Gedragswetenschapper A - JeugdzorgPlus

28-36 uur per week

Verbindend, analytisch, oplossingsgericht

“Ik ben zó trots”, zegt Britt. “Ik heb de meeste vrijheden van iedereen”. Britt heeft een pasje waarmee ze bijna alle deuren in het gebouw kan openen, ze mag naar buiten wanneer ze wil, kan naar de supermarkt, naar haar ouders en therapie. Ze heeft het verdiend vertelt de gedragswetenschapper, door knetterhard haar best te doen.

Sommige jongeren hebben moeite zich staande te houden; in hun gezin, op school of in hun sociale omgeving. Ze dreigen zichzelf of anderen schade toe te brengen, zijn vaak niet meer gemotiveerd voor hulpverlening of ondersteuning en lopen vast op meerdere gebieden. Elker biedt deze jongeren (12-18 jaar) voor een korte periode intensieve behandeling en begeleiding op een veilige en gestructureerde plek, de JeugdzorgPlus.

Het gesloten karakter van deze locatie biedt ons de mogelijkheid veiligheid voor de jongeren en hun omgeving te bieden. We werken in een team met behandelaren, jeugdzorgwerkers, systeembehandelaren, kinder- en jeugdpsychiater en verpleegkundige. Het team werkt samen met jongeren en hun ouders aan zoveel mogelijk verantwoordelijkheid bij de jongeren zelf. Dit doen we in kleine groepen van maximaal 4 jongeren in een huiselijke setting. Deze nabijheid is uniek! We zijn constant in ontwikkeling met elkaar om ons specialistische behandel- en begeleidingsaanbod zo in te zetten dat vrijheidsbeperking steeds minder nodig is. Dit is een pittige én positieve klus.

Wat ga je doen?

Als gedragswetenschapper bij de JeugdzorgPlus werk je nauw samen met je collega gedragswetenschappers en de teamleider. Je coördineert en evalueert de behandeling van jongeren en stuurt inhoudelijk de teamleden aan om te zorgen dat jongeren de beste begeleiding, behandeling en ondersteuning krijgen. Je coacht en begeleid hen bij complexe en/of vastgelopen situaties. Je voert handelingsgerichte diagnostiek uit en bent voor een aantal uren werkzaam als therapeut (EMDR, CGT of schematherapie). Ook geef je werkbegeleiding aan de CGW’ers. Je werkt vanuit een open houding met humor en creativiteit, maar kan de grenzen en veiligheid goed bewaken en waar nodig met de juiste interventies herstellen. Tot slot draag je bij aan beleidsontwikkeling van Elker en werk je hard mee aan de opdracht om steeds minder vrijheidsbeperking in te zetten bij onze jongeren.

Wie ben jij?

Jij bent een ervaren en gedreven gedragswetenschapper, een energieke professional die houdt van intensief samenwerken en die het leuk vindt een bijdrage te leveren aan inhoudelijke ontwikkeling. Je gelooft dat er altijd mogelijkheden zijn om jongeren het beste uit zichzelf te laten halen. Jouw profiel voldoet verder aan de volgende zaken:

 • Een afgeronde WO-opleiding orthopedagogiek of psychologie, aangevuld met een GZ-opleiding of opleiding tot Orthopedagoog Generalist;
 • Kennis van jeugdzorgsystemen, van therapeutische interventies, behandelmethoden en gedragsproblemen en -stoornissen;
 • Kennis hebben van psychodiagnostiek;
 • Meerdere jaren ervaring in de jeugdhulpverlening;
 • Behandelervaring op het gebied van EMDR, CGT en/of schematherapie is een pré.

Wat biedt Elker jou? Inhoudelijke ontwikkeling én meer!

Bij Elker zijn we ons bewust van onze constant bewegende omgeving. Dit betekent dat we ontwikkeling heel belangrijk vinden, die van onze medewerkers en die van onze jongeren en hun omgeving. Dat maakt dat je als collega bij ons niet stil hoeft te staan, er is ruimte voor verdere opleiding en individuele maatwerkafspraken. En natuurlijk hebben we kundige en leuke collega’s. Daarnaast kun je gebruik maken van bedrijfsfitness en we hebben een bedrijfsfietsenplan.

De arbeidsvoorwaarden

 • Je werkt 28-36 uur per week;
 • Je start met een contract voor 1 jaar (met de intentie tot vast);
 • Je valt in de CAO Jeugdzorg en bent ingedeeld in schaal 12 (€ 3.749,57 - € 5.900,99);
 • Je ontvangt 8% vakantiegeld én 8,3% eindejaarsuitkering;
 • Je krijgt een tegemoetkoming voor een zorgverzekering en een tegemoetkoming woonwerk-verkeer (reiskosten fiscaal uitruilbaar);
 • Je krijgt een prima pensioen geregeld via PFZW.

Enthousiast en/of nieuwsgierig?

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? We nodigen je van harte uit om bij ons te solliciteren. Dit kan eenvoudig door te mailen naar POOservice@elker.nl. Wil je eerst meer specifieke informatie? Neem gerust contact op met Sophie Verbeek (Manager Behandelzaken) via s.verbeek@elker.nl of 06-52839071. Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met PO&O via POOservice@elker.nl.