Gedragswetenschapper Kleinschalige Voorziening Justitiële Jeugd (KVJJ)

Verbindend, oplossingsgericht en met lef!

Elker heeft in Groningen (in samenwerking met DJI) een KVJJ. Hier verblijven maximaal acht jongeren in de leeftijd van 14 tot 23 jaar uit de regio. Zij verblijven hier tijdens de periode van voorlopige hechtenis of het laatste gedeelte van een PIJ-maatregel. In de KVJJ werken professionals, de jeugdige én zijn/haar familie/netwerk samen aan wat nodig is om de kans op (terugval in) crimineel gedrag te verkleinen. De focus ligt op continuering van zorg en school en het betrekken van het eigen netwerk. Overdag gaan de jongeren gewoon naar school of naar hun werk en daar begeleiden en stimuleren wij de jongeren in.

Wat ga jij doen?

In de KVJJ voeren we een vrijheidsbenemende straf- of maatregel uit. Dat betekent dat veiligheid belangrijk is. We werken met relationele beveiliging waarmee we steeds blijven investeren in de relatie en daardoor een veilig klimaat creëren. We kunnen verschillende middelen inzetten als dat nodig is, maar de relatie met de jongere staat voor ons altijd op één.

 Als gedragswetenschapper (GW’er) bij de KVJJ ben je een van de eerste aanspreekpunten voor de jongeren die binnen komen, je ziet de jongeren binnen 24 uur van de opname en draagt zorg voor de inhoudelijke screening van de jongeren. Je werkt nauw samen met het team en de teamleider van de KVJJ en zorgt, samen met de betrokken mentor van de jongeren, voor het opstellen van de perspectiefplannen. Je bent eindverantwoordelijk voor het hele traject dat met de jongeren wordt afgesproken.

Dit betekent nauwe afstemming met alle andere betrokken partijen, zoals verwijzers, Raad voor de Kinderbescherming, Jeugdreclassering en de DJI.

De KVJJ Noord is sinds eind 2021 een van de 5 KVJJ’s in Nederland. Als GW’er speel je een rol in de doorontwikkeling van de methodiek van de landelijke KVJJ’s en hebt daarbij contact met de GW’ers van de andere KVJJ’s. Ten aanzien van diagnostiek en behandeling werk je mee aan de ontwikkeling van de samenwerking met de netwerkpartners in het forensisch veld.

Wie ben jij?

Jij bent een gedreven gedragswetenschapper, die het liefste werkt in de forensische zorg voor jeugd. Een energieke professional die houdt van intensief samenwerken en die het leuk vindt een bijdrage te leveren aan inhoudelijke ontwikkeling. Je gelooft dat er altijd mogelijkheden zijn om jongeren het beste uit zichzelf te laten halen en vindt het een uitdaging dit samen met een team van jeugdzorgwerkers vorm te geven. Jouw profiel voldoet verder aan het volgende:

 • Een afgeronde WO-opleiding orthopedagogiek of psychologie. Een GZ-opleiding of opleiding tot Orthopedagoog Generalist is een pre, maar geen harde eis;
 • Je beschikt over goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je hebt kennis van jeugdzorgsystemen, gedragsproblemen en -stoornissen;
 • Kennis van de justitiële wereld, ervaring en affiniteit met de forensische doelgroep;
 • Je bent een goede trajectbegeleider;
 • Je bent eigenzinnig, creatief en altijd op zoek naar mogelijkheden en kansen;
 • Je bent een team player;
 • Je staat stevig in je schoenen en je hebt lef.

Wat biedt Elker jou? Inhoudelijke ontwikkeling én meer

Bij Elker zijn we ons bewust van onze constant bewegende omgeving. Dit betekent dat we ontwikkeling heel belangrijk vinden, die van onze medewerkers én die van onze jongeren en hun omgeving. Dat maakt dat je als collega bij ons niet stil hoeft te staan, er is ruimte voor verdere opleiding en individuele maatwerkafspraken. En natuurlijk hebben we kundige én leuke collega’s.

De arbeidsvoorwaarden

 • Je werkt 24-28 uur per week;
 • Je start met een contract voor 1 jaar, met de intentie tot vast;
 • Je valt in de CAO Jeugdzorg en bent ingedeeld in schaal 11, postmaster OG’er en GZ’er, is ingedeeld in schaal 12;
 • Je ontvangt 8% vakantiegeld én 8,3% eindejaarsuitkering;
 • Je krijgt een tegemoetkoming voor een zorgverzekering en een tegemoetkoming woonwerk-verkeer;
 • Je krijgt een prima pensioen geregeld via PFZW.

Enthousiast en/of nieuwsgierig? We horen of zien je graag!

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Dan ontvangen we graag jouw motivatiebrief en je CV. Dit kan eenvoudig door te mailen naar POOservice@elker.nl. Wil je eerst meer specifieke informatie? Neem gerust contact op met Sophie Verbeek (Manager Behandelzaken) via s.verbeek@elker.nl of 06-52839071 Voor vragen over de procedure, mail naar PO&O service POOservice@elker.nl