Demand Coördinator

Vind jij het een uitdaging om te zorgen voor een optimale verdeling van de productievolumes over de verschillende fabrieken waarbij wordt voldaan aan de verwachtingen van de klant? Ben jij analytisch ingesteld en communicatief vaardig? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Wat ga je doen?

Guaranteed supply is een van de pijlers van het succes van Eska. Als Demand Coördinator ben je de spreekwoordelijke spin in het web die aan de verschillende touwtjes trekt om ervoor te zorgen dat aan de verwachtingen van de klant wordt voldaan. Je hebt contact met de wereldwijde verkooporganisaties en met de drie fabrieken (waarvan twee in Nederland en een in Italië). Je bent verantwoordelijk voor de Sales & Operations Planning (S&OP). Je consolideert de sales forecasts van alle verkooporganisaties en legt dit samen met de Planning Managers naast de beschikbare productiecapaciteiten en zorgt vervolgens voor een optimale verdeling van de volumes over de drie fabrieken. Waar nodig kom je met voorstellen richting de Head of Sales en de Manager Supply Chain om de geplande marktvraag en de beschikbare productiecapaciteiten van de drie fabrieken met elkaar in evenwicht te brengen. Je bent key-user van het S&OP softwarepakket I-Plan. Deze software ondersteunt je in het maken van de Sales & Operations scenario’s. Het uiteindelijke Sales & Operations plan wordt door jou en de Planning Managers in de ERP pakketten vertaald naar een productieschema. Met de afdeling Inkoop stem je af wat de behoefte aan product specifieke grondstoffen is. Je voorziet de verkooporganisaties periodiek van informatie over de productievoortgang en beschikbare capaciteit. Waar nodig stuur je gedurende de maand het plan bij. 
Je neemt actief deel aan de S&OP-overleggen. Je verzorgt daartoe de nodige rapportages waaruit blijkt hoe productie en verkoop hebben gepresteerd ten opzichte van het door jou opgestelde plan.Op dagelijks niveau heb je contact met de verschillende verkoopkantoren over speciale orders en klantaanvragen. Deze orders beoordeel je met in achtneming van de sales strategie en de beschikbare productiecapaciteit, op basis hiervan maak je keuzes.

Wat breng je mee?

Je bent analytisch sterk, maar ook pragmatisch ingesteld en daardoor in staat om grote hoeveelheden informatie te verwerken. Je bent kritisch, durft vragen te stellen en weet hoofd- en bijzaken te scheiden. Je bent communicatief vaardig en een spin in het web waarbij je de belangen van Sales en Operations samen weet te brengen waarbij de klant centraal staat. Je hebt kennis van IBP en S&OP processen en hebt een afgeronde HBO- dan wel WO-opleiding richting Supply Chain & Operations. Je hebt enkele jaren werkervaring in de functie van Demand Planner bij voorkeur in de procesindustrie en/of een klantorder gestuurde productie-omgeving. Je hebt een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal en ten minste 1 andere moderne taal (zowel in woord als geschrift).

Herken je jezelf hierin?

 • Je bent pragmatisch en analytisch ingesteld.
 • Je bent commercieel ingesteld en klantgericht.
 • Je bent zelfstandig, neemt initiatief en bent resultaatgericht.
 • Je bent oplossingsgericht, de klant heeft een antwoord en oplossing nodig.
 • Je bent gewend om onder gezonde druk te werken.
 • Je durft beslissingen te nemen en grenzen te bewaken.
 • Je bent goed in plannen en organiseren.
 • Je bent proactief. 


Wat mag en kun je verwachten van Eska?

 • Eska kent een dynamische, informele en plezierige bedrijfscultuur.
 • Een zelfstandige, uitdagende functie met veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling.
 • Er is voldoende ruimte voor persoonlijke groei, ontwikkeling en opleiding.
 • Een goed marktconform salaris, mede afhankelijk van de kennis en ervaring die je meebrengt.
 • Tevens is er een marktconform pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. laptop en mobiele telefoon van de zaak, flexibele werktijden, mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken, opleidingsmogelijkheden).


Organisatie, ambitie en behoefte

Eska is van oudsher een traditioneel productiebedrijf, dat zich sinds een aantal jaar ontwikkelt als een sterk markt gedreven bedrijf waarbij de focus meer en meer op luxe verpakkingen komt te liggen. Uit oud papier wordt meer dan 275.000 ton karton gemaakt in de fabrieken in Hoogezand en Sappemeer. Daarnaast zijn er verkoop kantoren en distributiecentra in Virginia (USA), Milaan en Barcelona. Het karton wordt geëxporteerd naar meer dan 80 landen en onder andere gebruikt voor boeken met een harde kaft (o.a. de Harry Potter boeken), ordners, puzzels, bordspellen en luxe verpakkingen (o.a. Gucci, Dalmore). Sinds 1 juli 2021 maakt Eska deel uit van de RDM groep. RDM is de toonaangevende producent op het gebied van gerecycled karton en de grootste producent in Italië, Frankrijk en op het Iberische schiereiland.

Duurzaamheid en uitdaging

Eska hecht veel waarde aan duurzaamheid. Naast het gerecycled papier, dat als grondstof voor massief karton wordt gebruikt, verwerkt Eska de uit het oud papier gesorteerde verontreinigingen (“rejects”) tot stoom. Dit wordt in het productieproces gebruikt voor het drogen en persen van het papier en karton. Hierdoor hoeven de ‘rejects’ niet afgevoerd te worden waardoor er minder fossiele brandstof ingezet wordt. Binnen Eska willen wij de kennis en het gebruik van duurzame processen naar een nog hoger niveau tillen.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatie over de functie en organisatie, dan kun je contact opnemen met Rogier Mensert, Manager Supply Chain, tel nr. 0598-318500.

Solliciteren?

Wil je op deze uitdagende functie solliciteren, stuur dan je CV en motivatiebrief naar Marja Hoving - de Jong: . Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.