecampagnes.
 • Promoten van alle conferentie producten.
 • Meedenken met het team over de marketing- en communicatie van ESNS Festivals.

Wie ben jij?

ESNS is op zoek naar een creatieve en enthousiaste collega die het volgende meebrengt:

 • Je hecht net als wij belang aan het nauw samenwerken met elkaar in een internationale, creatieve en informele organisatie; 
 • Je deelt ideeën, visie en knowhow met het team en voert uit;
 • Je hebt frisse ideeën, kan collega’s inspireren en hebt tonnen energie om er de schouders onder te zetten;
 • Je ziet de details maar ook de bigger picture;
 • Je spreekt, schrijft en leest vloeiend Nederlands en Engels: mailt, belt, schrijft in beide
 • Relevante werkervaring en netwerk in het “veld” (met labels, mediapartners en artiesten) is een absolute pré;

Wat bieden we jou?

 • Een zzp-opdrachtovereenkomst van september 2022 tot en met februari 2023 in de context van ons internationaal gerenommeerde evenement. Startdatum in september 2022.
 • Je werkt in een ambitieuze organisatie met medewerkers door heel Nederland en partners in binnen en buitenland. We houden ons hoofdkantoor in Groningen en hebben een klein kantoor in Amsterdam-Noord.
 • Honorering gebaseerd op schaal 5 of 6 (afhankelijk van ervaring) conform CAO Poppodia en -Festivals 2022-2023.
 • Daarnaast zijn er secundaire voorwaarden zoals reiskostenvergoeding, coachingsuren, thuiswerkplek faciliteiten en een reisbudget voor Europese festivals.
 • De inzet is in september gemiddeld 2 dagen per week, oplopend tot fulltime in de week voor en de week van het evenement.

Wie zijn wij?

Al meer dan 35 jaar staat Groningen in januari een paar dagen op zijn kop door ESNS, het Europese muziekplatform voor meer dan 4.000 muziekprofessionals, jaarlijks ruim 350 Europese acts en duizenden muziek-liefhebbers. ESNS heeft als missie meer aandacht te genereren voor Europese popmuziek en Europese artiesten een effectieve springplank te bieden naar internationaal succes. De belangrijkste activiteiten zijn de conferentie, de festivals Eurosonic en Noorderslag en de twee Europese projecten: de Music Moves Europe Awards en het ESNS Exchange programma. De speerpunten van het beleid zijn de komende jaren: wereldwijd Nederlandse en Europese artiesten centraal zetten, duurzaamheid, inclusiviteit en verjonging. ESNS werkt volgens de volgende codes: Code Diversiteit & Inclusie, Fair Practice Code en Governance Code Cultuur, en is aangesloten bij de Green Deal en Key Change. We nodigen iedereen, van alle culturele/sociale achtergronden, uit om te solliciteren. ESNS is georganiseerd in de afdelingen Bedrijfsvoering, Programma, Productie en Business& Development. De conferentie marketeer is onderdeel van het team Customer Relations en valt onder verantwoordelijkheid van het Hoofd Business & Development.

Heb je interesse?

Heb je naar aanleiding van deze vacature vragen of behoefte meer informatie dan kan je terecht bij Nadine Zijp (Interim Hoofd Marketing); nadine.zijp@esns.nl of 050 744 03 35 (na 15 augustus reactie). Als je geïnteresseerd bent in deze functie stuur dan voor 22 augustus je motivatie en cv naar