Jeugdzorgwerker - JeugdzorgPlus

Het gesloten karakter van deze locatie biedt ons de mogelijkheid veiligheid voor de jongeren en hun omgeving te bieden. We doen dit zolang als dat nodig is en liefst zo kort als mogelijk. We werken met ons team én de jongeren aan zoveel mogelijk verantwoordelijkheid bij de jongeren zelf. Dit doen we in kleine groepen van maximaal 4 jongeren in een huiselijke setting. Deze nabijheid is uniek en biedt veel individuele zorgmogelijkheden. We zijn constant in ontwikkeling met elkaar om ons specialistische behandel- en begeleidingsaanbod zo in te zetten dat de geslotenheid slechts een tijdelijke situatie is. Dit is een pittige én positieve klus!

Wat ga je doen?

Je werkt vanuit een open houding met humor en creativiteit, maar kan de grenzen en veiligheid goed bewaken en waar nodig met interventies herstellen. Als coach van een aantal jongeren ben je de spil in hun behandeling. Je kijkt samen met het multidisciplinaire team altijd “achter” het gedrag van jongeren en geeft ze vanuit daar elke dag een nieuwe kans. Je bouwt een band op en werkt samen aan doelen, verbetering van de eigen leefsituatie en een gewenst perspectief. .

Je doet dit eigenlijk samen met de jongeren. Juist in de dagelijkse dingen zitten leermomenten: samen koken, sporten, gamen, boodschappen doen etc. zijn dus integraal onderdeel van de behandeling. Op andere momenten ben je werk je aan een behandelplan, bespreek je de overdracht naar collega’s of zijn er overlegmomenten met andere organisaties waarmee je samenwerkt. Je werkt overdag, maar ook ’s avonds of in het weekend ga je aan de slag. Bij ons is geen werkdag hetzelfde.

Wie ben jij?

Ben jij iemand die gelooft dat er altijd mogelijkheden zijn om een jongere het beste uit zichzelf te laten halen? Iemand die jongeren probeert te begrijpen in hoe ze denken en doen en ze altijd een nieuwe kans geeft? En sta je stevig met beide benen op de grond? Dan pas jij ontzettend goed in ons team!

 • Je herkent je in bovenstaande en je wilt graag van betekenis zijn voor de jongeren in de JeugdzorgPlus.
 • Je bent sociaal vaardig (met jongeren!) en je hebt kennis van pedagogiek en ontwikkelingspsychologie en kan groepsgericht en systeemgericht werken.
 • Je bent goed in het beoordelen van de complexiteit van de problematiek én veiligheid van de jongeren (en hun gezin) en
 • Je behoudt ook in zeer stressvolle momenten een 'kalm brein'.
 • Je hebt een opleiding HBO Social Work (of vergelijkbaar) en je bent SKJ geregistreerd. 

LET OP: Voldoe je (nog) niet aan dit laatste, maar ben je wél geknipt voor deze baan? Laat het ons weten. Misschien hebben we (voor nu) een andere interessante functie die bij jou past. Hierover in gesprek gaan, kan altijd!

Wat biedt Elker jou? Inhoudelijke ontwikkeling én meer!

Bij Elker zijn we ons bewust van onze constant bewegende omgeving. Dit betekent dat we ontwikkeling heel belangrijk vinden, die van onze medewerkers én die van onze jongeren, kinderen én hun omgeving. Dat maakt dat je als collega bij ons niet stil hoeft te staan. Zo is er intervisie en werkbegeleiding en kun je gebruik maken van ons uitgebreide interne opleidingsaanbod. Daarnaast is er ruimte voor individuele maatwerkafspraken. Omdat Elker als specialistische jeugdhulpaanbieder een breed hulpaanbod heeft, kun je intern goed doorstromen in verschillende rollen en functies.

Overigens vinden we het ook belangrijk dat er meer is dan inhoudelijke ontwikkeling en beweging: we hebben natuurlijk kundige én hele leuke collega’s, je kunt gebruik maken van bedrijfsfitness én we hebben een bedrijfsfietsenplan.

De arbeidsvoorwaarden

 • Je werkt 24-32 uur per week.
 • Je start met een contract voor 1 jaar (met de intentie tot vast)
 • Je valt in de CAO Jeugdzorg en bent ingedeeld in schaal 8.
 • Je ontvangt onregelmatigheidstoeslag, 8% vakantiegeld én 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Je krijgt een tegemoetkoming voor een zorgverzekering en een tegemoetkoming woonwerk-verkeer (reiskosten fiscaal uitruilbaar).
 • Je krijgt óók een prima pensioen geregeld via PFZW!

Enthousiast en/of nieuwsgierig? We horen of zien je graag!

Ben jij enthousiast geworden over deze functie? Dan ontvangen we graag jouw korte motivatiebrief en je CV. Dit kan eenvoudig door te mailen naar POOservice@elker.nl. Wil je wat meer specifieke informatie of heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Jorg Duursma (teamleider JeugdzorgPlus) j.duursma@elker.nl of via 06 -12811985