Psychomotorisch therapeut

Psychomotorisch therapeut

Elker helpt ouders, kinderen, jongeren en scholen in Noord-Nederland bij complexe opgroei-, onderwijs- en opvoedvragen door de inzet van (hoog)specialistische hulp Onze drijfveer is om die hulp zo in te zetten, dat elk kind veilig opgroeit en zich kan ontwikkelen. Dit doen we op verschillende manieren en op verschillende locaties.

Een onderdeel van ons aanbod van Elker is Psychomotorische therapie. Deze therapievorm is een steeds belangrijker onderdeel van onze dienstverlening. We bieden deze therapie aan kinderen tot 12 jaar binnen onze Medisch kinderdagverblijven in Haren en Veendam, maar ook aan onze jongeren vanaf 12 jaar die begeleiding en behandeling krijgen in een ambulante of residentiele setting. In verband met uitbreiding van het aanbod en vervanging zijn we op zoek naar een nieuwe collega psychomotorisch therapeut.

Wat ga je doen?

Als Psychomotorisch therapeut werk je voor verschillende doelgroepen. Een deel van je werkzaamheden vindt plaats op de Medische kinderdagcentra, daarnaast geef je therapieën in een ambulante- of residentiele setting. Alle leeftijden en doelgroepen binnen de jeugdzorg komen dus voorbij, waardoor geen dag hetzelfde is. Veel van onze jongeren heeft al een heel leven achter de rug. Een belangrijk deel van je tijd besteed je daarom aan het werken aan een vertrouwensband. Is die er, dan zet je al je skills in voor de therapie. Je hebt een zeer zelfstandige functie maar je stemt wel periodiek af met de betrokken gedragswetenschapers en je hebt nauw contact met de begeleiders en andere betrokkenen. Daarnaast heb je overleg met je collega PMT’ers, zodat je je casussen kunt bespreken en blijvend kunt groeien.

Wie ben jij

Je bent bij voorkeur een ervaren psychomotorisch therapeut. Maar ook als je nog niet zoveel ervaring hebt word je van harte uitgenodigd om te solliciteren. Je belangrijkste eigenschap is je geduld en je inlevingsvermogen.  Je schept voldoening uit de stappen die je met het kind of de jongere weet te maken, ook al zijn die soms klein. Jouw profiel voldoet verder aan de volgende zaken:

 • Je hebt de Hbo-opleiding Psychomotorische therapie afgerond.
 • Je bent lid van de beroepsvereniging NV-PMT en staat ingeschreven in het Register Vaktherapie.
 • Je bent deskundig en volgt de ontwikkelingen binnen je vakgebied op de voet.
 • Je hebt relevante werkervaring en affiniteit met kinderen (tot 18 jaar) en hun systeem.
 • Kennis van Sherborne, Sensorische informatieverwerking en ARVT is een pré.

Wat biedt Elker jou

Bij Elker zijn we ons bewust van onze constant bewegende omgeving. Dit betekent dat we ontwikkeling heel belangrijk vinden, die van onze medewerkers en die van onze jongeren en hun omgeving. Dat maakt dat je als collega bij ons niet stil hoeft te staan, er is ruimte voor verdere opleiding en individuele maatwerkafspraken. En natuurlijk hebben we kundige en leuke collega’s. Daarnaast kun je gebruik maken van bedrijfsfitness en we hebben een bedrijfsfietsenplan.

De arbeidsvoorwaarden

 • Je werkt 24 uur per week. (Meer werken is eventueel bespreekbaar);
 • Je start met een contract voor 1 jaar (met de intentie tot vast);
 • Je valt in de CAO Jeugdzorg en bent ingedeeld in schaal 9;
 • Je ontvangt 8% vakantiegeld én 8,3% eindejaarsuitkering;
 • Je krijgt een tegemoetkoming voor een zorgverzekering en een tegemoetkoming woonwerk-verkeer (reiskosten fiscaal uitruilbaar);
 • Je krijgt een prima pensioen geregeld via PFZW.

Enthousiast en/of nieuwsgierig?

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? We nodigen je van harte uit om bij ons te solliciteren. Dit kan eenvoudig door te mailen naar POOservice@elker.nl. Wil je eerst meer specifieke informatie? Neem gerust contact op met Nelleke Alvering via n.alvering@elker.nl of 06-11514446. Solliciteren kan tot en met 27 november.