Jeugdzorgwerker Kleinschalige Voorziening Justitiële Jeugd (KVJJ)

 In de KVJJ werken professionals, de jeugdige én zijn/haar familie/netwerk samen aan wat nodig is om de kans op (terugval in) crimineel gedrag te verkleinen. De focus ligt op continuering van zorg en school en het betrekken van het eigen netwerk. Overdag gaan de jongeren gewoon naar school of naar hun werk en daar begeleiden en stimuleren wij de jongeren in.

Wat ga jij doen?

In de KVJJ voeren we een vrijheidsbenemende straf- of maatregel uit. Dat betekent dat veiligheid belangrijk is. Maar die veiligheid bereiken we niet alleen door jongeren te fouilleren, UC controles te doen. Nee, juist in verbinding blijven is de sleutel! We werken met relationele beveiliging waarmee we steeds blijven investeren in de relatie en daardoor een veilig klimaat creëren. We kunnen verschillende middelen inzetten als dat nodig is, maar de relatie met de jongere staat voor ons altijd op één.

Je bent verantwoordelijk voor de begeleiding van de jongeren, en de dossiervorming die hierbij hoort. Je werkt 1-op-1 met jongeren, je bent beschikbaar op de groep en je coacht je collega’s. Jij bent het eerste aanspreekpunt als het gaat om de jongeren waar jij mentor van bent. Als mentor zet je verder de lijnen uit en houdt je het overzicht over de zorg die we leveren. Je bent met veel verschillende partijen in gesprek en je ziet toe op het naleven van afspraken. Je werkt nauw samen met de teamleider en gedragswetenschapper.

Wie ben jij?

Jij bent een inspirerende en bevlogen medewerker die heel bewust kiest voor deze bijzondere doelgroep. Jij gelooft erin dat er altijd mogelijkheden zijn om een jongere het beste uit zichzelf te laten halen. Sta je daarnaast stevig met beide benen op de grond? Dan pas jij ontzettend goed in ons team!

 • Je bent sociaal vaardig (met jongeren) en je hebt kennis van pedagogiek en ontwikkelingspsychologie en kan groepsgericht en systeemgericht werken;
 • Je bent goed in het beoordelen van de complexiteit van de problematiek en veiligheid van de jongeren (en hun gezin);
 • Je kunt goed planmatig werken en dossiervorming op orde houden;
 • Je kunt goed zelfstandig, in teamverband en met ketenpartners samenwerken;
 • Je behoudt ook in zeer stressvolle momenten een 'kalm brein';
 • Je hebt een opleiding HBO Social Work (of vergelijkbaar) en je bent SKJ geregistreerd.  

Wat biedt Elker jou?

Inhoudelijke ontwikkeling én meer

Bij Elker zijn we ons bewust van onze constant bewegende omgeving. Dit betekent dat we ontwikkeling heel belangrijk vinden, die van onze medewerkers én die van onze jongeren, kinderen én hun omgeving. Dat maakt dat je als collega bij ons niet stil hoeft te staan. Zo is er intervisie en werkbegeleiding en kun je gebruik maken van ons interne opleidingsaanbod. Daarnaast is er ruimte voor individuele maatwerkafspraken. Omdat Elker als specialistische jeugdhulpaanbieder een breed hulpaanbod heeft, kun je, indien gewenst, intern doorstromen in verschillende rollen en functies.

Overigens vinden we het ook belangrijk dat er meer is dan inhoudelijke ontwikkeling en beweging: we hebben natuurlijk kundige én hele leuke collega’s en we hebben een bedrijfsfietsenplan.

De arbeidsvoorwaarden

 • Je werkt 24-32 uur per week;
 • Je valt in de CAO Jeugdzorg en bent ingedeeld in schaal 8;
 • Je ontvangt onregelmatigheidstoeslag, 8% vakantiegeld én 8,3% eindejaarsuitkering;
 • Je krijgt een tegemoetkoming voor een zorgverzekering en een tegemoetkoming woonwerk-verkeer.
 • Je krijgt óók een prima pensioen geregeld via PFZW.

Enthousiast en/of nieuwsgierig? We horen of zien je graag!

Ben jij enthousiast geworden over deze functie? Dan ontvangen we graag jouw korte motivatiebrief en je CV. Dit kan eenvoudig door te mailen naar POOsevice@elker.nl. Heb je nog vragen of wil je liever eerst een vrijblijvend voorgesprek? Neem gerust contact op met Teamleider Ylse Veenstra, 06-46026130. Voor informatie over de procedure, mail naar PO&O service POOservice@elker.nl