Adviseur PO&O

Adviseur PO&O

28-32 uur per week 

Analytisch, verbindend en initiatiefrijk

Onze PO&O afdeling is een afdeling waar ‘het’ allemaal gebeurt en samenkomt: mens én organisatie. We zijn team met collega’s die allemaal relatief nieuw zijn in deze organisatie. Collega’s die samen op verschillende manieren meewerken aan o.a. het neerzetten van de nieuwe organisatie die Elker Jeugdhulp & onderwijs, na een reorganisatie, is geworden. We besteden dus veel aandacht aan de ontwikkeling van een hierbij passend personeelsbeleid. Mét behoud van alles wat goed is en Elker uniek maakt. Passie voor de doelgroep, kinderen en hun gezinnen, is daar één van. Doel is een prettige werkgever te zijn, waar mensen graag komen én blijven werken.

Wat ga jij doen?

Dit is een baan met veel kansen om jouw ervaring en kennis een plek te geven in onze organisatie met haar dynamische omgeving.

De Adviseur Personeel, Organisatie & Ontwikkeling (PO&O) adviseert over organisatievraagstukken en de uitvoering van het PO&O beleid. Je bent sparringpartner voor de teamleiders van ‘jouw’ organisatieonderdeel en de managers binnen Elker. De medewerkers van deze organisatieonderdelen weten jou ook te vinden voor advies. Ook lever je een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het personeelsbeleid binnen Elker. Je initieert en coördineert projecten die voortkomen uit PO&O beleidsontwikkelingen of – plannen.  Je doet dit werk samen met twee collega-adviseurs en de manager PO&O. Onze adviseurs werken ook samen met de medewerkers PO&O service. Sámen vormen we een team.

Belangrijke speerpunten de komende jaren zijn: Werkplezier, Leren & ontwikkelen, Strategische personeelsplanning & arbeidsmarktbeleid, Veiligheid en Gezondheid & Vitaliteit. Deze laatste twee thema’s zijn jouw aandachtsgebied. In de rol van preventiemedewerker werk je met verschillende collega’s uit de organisatie én met externe deskundigen samen.

Een van je uitdagingen voor de komende periode is naast het goed neerzetten van de nieuwe organisatiestructuur samen met het Bestuur en het MT, te ondersteunen bij leiderschapsontwikkeling en om onze visie op personeelsbeleid door je werk zichtbaar te maken en uit te dragen.

Wie ben jij?

Je bent een proactieve PO&O adviseur die gemakkelijk verbinding maakt en collega’s op natuurlijke wijze meeneemt in veranderingen. Iemand met gevoel voor verhoudingen, aangevuld met een flinke dosis realisme. Je bent analytisch sterk, neemt graag initiatief en werkt gestructureerd. Jouw profiel voldoet verder aan de volgende zaken:

 • Een afgeronde relevante HBO- of WO opleiding,
 • Kennis van verandermanagement en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van PO&O.
 • Het schrijven van beleidsnotities en andere teksten voor verschillende doelgroepen gaat je gemakkelijk af.
 • Je hebt kennis van ontwikkelingen en wet- en regelgeving op PO&O/HR-terrein.
 • Je hebt meerdere jaren werkervaring in het vakgebied.

Wat biedt Elker jou? Inhoudelijke ontwikkeling en meer!

Bij Elker zijn we ons bewust van onze constant bewegende omgeving. Dit betekent dat we ontwikkeling heel belangrijk vinden, die van onze medewerkers én die van onze jongeren, kinderen en hun omgeving. Dat maakt dat je als collega bij ons niet stil hoeft te staan. Je kunt gebruik maken van ons interne opleidingsaanbod. Daarnaast is er ruimte voor individuele maatwerkafspraken. Verder vinden we bij Elker een goede werk-privé balans erg belangrijk, net als humor en een goede informele sfeer op kantoor. Je kunt hybride werken, maar het is wél handig als je in Noord-Nederland woont. Tot slot kun je gebruik maken van bedrijfsfitness én we hebben een bedrijfsfietsenplan.

De arbeidsvoorwaarden

 • Je werkt 28-32 uur per week
 • Je start met een contract voor 1 jaar (Daarna is vast contract mogelijk)
 • Je valt onder de CAO Jeugdzorg en bent ingedeeld in schaal 10
 • Je ontvangt 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
 • Je krijgt een tegemoetkoming voor een zorgverzekering, thuiswerkvergoeding en een tegemoetkoming woonwerk-verkeer (reiskosten fiscaal uitruilbaar)
 • Je krijgt óók een prima pensioen geregeld via PFZW.

Enthousiast en/of nieuwsgierig? We horen of zien je graag!

Ben jij enthousiast geworden over deze functie? Dan ontvangen we graag jouw korte motivatiebrief en je CV, voor 19 september aanstaande. Dit kan eenvoudig door te mailen naar POOservice@elker.nl. Heb je nog vragen of wil je liever eerst een vrijblijvend voorgesprek? Neem gerust contact op met Paulien van der Weij, manager PO&O, via 06-11727739 of email: p.vanderweij@elker.nl.

Wie is Elker Jeugdhulp & Onderwijs?
Elker helpt ouders, kinderen, jongeren in Noord-Nederland bij complexe opgroei-, onderwijs- en opvoedvragen door de inzet van (hoog)specialistische hulp en speciaal onderwijs. In overleg met betrokkenen wordt die hulp ingezet die de grootste kans op verbetering biedt, waarbij altijd aangesloten wordt bij datgene wat er al is en wat goed gaat. Indien nodig verzorgt Elker langdurige hulp en onderwijs, eventueel via beschermde behandel-, woon- en onderwijsplekken voor kinderen en jongeren. De ca. 600 medewerkers van Elker zorgen ervoor dat gemiddeld tussen de 2.800 – 3.000 cliënten op jaarbasis behandeld worden vanuit meerdere locaties in de noordelijke regio. De transformatie waarin de jeugdzorg zich bevindt heeft ook zijn weerslag op Elker. Momenteel is Elker bezig met een doorontwikkeling van organisatie. Naast continuïteit en kwaliteit van zorgverlening, wil Elker een aantrekkelijke organisatie voor medewerkers, cliënten, leerlingen, kinderen, (pleeg)ouders en voor samenwerkingspartners in de ‘regionale keten’ zijn en blijven.