Gedragswetenschapper A

Gedragswetenschapper

Behandelcentrum 12-

Locaties Haren en Veendam

Rowan en Sam, twee kinderen die dit jaar bij ons terecht kwamen. Rowan maakt moeilijk contact en op de peuterspeelzaal ging het niet goed. Zijn moeder wist niet wat er met hem aan de hand was. En Sam? Zij wil bijna niets eten, haar ouders hebben alles al geprobeerd. Via het lokale team kwamen Rowan en Sam bij het Medisch Kinderdagverblijf terecht. Er zijn meer kinderen en ouders die onze hulp hard nodig hebben. Zo helpen we dagelijks veel meer kinderen en hun (pleeg)ouders met uiteenlopende hulpvragen. Dit doen we met een enthousiaste groep collega’s, externe samenwerkingspartners en natuurlijk de (pleeg)ouders en kinderen zelf op ons Medisch Kinderdagverblijf en thuis.

Het cluster behandelcentrum  12 - van Elker biedt o.a. multidisciplinaire dagbehandeling aan jonge kinderen en hun ouders. Dit doen we onder andere vanuit onze Medisch Kinderdagverblijven (MKD’s ) in Haren en Veendam. Welke hulp en behandeling het kind en de ouders krijgen, hangt af van de ontwikkeling van het kind en de hulpvraag van ouders. Naast de groepsbehandeling werken we intensief met het systeem van het jonge kind. Want een belangrijk uitgangspunt van onze visie is: het gezin heeft de focus. Daar begint en eindigt de behandeling.

Wat ga jij doen?

Als gedragswetenschapper ben jij de behandelcoördinator van het multidisciplinaire team dat betrokken is bij het hele proces van behandeling van het jonge kind en zijn/haar gezin. Dit team bestaat uit pedagogische medewerkers, een kinderarts, een logopedist, een psychomotorisch therapeut, een ambulant hulpverlener, en een leerkracht vanuit het onderwijs. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen aandeel, maar jij hebt de regie over het behandelproces. Je voert handelingsgerichte diagnostiek uit en bent zo nodig voor een aantal uren werkzaam als therapeut. Je hebt een open professionele houding met humor en creativiteit. Je werkt duaal samen met de teamleider van het cluster.

Je hebt ook een rol in de verdere professionalisering van de (jeugd)hulpverlening die wij met onze netwerkpartners bieden. Daarvoor stem je af met je  netwerkpartners zowel op  inhoud als op uitvoering, maar geef je ook presentaties aan ketenpartners en andere externe partijen.

Tot slot draag je bij aan beleidsontwikkeling van Elker en werk je mee aan de transformatieopdracht; zo ambulant en zo dichtbij mogelijk, hulp bieden. Als gedragswetenschapper bij Elker lever je daar ook een belangrijke inhoudelijke bijdrage aan.

Binnen ons behandelcentrum wordt de IMH (Infant Mental Health) visie steeds verder omarmd en uitgebreid.  Het multidisciplinaire team wordt hierin opgeleid, jij neemt ook deel aan deze opleiding.

Wie ben jij

Je bent een ervaren, oplossingsgerichte en gedreven gedragswetenschapper. Een energieke professional die houdt van intensief samenwerken en die het leuk vindt een bijdrage te leveren aan inhoudelijke ontwikkeling. Een enthousiaste collega die aansluit bij de bevlogenheid van Elker en goed gedijt in een dynamische omgeving. Jouw profiel voldoet verder aan de volgende zaken:

 • Een afgeronde opleiding orthopedagogiek of psychologie
 • Kennis van jeugdzorgsysteem, van therapeutische interventies en behandelmethoden (b.v. EMDR) en gedragsproblemen en -stoornissen
 • Ervaring in het verrichten van psychodiagnostiek
 • Ervaring in de jeugdzorg is een pre
 • Affiniteit of ervaring met de IMH visie en zin hebben om samen met een enthousiast team dit verder te ontwikkelen.

Let op: Mocht je niet aan alle voorwaarden voldoen maar heb je toch veel interesse, schroom dan niet contact op te nemen.

Wat biedt Elker jou? Inhoudelijke ontwikkeling én meer!

Bij Elker zijn we ons bewust van onze constant bewegende omgeving. Dit betekent dat we ontwikkeling heel belangrijk vinden, die van onze medewerkers en die van onze   cliënten en hun systeem. Dat maakt dat je als collega bij ons niet stil hoeft te staan, er is ruimte voor verdere opleiding en individuele maatwerkafspraken. En natuurlijk hebben we kundige en leuke collega’s. Daarnaast kun je gebruik maken van bedrijfsfitness en we hebben een bedrijfsfietsenplan.

De arbeidsvoorwaarden

 • In overleg met jou bieden we je een contract voor tenminste 28 uur per week;
 • Je start met een contract voor 1 jaar (met de intentie tot vast);
 • Je valt in de CAO Jeugdzorg en bent ingedeeld als generalist en/of Gz-psycholoog in schaal 12 (GW A) en als orthopedagoog (GW B) in schaal 11
 • Je ontvangt 8% vakantiegeld én 8,3% eindejaarsuitkering;
 • Je krijgt een tegemoetkoming voor een zorgverzekering en een tegemoetkoming woonwerk-verkeer (reiskosten fiscaal uitruilbaar);
 • Je krijgt een prima pensioen geregeld via PFZW.

Enthousiast en/of nieuwsgierig?

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? We nodigen je van harte uit om bij ons te solliciteren. Dit kan eenvoudig te mailen naar POOservice@elker.nl. Graag ontvangen wij jouw cv + een korte motivatiebrief. Wil je eerst meer specifieke informatie? Neem gerust contact op met Jannetta van Stralen (clustermanager behandelzaken) via j.vstralen@elker.nl of 06-46075884. Solliciteren kan tot 13 februari 2023. De gesprekken zijn gepland op woensdagmorgen 22 februari.